Topic-icon Almanya'da TIpta uzmanlık

11 years 2 weeks ago #1 by kivancgorgulu
Merhabalar

Ben de Almanya'da uzmanlık konusunda birşeyler yazmak istedim. Deneyimlerim doğrultusunda gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi üniversite hastaneleri dışındaki yerlerde uzmanlık pozisyonu bulmak daha kolay görünüyor. Fakat eğer daha önceden bulunan bir çalışma konunuz varsa ya da bilimsel anlamda bir özgeçmişiniz bulunuyorsa üniversite hastanelerine girmek de zor değil. Özellikle kendi konularınıza paralel biri ile iletişime geçerek bu fırsatı yakalamak mümkün. Ayrıca öncelikle Almanya'da bulunduğum süre içinde öncelikle yurtdışından gelen doktorlardan bulundukları üniversiteden de MD ünvanını almaları için bir "Doctoral Thesis" yapmaları isteniyor. Bu preklinik bir çalışma da olabilir ya da daha kısa sürede toparlanabilecek verileri hazır klinik bir çalışma da olabilir. Bazen bu konuyu iletişime geçtiğiniz kişiler bile doğrudan verebiliyor. Bu süreç içinde genellikle çalışmayı tamamlayana dek 1200 Euro şeklinde maaş alınabiliyor. Aynı şekilde iletişime geçtiğiniz mentor size bu imkanı tanıyabilir ya da siz de başvurularda bulunabilirsiniz çalışmanıza destek olması için. Doctoral thesis yapıldıktan sonra ( ingilizce veya almanca olabilir) sunum yapılıyor ve tezinizi sunuyorsunuz. Ardından üniversite kurulu sizin aldığınız eğitim ile kendi müfredatlarını karşılaştırıyor. Eğer farklılık çıkarsa bu dersleri de almanız istenebiliyormuş. En sonunda tüm bu koşullar sağlandığında üniversitenin oluşturduğu bir kurul karşısında yine Almanca veya İngilizce alabileceğiniz sözlü bir sınava giriyorsunuz. Genellikle sizin doctoral thesis'iniz etrafında sorular soruluyormuş ve genel tıp soruları da gelebiliyormuş. Burada alacağınız derece ile birlikte üniversitenin onayı sonucu çalışma izninizin çıkması için eyaletten belgelerinizi bekliyorsunuz. Almanca için dil yeterliliği olduktan sonra da çalışmaya başlayabilirsiniz.

Umarım ilgilenen arkadaşlara kısaca yazdığım bu adımlar yardımcı olur.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 weeks ago #2 by emil14
Replied by emil14 on topic Almanya'da TIpta uzmanlık
bu yolda ama bir seyi unutmamak gerekiyor ki bu yontemle universite hastanelerine ilk basta girmek hayaldir..belki bir sure sonra transfer mumkun ama ilk basta alman sistemine giren birisi almanlarin gozunde en azindan hukuki olarak diploma denkligi olmayan ve almancasi da ne olursa olsun yeterli gorulmeyen birisidir. Mesela ABD yolunda bu boyle degil: biz ABDde bir yere basvururken USMLE steplerini gectigimizden diplomasi denk bir doktor olarak goruluyoruz.-Almanyadaysa boyle bir sey teknik olarak mumkun degil cunki diploma denkligini kazanma imkani sadece ise basladiktan(kabul aldiktan) sonra mumkun oluyor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 weeks ago #3 by Dr_Mgk
Selam arkadaşlar;
öncelikli olarak hâli hazırda zorunlu hizmetini tamamlamış birisiyim ve şuan tus sınavına hazırlanmaktayım ben tus sınavı olmazsa yurt dışında uzmanlık eğitimi alacağım. Amerika dışında yerlerinde ciddi ciddi araştırıyorum nette Almanya'yı bayağı araştırdığım için size bir fikir vereyim dedim. Almanya'da uzmanlıkta en önemli nokta iyi seviyede Almanca bilmek eğer almancanın c2 ise üniversitelere bile girme imkanınız oluyor ayrıca Almanya'da uzmanlık için bazı kuruluşlar var size hem kursu ayarlıyor hemde almancanız belli bir seviyeye gelince size iş görüşmeleri ayarlıyor bence Almanya'da uzmanlık için en mantıklı yöntem bu tür yardımcı kuruluşlarla temasa geçmek en mantıklısı. İşler daha kolay oluyor bu tus sınavı olmazsa ben Almanya'ya ayda herhangi bir Avrupa ülkesine gideceğim burada ösymyi çekmeyeceğim artık

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Moderators: almanyadabiryerde
Time to create page: 0.275 seconds