Topic-icon USMLE Step 2 CK Sınav Deneyimi (243) -Paylaşan: ''erseven''

12 years 4 months ago #1 by zebir
Çok teşekkürler.Oldukça yol gösterici bir deneyim oldu.Başarılarının 2Cs'de de devam etmesini dilerim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #2 by USMER
Sayin Üyemiz 'erseven'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Paylaşımınızın içeriği incelenmiştir. İçeriğin, detayların ve kelime sayısının dikkate alınması sonucunda 2 deneyim karşılığı olan 180 USMER puanı üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Ayrıca her iki USMLE sınavından 95 persentilin üzerinde başarı gösterdiğiniz için (99 / 99) USMER Sitesi Seçkin Üye'leri arasına katılmaya hak kazandınız. USMER Seçkin üyeleri arasında, üniversite profesörleri, ECFMG sertifikalı hekimler, çok özel nitelikleri olan üyeler bulunmaktadır. Bu "seçkin" kadroya katıldığınız için sizi ayrıca çok tebrik ederiz. Katkılarınızın devamını dileriz. Son basamağı da başarıyla geçip ECFMG sertifikası aldıktan sonra ECFMG sertifikalı Seçkin Üyelerimiz arasına katılabilirsiniz. Tüm USMER Seçkin Üyeleri gibi, sitemizin tüm kısıtlı alanlarına erişiminiz sınırsız olarak açılmıştır.

Sevgiyle,

Sevgi ve saygıyla,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #3 by in ter
Tebrikler...

Kesinlikle moral motivasyon kismina katiliyorum. Her sey olabilir sinavdan once, mumkun oldugunca takmamaya calisin. Ben Pazar gunu nobet tuttum, Sali gunu sinava girdim. Gecenin ikisinde kan almak hic bu kadar agirima gitmemisti. :)

Bir de agri kesici konusu. Kesinlikle bilinen bir basagrisi oykunuz varsa bulundurun. Hatta benim migrenim var ve ozellikle step 2 ck da uyku duzenimi de ayarlayamadigimdan sabah kahvaltidan sonra ve oglen yemekle agri kesici almistim, proflaktik :). Agri baslayinca agri kesici ise yarayamayabiliyor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #4 by erseven
Ha bu arada artik seckin uye olabilirmiyim. Her iki sinavimda 230 ustu yani eski sistemle 99..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #5 by erseven
Hangi Sinav?
Step2 CK
Sinava ne zaman girdim?
4 ekim 2011
Sinav sonucum ne zaman geldi?
26 Ekim 2011


Sinava ne zaman baslamali ?
Sunu belirtmek isterim ki bu sinava step1 den sonra girebileceginiz gibi ilk olarak usmle surecine bu sinavla da baslayabilirsiniz Benim tavsiyem hala okumakta olan veya okulunu daha yeni bitirmis olan kisilerin temel bilgileri hazir tazeyken once step1 almalari daha sonrasinda bu sinava calismaya baslamalari. Okulu bitireli uzun zaman gecmis veya fellowship icin bu sinavlara hazirlanan kisilere de diyebilirim ki bu sinavi once almalari, sonrasinda step1’I almalari daha iyi olur. Cunku step 2 cogunlukla biyokimya ve anatomi gibi korkulu ruyalardan olabildigince arindirilmis, daha cok bir klinisyenin dusunce tarzini gerektiren , ozellikle acillerde cokca karsilasabilecegiz vakalarla dolu temel bilimlerden iyice uzaklasmis olan ve asistanlik surecinde olan kisilerin biraz daha kolay alisabilecekleri ve sureci daha rahat atlatabilecekleri bir sinav . Kendi calisma surecimden size aktarabilecegim su ki bu sinavin yaklasik yuzde 70’i step1 ile benzer. Ayrica sunu belirtmek istiyorum step1’I almis ve bu sinava calismaya baslayacak arkadadaslar bir an once calismaya baslasinlar cunku dedigim gibi step1 bilgileri inanilmaz ise yariyor.


Peki ben ne zaman basladim?
Ben bu sinava calismaya Mart 2011 de basladim. Ocak ayinda Step1’I almistim. Neden yaklasik 2 ara verdim? Cunku bu arada elektife gitmistim


Peki nasil calismali?
Herseyden once cok klasik , monoton , bezdirici , binlerce defa duydugum ve yeter artik birakin su sozleri dedigim  ama onemini hicbir zaman kaybetmeyecek olan ve kiymetini bilemedigim PLAN VE PROGRAM cok cok cok onemli. Neden onemli ? Birincisi ne yapacaginizi , ne zaman yapacaginizi , ne sureyle yapacaginizi bilmek olaylarin kafanizda buyumesine ve bir dag olup uzerinize yurumesine engel oluyor ve o isi daha rahat sekilde yapabilmenize olanak sagliyor. Aksi taktirde iki gunluk is bile kafanizda bazen o kadar buyuyor ki bir ayda bitiremeyeceginizi dusunebiliyorsunuz(benim basima cok geldi). Peki ben oyle mi calistim ? Imamin dedigini yap yaptigini yapma saka saka Ben elimden geldigince kendime program cikarmaya calistim . En azindan toplamda kac sayfa kitap okumam gerektigini ,kac soru cozmem gerektigini ve ne kadar surede cozmem gerektigini arada bir gereksiz islerin de cikacagini hesaba katarak gunlere yayilmis bir calisma program cikarttim . Ilk bir iki ay boyle bir program cikarmamistim, Allah ne verdiyse o sekilde calisiyordum ama bu programi yaptiktan sonra ve bir miktar uyguladiktan sonra aslinda ilk zamanlarda ne kadar sallama calistigimi gormus oldum. Neyse lafi fazla gevelemeyelim .


Hangi derse nerden ve ne kadar calistim?
Arkadaslar bu sorunun yanitini daha onceden ayri bir tecrube halinde yazmistim , olur da okumak isteyen olursa oraya bakabilir. Ama ozetle yaklasik kitaplari 2,5 defa okudum . Usmleworld’u de 2,5 defa cozdum.
Kaplan kitaplari ve UW disinda (First aid, DVD, Kaplan soru bankasi gibi) bir kaynaga gerek var mi?
Bana soracak olursaniz , bence gerek yok. Sahsen ben okul durumu pek de parlak olmayan , orta halli bir ogrenciydim (vay be mezun olduk artik!) . Bazi kisiler size DVD ‘lerden falan bahsedebilir veya Kaplan soru bankasindan falan bahsedebilir. Zamaniniz cok bolsa belki (yine de tavsiye etmiyorum) dvdler izlenebilir. Ama sakn ola ki UW’den baska soru bankasi cozmeye kalkismayin bence zamaniniz heba olur gider. Cunku kim ne derse desin Step2 nin kutsal incili bence UW. First aid’e gelince kesinliklikle gerek yok. Tamam Kabul ediyorum step1’de first aid kutsal kitabimiz ama step2’de kesinlikle gerek yok. Cunku Kaplan kitaplari fazlasiyla yeterli. Baska soru bankasina gerek yok , baska sorularla vakit kaybi yerine UW’yi ezberlemenizi yalayip yutmanizi tavsiye ederim.
Daha baska kaynak ( ne olur dayanamiyorum diyenlere) ?
Sinavdan once mutlaka NBME denemesi yapilmali . Hedefinize gore bir puan alinmadan kesinlikle girilmemeli. Cunku bu sinavi bir defa alacaksiniz. Sinav sonucunuz kara leke gibi size yapisip kaliyor , birdaha bu sinava girmek icin kimse yedi sene beklemez( 75’I gectiginizi farzederek konusuyorum, aksi takdirde zaten kalmis oluyorsunuz mecburen birdaha girmeniz gerekiyor) . Eger istediginiz puana yakin bir puan aldiysaniz geri kalan butun NBME denemelerini bir sekilde bir yerlerden bulup offline olarak cozun , cok onemli cunku ayni veya benzer bir suru geliyor haberiniz olsun.


Daha baska?
Sinavdan bir kac gun once kalp ufurum seslerini dinlemenizi tavsiye ederim.Cunku her sinavda mutlaka 3-4 tane ufurum sorusu var. Ben sinav gecesi dinledim biraz. Dinledigim uc ufurumde soru olarak geldi. Cok klasik ufurumleri soruyorlar zaten. Ozellikle aort , mitral darlik ve yetmezlik bir PDA’yi bilseniz bence gayet faydali olur.


Gel gelelim sinav gunu ve oncesi bir kac gune.
Arkadaslar sinavdan bir hafta oncesinden itibaren uyku modunuzu duzenleyin. Bu sozumu ciddiye alirsaniz iyi olur. Neden mi ? Cunku adamlar ciddi, bu sinav tam 9 saat suruyor , Sabahin korunde girip resmen aksam cikiyorsunuz sinavdan. Adamda kafa mafa bir sey kalmiyor. Hele de bir onceki gece uykunuzu da almadiysaniz yandiniz valla(110’u arayabilirsiniz) . Bu sozleri kimsenin moralini bozmak veya kimseyi korkutmak icin soylemiyorum . Tek amacim sizin bu mevzuyu ciddi almaniz ve ona gore hazirlanmaniz. Hele de step 1 tecrubeniz varsa zaten bu satirlara eminim fazlasiyla hak vereceksinizdir. Yemek duzeninizi de iyi ayarlayin. Son bir iki gun alisilmisin disina cikmayin. Mumkun oldugunca rutine bagli kalin. Hele de Ankara da yasamayan arkadaslar sinav oncesi gunu restaurana falan gitmeye kalkismayin , mideniz size hayatinizin darbesini vurabilir ona gore. Sinavdan ciktiktan sonra isterseniz Ankarayi yiyin onemli degil ama sinav oncesi dikkatli olun ona gore.


Moral Motivasyon
Bence sinav oncesi moraliniz en az sinava hazirlanmak kadar onemli. Olur da birileri moralinizi bozar, birileriyle tartisirsiniz , ne bilim iste birseyle olur ,kisacasi morali allak bullak edecek seyler . Mumkun oldugunca boyle seylerden uzak olun. Sinav oncesi Polyanna’ya donusun. Cok sevdiginiz, sizi motive edici insanlarla konusun, gerekirse dualarini alin. Pozitif olun bir sekilde. Cunku bu motivasyon size 9 saat boyunca gerekecek. Neyse bu kadar nasihatten ben bile bunaldim. Kusura bakmayin, biraz fazla uzatiyorum.


Sinav gunu neler yasadim.
Onceki gecesi 11;30 da yattigim sabahin 6:30 unda ayaktaydim . Saglam bir uyku almistim. Usmle kabuslari gormeyi bekliyordum ama nedense ruyamda cok alakasiz seyler gordum. Insaf bari bir iki gecikme ,yok efendim sorulari cozememe falan ruyasi gorur insan en azindan dedim ama nafile  Sinava biraz erken giderim dusuncesiyle erkenden uyandim , kendimce rutinlerime bagli kalaraktan basit bir kahvalti yapip keyif cayimi da ictikten sonra saat 7:30 civarlari evden ciktim. Taksiye atladim ama ucreti biraz fazla geldi ,sinav gunu olmasaydi o parayi vermezdim ama neyse (15 TL tutu) dedim. Kafa yormuyoruz. Hersey guzel polyanna modundayim Saat 8 de sinav merkezindeydim. Genc bir erkek arkadas vardi . Sagolsun cok iyi davraniyordu. Biraz erken gider erken girerim sinava dedim ama bilgisayarlarda ariza cikmasin mi . bekle anam bekle . Sinav merkezinde bir ben bir de 17 tane GRE ye girecek baska insanlar. Tamam dedim yandim . Bu GRE ciler bilgisayari kiracak gibi klavye kullaniyorlar. Korktum ne yapacagiz diye …neyse bekle anam bekle , bir taraftan bilgisayarlar bozuk bir taraftan benim heyecan giderek pik yapiyor. Bekleme odasinda volta atmaya basladim nafile. Lavaboya falan gittim biraz yuzumu yikadim. Sonra heyecanla beklemeye devam.. derken saat 10 oldu. Sonunda bilgisayardaki arizayi hallettiler ve saat tam 10 da sinava basladim. Ilk soruyu gordugum andan itibaren icime bir rahatlik geldi ama obur taraftan da GRE ci elemanlarin klavya sesleri baslayinca sonum hayrolsun diye devam ettim bakalim ne olacak dedim.


Sinav sorulari ve UW karsilastirmasi
Dahiliye: Sorular UW’den daha uzundu ama mantik yuzde 95 ayni. Hatta soyle diyebilirim biraz daha gereksiz sirf laf olsun diye verilmis bilgilerle dolu ama sorulmak istenen ve cevabin da UW ile ayni oldugu bir suru soru vardi. Zorluk yonuyle sorular genel olarak UW ile ayni daha kolay ve daha zor olarak esit dagilmis gibiydi.
Cerrahi: Sorular UW den daha uzundu ve bence daha zordu. Ama mantik ayniydi. Uzaydan getirilmis soru yoktu sadece iki cevap arasinda kalma ihtimalinizin yuksek oldugu sorular biraz fazla gibiydi. Kaplandaki vaka sorularini cok iyi calismanizi tavsiye ediyorum. Onlarin her biri adeta sinav sorusu.
Pediatri: UW’yi yalayin yutun diyorum baska birsey demeye gerek yok. Bana kalirsa Kaplanin kitabi biraz luzumsuz gibi duruyor ama yine de ne olur ne olmaz okuyun bence, ben pek sevmemistim o kitabi ama baska kaynaga da gerek yok zaten. Grafilere iyi bakin. Ozellikle Xray grafilerine. Hele de ADBG ve AP akciger grafisi bir suru soru vardi.
Kadin Dogum: Sorular UW uzunlugundaydi ama bence kesinlikle sorular daha kolaydi UW’ye gore. Kaplanin kadin dogum kitabi bence cok guzel bir kitap , o kitabi da yalayip yutsaniz iyi olur.
Psikiyatri: En cok zorlandigim ders oldu. Sorular hem uzundu hem daha zordu. Ve su Drug AD sorulari. Ne sorduklari belli degil  Allah ne verdiyse cozeceksiniz artik. Bence o ilac sorularini sona birakin zamaninizi iyice degerlendirip artirmaya calisin. Kalan zamani o sorulara ayirirsiniz. Kaplan icin hicbir sey demeyecegim size kalmis ister okuyun isterseniz okumayin. Bence konu ogrenme bakimindan UW yeter , psikiyatri kitabinin bana cok da bir faydasi olmadi.


Bloklari nasil ayarladim?
Her bloktan sonra mutlaka gidip elimi yuzumu yikadim. 4. Bloktan sonra bir tost iki cayi mideye indirdim, BIr tane Ice Tea aldim. Blok aralarinda onu ictim( hem soguk , hem cay, hemde sekerli  ) Sinav bittikten sonra aslinda basimin ne kadar sismis oldugunu ve agridigini anladim. Sinav esnasinda heyecandan olsa gerek hissetmedim hic( arastirma konusu olabilir adrenalinin bas agrisina etksi diye ) ama sinavdan sonra bir kac saat basimin agrisindan duramadim. O yuzden yaninizda ne olur ne olmaz agri kesici bulundurmaniz iyi olabilir, ozellikle son bloklara dogru ciddi ise yarayabilir.


Ve Sinav bitti…
Cetin mucadelelerle dolu , uzun bir 9 saatin ardindan nihayet mutlu son .. Sinav bittiginde insanda garip bir hal olusuyor. Bir anda bosluga dusuyorsunuz. Ne yapacagim artik diye. ( Ne yapacaksin tabi ki artik dua edip bekleyeceksin.)


Sonuc…
Valla bende hal kalmadi saat gecenin yarisi artik sonucunu siz cikarin , benden cikacak olan cikti artik .
Herkese basarilar , Kolay gelsin
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, emil14, kerim, pazure, in ter, deniz, zebir, a.l.p., leila, psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.633 seconds