Topic-icon USMLE Step 1 Deneyimi - Paylaşan : "Emre"

11 years 1 month ago #1 by USMER
Sayın Üyemiz "Emre"

Paylaşımınız için çok teşekkür ederiz, paylaşımınız "USMER Deneyim Bankası' na girmeye hak kazanmıştır, ve ilgili bölüme taşınacaktır.

Sevgi ve saygıyla

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #2 by Emre
Herkese merhaba,

Sizlere sistematik bir sekilde uzun zamandir calismakta oldugum ve Ocak 29'da girdigim sinavla ilgili kaynaklar, sinav stratejisi ve motivasyonla ilgili yardimi olmaya calisacagim, hatalarimi, sinavin niteligi ve yapilmasi gerekenlerle ilgili bilgilerimi aktarmaya calisacagim...

Ben Ankara Tip son sinif ogrencisiyim. Onumuzdeki ay mezun oluyorum ve sinava 2009 yilinda(!) calismaya basladim. Ancak bu calismanin ne kadar niteliksiz ve parcali oldugumu anlatama gerek yok saniyorum. Gelgitlerle beraber 2011 yazinda bir aydinlanma yasayip once 2012 mart ayina kadar, ardindan araya giren okulla alakali aksakliklar nedeniyle 2012 ekime, sonrasinda da once aralik ardindan da sinavi almam bu zamani buldu. Bunu niye anlatiyorum, cunku bu sinav internluk doneminde ya da okul temposu altinda calisilacak bir sinav degildir. Full time konsantrasyon ve adanmislik gerektiriyor. Bu motivasyonu saglayabilmek icin temmuz ayindan itibaren internluge sinava girene kadar devam etmedim. Cunku o donem motiveydim ve hastanenin agir kosullarinin bu motivasyonumu bozmasini istemedim.

Uzun ve gergin, ilk baslarda gunde 6 ve kademeli olarak artan son iki ayda 10 saat ve uzerini yakalayan calisma periyodu sure olarak da 7 ayi sinavi gecmek icin yeterli goruyorum.

Sanssiz oldugumuz faktorlerden en onemlisi, tip egitiminin benim okulumda ne yazik ki gercek manasinda verilmemesidir. Ben Pdo sistemiyle egitim gordum. Bu sistemi ideal olarak cok dogru ancak uygulama olarak yetersiz buluyorum. 1 sene once bana bunu sorsaniz farketmezken calisma periyodum suresince temel bilimlerdeki eksikliklerimi gordukce cok canim yandi ve onlari kapatabilmek icin fazlasiyla gayret sarfettim. Tavsiyem, eger siz de tip egitiminizin yetersiz oldugunu dusunuyorsaniz, islediginiz konulari arastirin, kitaplardan okuyun mantigini kavramaya calisin, ders notlari, slaytlar sizi sadece sinavlardan gecirir, iyi doktor yapmaz...

KAYNAKLAR


Behavioral: Kaplan lecture notes
Anatomy: Kaplan lecture notes( BRS serisini okudum ancak anatomy icin onermiyorum.)
Physiology: Kaplan lecture notes+ costanzo
Biochem: Kaplan lecture notes+ Lange Biochemistry and Genetics Flash Cards (LANGE FlashCards)
Embryology: First aid tek basina yeterli
Microbiology: Kaplan lecture notes+ MRS( konsepti anlamaniz icin faydali)+lipincott microcards
Immunology: Kaplan lecture notes
Pharmacology: Kaplan lecture notes
Pathology: BRS asil kaynak olmali. Goljan fazla karisik ve konseptleri anlamaniza yardimci olmuyor.


Bu kaynaklar baslangic ve sinavin iyi ihtimalle yarisini olusturuyor. Bunlari okuduktan sonra yapmaniz gerekenler,


FIRST AID : Bastan sona butun kitabi kelimesi kelimesine okuyun. Bu kitap yabancilarin deyimiyle Bible. Her kelime bir soru olarak gelebilir. Burasi onemli burasi onemsiz diye birsey yok. Hersey onemli!!! Onsoz ve tesekkurler haricinde her yerden soru gelebilir:))


Bunlari da okuduysaniz tabi hepsini bildiginizi farzedelim sinavin makmsimumda %70ine hakimsiniz.

Qbanks, Nbme: Piyasada genel gecer 3 tane qbank var,

UsmleRx: Gereksiz, FA'daki kelimeler soru haricine cevrilmis. Bosuna para vermeyin.

Kaplan: Gereksiz ayrinti ve bilgi yumagi. Ilginc detaylar var ancak yine de sinav mantigindan uzak.

UsmleWorld: Birebir sinav, sorularin benzerligi ve sorulma bicimini gordugumde daha fazla cozmedigim icin pisman oldum. Vakit kaybetmeden birkac kez cozun.


FA'i okuduktan sonra world'u cozup aciklamalari FA uzerine kirmizi kalemle not alin. Incorrect ve marked ettiklerinizi.


1-2 ve 3 haricinde butun Nbme'leri cozun ve oradaki yalislarinizi da mavi kalemle FA uzerine not alin.

Bu islemler bitince kademeli olarak RANDOM TIMED formatinda world'u en az 1 kere daha cozun ve FA'i minimum iki kez daha okuyun ozellikle annotate ettiklerinizi.

Predictivity olarak cok yorum yapamayacagim yalniz sunu soyleyebilirim. Nbme ve uswa'nin( world'un self assessment'i) daha dogru oldugunu belirtiyorlar. Kaplan simulation ve Free150 skorunuzu sisiriyor. Soru kalitesi daha zayif ve daha kolay. O bakimdan aldanmayin.

Tum bu calisma programima gunde minimum 8 saatle tutunursaniz 7-8 ayda iyi bir kondisyonunuz olur. Sinavi gecebilirsiniz.
Arkadaslar, sinavin en onemli handikaplarindan biri sorularin zorluklarinin herkesin sinavina ozel olmasi, yaninizda oturan adamla farkli sinavlari aliyorsunuz ve bir standardi yok. Nbme'lerde 240lari goren biri sinavda fail olabilir. O bakimdan hicbir seye guvenmeyin. Bu sinavi gecebilmeniz icin minimum %70 dogru yapmaniz gerekir. Hedefinize odaklanin ve disaridan gelen seslere kulak asmayin.

Etrafta cesitli efsaneler dolasiyor, sinav cok kolay, her giren geciyor gibi... Bunlar tamamen asilsizdir ve sizin kafanizi karistirabilir. Step 1, 3 digit sistemine gecildiginden beri cok daha zor bir sinav haline geldi ve unutmayin ki TUS gibi bir sinavda sorularin %60i yapilmasi durumunda bir kadroya sahip olabilecekken Usmle icin sadece sinavi gecmenin %70 gibi yuksek bir oran oldugunu dusunun.

Bu bir siralama sinavi degildir ve calistiklariniz doktorluk hayatiniz boyunca karsiniza bir yerlerde cikabilir. Sinavi gecmek onemli, ancak temel odaginizin daha iyi bir doktor olmak oldugu surece motivasyonunuz hic bitmez ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Calistiginiz seylere bir de bu acidan bakin...

Paylastiklarim kendi deneyimlerimdir, katilmadiginiz, tartismak istediginiz veya sormak istediginiz sorular oldugunda forumdan konusabiliriz.



Bilginin paylastikca cogalmasi gibi, bu yola bas koymus insanlar olarak, hirsin degil azmin one ciktigi, insanlarin birbirine yardimci oldugu ve hedeflerimiz dogrultusunda iyi yerlere geldigimiz gunleri gormek dilegiyle...


Saygilar
The following user(s) said Thank You: USMER, paradidle, abdulkadir1983, toutlemonde, tulane, agumus5, TheNight, Asitpop

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.190 seconds