Topic-icon Staj Kabul Aşaması

5 years 11 months ago #1 by suzi
Replied by suzi on topic Staj Kabul Aşaması
Cok fazla ayrintili soru hazirlayacagim diye kasma. Konusma ingilizcesi olacagi icin ayrintili, bilesik cumleler kurmana gerek yok.
Internetten klasik tanisma diyaloglari bakabilirsin taklit etmek icin. Bizim ogrenigimiz ingilizce "How are you" "I am fine thank you" sekline oldugu icin biraz garip olabiliyor :)) Cok fazla kompleks cevap hazirlamana gerek yok, ana sorulari calisip guzel cevaplarsan yeter. Major sorular sunlar olabilir:

Tell me about yourself?
How did you find our lab/our research group?
What kind of research are you interested in?
What are you short term/long term plans?
How this experience will help you for your future goals?
What are you planning to do when you come here? (senin beklentilerini ogrenmek icin soruyorlar genelde)
What is your plan after graduation?

gibi sorular olabilir. cok asiri uzun kitap gibi cevap hazirlama sikiliyorlar. Soyleyecegin seyleri bolumlere ayir, belli bir structure olsun. Mesela planlarindan bahsederken first of all...... then..... my long term goal... gibi planli konus. biz genelde turkce bir sey anlatirken oyle icimizden geldigi gibi ne varsa konusuyoruz :) ayrica zamanlari, edatlari vs cumle sonunda kullanma ya da devrik cumle gibi kullanma aliskanligimiz var, bu yuzden kurdugumuz bazi cumleler amerikalilar icin anlasilmasi zor olabiliyor. O yuzden cumle basinda biraz ipucu vermek karsidaki insanin anlamasini kolaylastiriyor. Mesela I am planning to apply for residency positions after I graduate from medical school bizim icin cok normal bir cumle ama amerikali icin bu biraz tersten oluyor bence (bu benim fikrim, baskalari baska turlu dusunebilir belki). Bir de aksan olmasi da iletisimi zorlastiriyor. O yuzden mesela, My primary goal after graduation is... desen adam "aaa tamam demek mezuniyet sonrasi planinan bahsedecek diyor, daha rahat anliyor.

iyi sanslar kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #2 by Diastol
Staj Kabul Aşaması was created by Diastol
Merhabalar; amerikada staj ayarlarken hoca ile yapılacak skype görüşmesinde nelerin sorulabileceği konusunda fikri/deneyimi olan var mı? Heyecanlı yapım dolayısıyla advanced seviye ingilizce aniden ay go yu go vi go ya bağlamasın diye ön hazırlık için tavsiyelere ihtiyacım var:lol: teşekkürler..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.259 seconds