Topic-icon USMLE Step 1 Deneyimi (236/99) - Paylaşan : "saudades"

12 years 3 months ago #1 by tulane
Öncelikle başarınızı en içten dileklerimle kutlarım, gerçekten kısa sayılabilecek bir sürede, 3 yıl geçmesine rağmen büyük bir başarı. Devamını diliyor ve gelecek-geçmiş deneyimlerini de bizlerle paylaşmanı bekliyoruz :)

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #2 by USMER
Sayin Üyemiz 'saudades'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır ve 1 deneyim karşılığı olan 90 USMER puanı üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Sevgi ve saygıyla,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #3 by saudades
6-7 ay kadardır sanırım.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #4 by boardus
öncelikle bu paylaşımından dolayı teşekkür ederim.
"çok uzunca bir süreye yayarak okudum"
diyorsun ya ,

ne kadar zaman aldı bu süreç ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #5 by saudades
Sınava ben TUS'a girdikten üç yıl sonra asistanlık sürecimde başvurdum.Bu süreçte TUS bilgilerimden ve sınav pratiğimden geriye pek de bir şey kalmamıştı.Tekrar baştan öğrenmeye giriştim.
Ben sadece Kaplan'ın klasik serisi ve first aid'den çalıştım. Çok uzunca bir süreye yayarak bir kaç konu hariç tümünü bir kez okudum.Son 1,5 -2 ay bazı kitapların çok sıkı tekrarını yaptım. Son gün de çok hızlı ve kabaca patoloji, anatomi , biraz da fizyolojiyi tekrar ettim.Çok fazla göz atmaya vaktim kalmasa da first aid'in organ systems diye bir kitabını almıştım.bu da vakti olanlar için çok değerli,pratik bir kitap olabilir.Ayrıca first aid step 1 soru kitabı var.Bu kitap Q-booktan ve Usmle world den daha az komplike sorular içeriyor.Sınavdaki soruların geneli bence bu kitaptaki sorulara daha yakın. Usmle world sorularının güzel fakat daha dolaylı olduğunu ve aynı zorlukta soruların sınavda daha az yer tuttuğunu düşünüyorum.Q-book bana biraz dağınık geldi.Bana kalırsa sınavdaki önceliklerin altını çizmeden ayrıntılandırıyor.Sınavda aynı soru tekrar farklı bloklarda farklı cümlelerde sorulabiliyor.Bazı konulara sınavda belirgin olarak ağırlık veriliyor.Görüntülü ve sesli sorular var. Görüntülü sorularda genelde patognomik görseller vakayla ilişkilendirilerek soruluyor. Ben çok görsel çalışmamış olsam da çok paniklemeden düşününce vakayla ilişkilendirilerek tanınabilecek şekiller bunlar. Sınav soruları hastanın 10 yıl önce yaptığı kahvaltı ya da dıdısının hastalığı gibi alakasız bilgilerle başlayabiliyor.Bu uzun paragraflarda her verilen bilgiyle dağılmamak, genel resme bakmak gerekiyor.Misal hastanın aile öyküsünde DM olması, hemogramında minimal bazı değişiklikler ya da demir eksikliği anemisi olması hastanın münchausen by proxy olmasına engel değil."yazar burda ne sormak istemiş?" şeklinde düşünmenin faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ben kendim uygulamadım ne yazık ki ama 2. sınava da ardarda girmekte büyük fayda varmış.vakalar çok benziyor
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, kerim, Hell_Spawn, deniz, hikihser, ademir, zebir, toutlemonde, tulane, boardus, rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.289 seconds