Topic-icon Tıp fakültesinde okurken USMLE, research'ler ve match sonrası?

6 years 5 months ago #1 by ucesel
Cevabın için teşekkür ederim Metin. Sanki en az altı aylık bir research fellowship veya bir çalışma deneyimi istiyor IMG alan uzmanlıklar diye bir yerlerde okumuştum diye hatırlıyorum ama doğru mu bu veya nerede okuduğum hakkında bir bilgim yok, senin bu konuda bir bilgin var mı acaba?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #2 by montres
Merhaba ucesel,

Önümüzdeki 4 sene boyunca senaryo ve seçeneklerin bu şekilde kalmaya devam ederse (böyle kalmama ihtimali yüksek) cevap ABD'de bir araştırma programı.

Bunun haricinde bu senaryoda seçeneklerin arasında olmayan Step 3 almak mantıklı olur.

Not: Bu konuda tecrübem yok.

Başarılar,
Metin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #3 by ucesel
Merhaba,
Ben bu sene tıpta üçüncü sınıfa başladım ve yazın USMLE Step 1'e girmeyi düşünüyorum. Geleceği planlamayı da sevdiğimden seneye yazın research fellowship'e sonraki yazlarda ise Step 2 CS ve CK'ya girme planım var fakat sorun burada başlıyor. Match'te kabul edildiğim bir senaryoda bile mezun olduktan sonra bir sene boşluğum oluyor interview'ların olduğu.

Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan kişilere sorum şu; bu sene içinde Avrupa'da bir yerde Masters degree (mümkünse tuition olmayan ülkelerde) mi yapmak yoksa Amerika'da research fellowship mi aramak yoksa aynı anda bir şekilde TUS'a çalışıp herhangi bir yerde uzmanlığa başlamak gibi senaryolar arasında ne yapmam daha mümkün veya ne yapılması daha iyi olur?

Teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.164 seconds