Topic-icon 5.Sınıf öğrencisi için çalışma önerileri? Elektif staj gerekliliği var mı?

6 years 1 month ago #1 by DrAydın
Merhabalar;
Elective&Observership gibi programlar IMG'ler için bir USCE kriteridir, Burada temel amaç sizin Amerikan sağlık sistemi ve işleyişi hakkında tecrübe ve bilgi sahibi olmanız. Öğrenciyken eğer imkanınız varsa elective yapmanızı tavsiye ederim.Gereklilik diye bir şey söz konusu değil.Bu deneyimi nasıl kazandığınız değil neler kazandığınız daha etkili.Klinikler asistan seçerken adayın tıbbi bilgi seviyesi(step puanları),ülkenin sağlık sistemi hakkında neler biliyor(usce),bölüme uygunluğu,genel kişisel özellikleri&hobileri gibi kişiliğini yansıtan özelliklerin hepsini mülakat aşamasında değerlendirip ona göre bir seçim yapıyor.
Çalışma konusuna gelirsek,tavsiyem önce Usmle Step1 genel konu ve soru tarzına biraz göz atıp Tus ile farklı noktalarını belirlemeniz.Örneğin Behavioral Science ve Genetic konuları daha detaylı. İyi olan tarafı Tus ve genel tıp bilgileriyle birçok sorunun rahatlıkla cevaplanabilir olması.Eleme yapmadıkları için ezberden ziyade patofizyoloji ve mekanızmalar üzerine kurulu bi sınav.Bildiğin bir konuyu çalışırken ingilizce tekrarı gibi oluyor ve zorlanmıyorsun.Fakat Tus sistemine yabancı konuları ilk kez çalışırken biraz zorlanıyor insan.Bence temeli Tus kitaplarından güzelce oturtup üstüne Usmle kaynaklarından yararlanmakta fayda var.
Genel olarak paylaşabileceklerim bunlar,herkese başarılar dilerim..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #2 by örem
Ben de sizle aynı durumdayım... Umarım biri yanıtlar. Kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #3 by gardenya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #4 by eyckofdenesle
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda 5.sınıf öğrencisi olarak okula devam etmekteyim. Bu sene yurtdışında uzmanlık yapma işini iyiden iyiye düşünmeye başladım ancak malum TUS süreci de başlayınca kafamda birçok soru oluştu. Bunlardan birincisi Step 1’e hazırlanmak için TUS kitaplarını, Uworld’ü ve flashcardları bir arada götürmeye çalışmak mantıklı mıdır? Çünkü en büyük korkularımdan birisi USMLE’ye hazırlanacağım diyip TUS’a girmeyip USMLE’yi kazanamayıp ikisinden de olmak. İkinci kafama takılan şey ise bugünlerde ABD'ye vize alamadığımız için elektif için ABD’de bir hastaneye başvurmak pek mantıklı gelmiyor ancak elektif stajın öneminden de pek çok yerde bahsediliyor. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.293 seconds