Topic-icon USMLE Step 2 CS Deneyimi - Hazirlayan `sade`

13 years 6 months ago #1 by umc
Arkadaşlar merhaba,

Ben de sınava birkaç gün önce Atlanta'da girdim. Öncelikle Kaan'a(youngdr) verdiği destekten(moral ve lojistik destek) ve buraya yazdığı çok faydalı yazılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok sağol, sen çok iyi bir arkadaşsın!

Passcsa kursuna katıldım, özellikle kısa zamanda fizik muayeneyi toparlama ve hastayı örtme kısımları açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum.. Sınav simulasyonu da yapıldığı için hemen hemen neyle karşılaşacağınızı tecrübe ediyorsunuz. Kursta ilk 3 hastada el yıkamadım. Embarrassed Sınavda ise hiçbir hastayı atlamadım. Bu tip ufak tefek şeyler, kurstan önce oftalmoskopu 2 yıldır elime almamıştım, sınavda 40 yıldır oftalmoskop tutuyormuş gibi davrandım vs. Biraz ulaşımından bahsetmek istiyorum.. Kurs Philadelphia'da ve sabah 10.00-10.15 sularında başlıyor. Ben Baltimore'dan gelecektim.. Sabah 06.50 otobüsüyle (Greyhound) Philly'e doğru yola çıktım. 9'u biraz geçe Greyhound Philadelphia otobüs terminaline geldim-Filbert Street üzeinde olan.(Greyhound'un Philadelphia'da 3 terminali var- Filbert'te inmeniz gerekiyor) Bu lokalizasyondan kursun yapıldığı yer neredeyse yürüme mesafesinde, çok yakın, taksiyle maksimum 9 dolara gelirsiniz. Bu arada kurs, Penn Neurological Institute'te (Pennsylvania Hospital'ın bir parçası) yapılıyor. Pennsylvania hastanesi ABD'nin ilk hastanesiymiş ayrıca.. Konuya devam edeyim, otobüsü ucuzluğundan ve kursun yapıldığı yere çok yakın olmasından dolayı tercih ettim..

Sınava gelince, Atlanta çok uygun bir yer bence. Havaalanı-otel-ve CS test merkezi neredeyse yanyana dizilmiş gibiler. Havaalanı uzakta kalıyor tabi ama, kalacağınızı otelin shuttle'ı alıp sizi kalacağınızı yere götürüyor, süper! Ben Kaan'ın kaldığı otelde kaldım, Country Inn&Suites by Carlson Airport South. Özellikle ütü masası ve ütü olması müthiş bir şeydi, free wi-fi ve kahvaltı da cabası.. Ben 79 dolara kaldım 1 geceliğine,. Gecesine 160 dolar verip internete ve kahvaltıya da ayrıca para ödediğim birkaç yerde kalınca bu otelin çok iyi hizmet verdiğini düşünüyorum.. Test merkezi otelin arkasındaki 2. beyaz bina, 5 dakika yürüme meafesinde..

Sınavda 15 dakikalık süreler yetti, neredeyse tüm hastalar genel fizik muayene yaptım, bu fizik muayene kısmı çok önemli bence, çünkü hastaya kontrolün sizde olduğunu, konunuza hakim olduğunuzu, ne yaptığınızı bildiğinizi bu kısımda gösterdiğinizi düşünüyorum.. Hastaların İnglizceleri anlaşılabilir düzeydeydi, anlamadıklarıma dediklerini tekrar ettim, yanlışlarımı düzelttiler.. Smiley

Bol pratik ve zamana karşı çalışmak çok önemli, ben her hastayı 1-2 dk kala bitirdim, sadece bir hastaya hala bir şeyler söylemeye çalışıyor ve sorular soruyordum ki zil çaldı, sorularımı yanıtladığınız için teşekkür ederim deyip odadan ayrıldım kibarca.. Vaktiniz yetişmese de odadan profesyonelce ayrılmalısınız.. Güleryüz, empati, yüksekçe sayılabilecek bir ses tonu, hastayla göz teması çok önemli.. Ağrısı olan hastaların oturmalarına kalkmalarına yardım edin, üşüyen hastalrınız olabilir, üstlerini örtün, öksürenlere su verin, yani insan gibi bir insan nasıl davranırsa öyle davranın.. Ben bazı hastalardan arttırdığım süreyi hasta notuna ayırdım, çünkü kısaltmalar değil, cümleler kullandım, yetiştirememekten korktum.. Vakit hasta notu yazmaya da yetti, çoğu aday bilgisayarda yazdı, zaten 2011 ortasından itibaren herkes bilgisayarda yazacak.. Bu yüzden bu tarihten sonra sınava girecekler zaman tutarak bilgisayarda hasta notu yazma pratiği yapsalar iyi olur.. Yemek götürmedim, oradaki öğle yemeğinden yedim, naneli şeker götürmüştüm yanımda, aralarda ondan çiğnedim..

Maalesef ben akvaryuma ve Coca Cola müzesine gidemedim, çünkü vaktim yoktu (akşam trenle Baltimore'a dönecektim), sadece "Underground Atlanta"ya gidebildim. Five Points'te şehrin altında bir tür mall, çok kocaman değil, ama alışveriş yapmak isteyenler için ideal olabilir. Five Points'e havaalanından MARTA'yla(Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority) gideceksiniz, Atlanta'nın otobüs ve trenle ulaşımını sağlayan oluşum.

Five Points'ten yine MARTA'yla Arts Center durağına geldim, oradan 110 numaralı otobüsle Atlanta AMTRAK tren istasyonua ulaştım. AMTRAK tren istasyonunun karşısında Atlanta Masonic Centre var, bana değişik geldi, paylaşayım dedim..

Bir de arkadaşlar, ABD'ye gelecekseniz, bir süre kalacaksanız, elektronik eşyaları ve kitap okumayı seviyorsanız Amazon Kindle'ı tavsiye ederim, benimki dün geldi, çok hoşuma gitti, text-speech özelliği bile var, kitabı size okuyor da! Smiley

CS'ten daha çok bir turistin günlüğü gibi oldu, ama ne yapayım.. Kafa şişirdiysem affola..

Umarım sınavı geçmişimdir ve geçtiğimi de buraya yazarım.. Herkese bol şanslar, iyi yolculuklar ve başarılar..

Kimseden bir eksiğiniz yok unutmayın..

Saygı ve sevgiyle,

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.361 seconds