Topic-icon USMLE Step 1 Sınav Deneyimi - Paylaşan : efx

10 years 11 months ago #1 by USMER
"Sevgili arkadaşlar,

Yola çıkarken atılan o ilk adım, öncesindeki karar verme sürecinden dolayı belkide tüm yolculuk sürecinde en fazla zorlandığınız adım oluyor. Step 1'de -sınav anlamında- bu yolculuğun ilk adımı ve ben de, üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen, tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yurtdışında uzmanlık yapma fikri, alternatifleri araştırma, ABD'de karar kılma, sınav ile ilgili bilgi alma gibi, aslında benim için uzun zaman alan bölümleri es geçerek, daha ziyade sınav için nasıl bir hazırlık yaptığımı anlatacağım.

Öncelikle, ""bu sınavda başarılı olabilir miyim"" gibi bir soru, kuşku varsa içinizde cevap veriyorum ""Evet"". Evet, sorularla desteklenmiş iyi bir çalışma planı ile bu sınavı geçmemeniz için bir neden yok.

Çalıştığım dönemde kullandığım kaynaklar şu şekildeydi:

Ders notları
Kaplan ders notları: Videolarla beraber kullanmanızı tavsiye ederim.
Kaplan videoları: O dönem standart videolar yerine, yine Kaplan'ın hazırladığı daha kısa videolardan oluşan bir eğitim seti vardı, özellikle onları kullandım
Goljan ses kayıtları: Sınava girdiğim zaman bu ses kayıtları oldukça popülerdi ancak o dönemde bile ses kayıtları çok güncel değildi, şimdi aradan geçen süreyi de düşününce emin olamıyorum ancak Goljan patoloji anlattığı için ve patoloji'de çok da birşeyler değişmiyeceğine göre, hoşunuza giderse dinlemenizi tavsiye ederim. Ses kayıtları dışında, yine Goljan'ın Rapid review kitabını almıştım, bu kitap da hoşuma gitmişti. Türkiye'de bulamadığımdan kitabı yurtdışından getirtmiştim.
First Aid: Sınava hazılandığım dönemde popüler olan, özet bir başka kitap. Tavsiye ederim.

Soru bankaları:
Soru bankaları, bence hazırlık sürecinin en önemli parçasını oluşturuyor.Soru bankaları sadece bilginizi test ettiğiniz araçlar değil, aslında çok iyi bir öğrenme aracı.
Usmleworld: Para vererek üye olmuştum ve oldukça faydalandım. Öncelikle soruları kendinizi etst etmek için değil, öğrenmek için çözün ve cevabınız ister doğru olsun ister yanlış, açıklamaları okuyun, notlarınızda eksik kalan yerleri not alın. Tavsiyem, çalıştığınız alanla ilgili soruların yarısını öğrenme modunda (tutor) çözün, kalan yarısını ise çalışmalarınızı bitirdiğinizde çözmek üzere bırakın. Böylece gerçek anlamda konuları bitirdiğinizde, daha önce karşılamadığınız soruları çözme şansınız olur.
Kaplan: Kaplan soru bankasına ücretsiz üye olmuştum, forums.studentdoctor.net adresinde genelde ""Testprep Week"" başlığında yapılan bir aktivitede, kura ile ücretsiz üyelik kazanmıştım. Yukarıda yazdığım çalışma şekli kaplan için de geçerli.
NBME: NBME aslında soru bankası değil ancak NBME'nin sunduğu sınavlarda aldığınız puan ile gerçek sınavda aldığınız puan arasında ciddi bir ilişki oluyor, ben neredeyse aynı puanı almıştım. Tavsiyem, ilk çalışmayı bitirdikten sonra sınavlardan birisini yapın, tahmini durumunuzu ve eksik kaldığınız noktaları tespit edin, kalan sınavları da ilerleyen dönemlerde alırsınız.

Sınava 2008 yılında girmiştim ve 90 almıştım. Dediğim gibi, aradan çok süre geçti ancak temel çalışma prensiplerinin çok değiştiğini düşünmüyorum. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum. Bu sınav, çalışılınca yapılan bir sınav, motivasyonunuzu yüksek tutun ve çalışın, başaracağınıza garanti verebilirim."

paylaşan : efx

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.320 seconds