Topic-icon USMLE STEP 2CK Tecrübesi - Hazırlayan : "Kerim"

13 years 2 months ago #1 by onur
Çok teşekkürler Kerim Abi deneyimlerini paylaştığın için. Bence puan meselesini kafana takmana gerek yok sonuçta o sınava giren her 100 kişinin 88'inden daha başarılı olmuşsun bence bu büyük bir başarı. Zaten Ulaş Abi'nin de belirttiği gibi bunlar koca bir dosyanın sadece küçük bir dilimini oluşturacak umarım başvurunun diğer ayaklarını daha da güçlendirerek istediğin hedefe ulaşırsın. Darısı CS'ye. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #2 by kerim
daha önce usmleturk sitesinde yazmıştım.
fakat tekrardan buraya da müsait bir zamanda yazarım

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #3 by Emre
Kerimcim paylasimin icin cok tesekkurler, Ben de diger arkadaslar gibi step 1 deneyimlerini heyecanla bekliyorum...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #4 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 60 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir. Buradaki paylaşımınız kısa bir süre sonra deneyim bankasına taşınacaktır.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #5 by ergin
Bizler için çok değerli olan sınav deneyimini aktardığın için çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi yolun başında olanlara çok iyi klavuz oluyor bu deneyimler. Fliz'in dediği gibi step 1 sınavında yaşadığın deneyimleri de bekliyoruz. Umarım Amerika yolundaki hedeflerin gerçekleşir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #6 by filiz
deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.gerçekten bunları okumak çok faydalı oluyor. ben henüz step 1 e hazırlanma aşamasındayım. soru çözümünü son 1 aya bırakmak daha mantıklı sanırım diy mi? step 1 le ilgili deneyimlerini de paylaşırsan sevinirim.
filiz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago #7 by kerim
30 Kasım'da girdiğim CK nın sonucu 2 gün önce açıklandı( sınav sonuçları çarşamba günleri açıklanır).

Step 1 e intörnlüğümde girmiştim. Daha sonra tus çalışayım mı çalışmayayım mı ikilemindeyken, tus a da çalışmaya karar verdim. CK ya da asistanlığımın 1. senesinin sonunda girmiş oldum. Yani 1. sınavla arasını baya açtım (yakın zamanlı sınavlar çok daha efektif olur).
Sınavlara çalışırken Kaplan, FA okudum. UW VE Kaplan Q-Bank tan 1 er ay soru çözdüm. Timed-mode da yüzde 66-67 bandındaydım.
Nbme den deneme çözdüm. İlk denememin beklediğimin çok altında olmasından dolayı periyot uzatarak biraz daha çalıştım.
Genel olarak kendimi değerlendirirsem, uzun bir süreye yayılmış olarak çalıştım. (Bunu tavsiye etmiyorum.) Daha belirli bir zamanda, günlük çalışma saatinizi yüksek tutarak çalışmak daha efektif olabilir.
Sınav gününe gelince; sabah 8 gibi Ankara'daki sınav merkezine gittim. Sınavın normal başlama saati 9 olmasına rağmen, istersem sınava erken başlayabileceğimi söylediler. 8.17 de sınavım başladı. İlk basamağa 4 kişilik odada girmiştim ve o zaman odada bulunan 4 kişi de USMLE için gelenlerdi. Fakat bu sefer büyük salonda girdim. Tabi bu sefer içerde diğer sınavlara girenler de vardı. Bazen klavye sesleri rahatsız edici olabiliyor. Ses engelleyici kulaklığı takınca da bu sefer sesler büyük oranda kesilse de "vuuuu" tarzında bir uğultu duyuyorsunuz. Sınav süresi boyunca her 10-15 dk da bir sınav merkezi görevlileri(TCA)odaya girip sınavın genel gidişatını kontrol ediyorlar.
Sınava tekrar dönersem; ilk 2 blokta soruların zorluk derecesinin usmle.org da verilen örnek sorulara benzer olduğunu düşünüyorum. Bloklar ilerledikçe soruların zorlaştığını hissettim; fakat bu reel bir zorlaşma mı yoksa saatler ilerledikçe yorgunluktan kaynaklanan göreceli bir zorluk hissi mi derseniz, ikisi de olabilir derim sadece.Sınav büyük oranda dahiliye bilgisi ağırlıklı, yani gerçekten klinik deneyimin çok faydası olur bence. CXR,EKG,MR,CT,... gibi bir çok şeyin yer aldığı, klinikte önemli olan hiç bir konunun atlanmadığı bir sınav. Soruların kolay olduğu ve bu sınavın step 1 den kolay olduğu düşüncesine bence fazla kapılmayın derim. Bildiğiniz gibi sınav süresi 9 saat. İlk önce 15 dk lık tutor bölümü var( Yani sınav ekranında sınav boyunca göreceğiniz her türlü şeyin ve sınavın gidişatının anlatıldığı bölüm). Tutor kısmını zaten atlıyorsunuz. Yani size sınav için 8 saat, dinlenme için 1 saat kalıyor. Erken bitirdiğiniz blokların arta kalan zamanları da dinlenme sürenize ekleniyor. Uzun olması dolayısıyla sınavın sonlarına doğru artık bitsin dediğim bir sınavdı. Genellikle her bloktan sonra en az 5-6 dk ara verdikten sonra diğer bloğa geçtim. 1. basamak sınavına girerken böyle bir şey yoktu fakat bu sefer, odaya girdiğiniz her seferde cep kontrolü de vardı:S
Akşam beş buçuğa doğru sınavım bitti. O an büyük bir rahatlama hissettim.
Sınav sonuçlarını beklemek de ayrı bir stres. Step 1 sonuçlarını beklerken her gün kontrol ediyordum nerdeyse. Fakat daha sonra öğrendim ki sınav sonuçları her hafta sadece çarşamba günleri açıklanıyor.
Ve bu çarşamba sonucum geldi: 210/88 . İlk gördüğüm an baya üzüldüm doğrusu. Sonuçta daha yüksek bir skor hedefliyordum ve 90+ bir skordan başka bir şeyi düşünmemiştim. Fakat sonucum bu ve artık değiştirme şansım yok. Artık elimden geldiği kadar farklı yönlerden başvuru sürecimi güçlendirmeye çalışacam.
Hazırlık sürecindeki herkese başarılar ve yüksek skorlu puanlar dilerim.
Sevgilerle

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, ergin, alp, sultans, onur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.327 seconds