Topic-icon USMLE Step 1 Tecrübesi 99/256 - Hazırlayan "neuro"

13 years 9 months ago - 13 years 9 months ago #1 by umc
Merhaba arkadaslar,

Biraz once sonucu ogrendim. Cok sevindim.

Oncelikle site kurucularina, Bora'ya, siteden haberdar olmami saglayan mehmet19'a, Ulas abiye, Reha abiye, Gamze'ye, Gulden'e, Sinem'e, efx'e, Hakan'a cok cok tesekkur ederim.


Sinava 29 Agustos'ta girdim. 19 Eylul'de sonuc geldi.

Kaynaklar ve skorlar:

1) Kaplan ders notlari (Patoloji haric)

2) Goljan notlari ve ses kayitlari

3) Anatomide HY'lara bakilabilir.

4) Usmleworld QBank: %74 (Kumulatif)

5) Kaplan QBank: %85 (Kumulatif)

6) NBME denemeleri ("Downloaded versions") nbme1: 180/200, nbme2: 186/200, nbme3:174/200, nbme4: 189/200

7) Kaplan QBook

Cool Goljan Rapid Review QBank (350 soru var)

9) Robbins patoloji soru bankasi

10) Usmle cd'si 44/44/43

11) First Aid (Son ay iki defa okudum)


Bu kaynaklara calismaya Eylul 2006'da basladim. 5. siniftayken Mikrobiyolojiden MRS ve Farmadan Katzung'u okumustum. Internlukle beraber zor ilerledi ama elden geldigince aksatmamaya calistim programi.

Toplamda 6-7 tekrar yapmis oldum. Goljan kayitlarini da 5 kez dinledim(tekrarlarda).

Usmleworld'u 18 Mayis-18 Temmuz arasi cozdum. Kaplan QBank de Temmuz'da bitti. Agustos ayi tekrarlara yeniden basladim. 10 gunde bitti. Sonra nbme'leri ve usmle cd'sini cozdum. Son 15 gun ise hizli bir sekilde iki tekrar son okumalarla gecti. Bu arada tabii kafanizi da sinava motive etmek cok onemli, baska puruzler olmamasi cok iyi olur. Olmasina izin vermeyin, varsa da bir sureligine erteleyin.

Sinav'a gelirsek;

Sinavda cok fazla molekuler biyoloji ve genetik sorusu vardi. Ben disaridan daha onceden o konulara asinaydim. Ancak Kaplan Biyokimya da o konular icin gercekten guzel ve yeterli bir kaynak.

Bir tane Homeobox genlerle ilgili bir soru vardi, onu da ekte gonderdigim bir kac sayfayi okuyarak rahatlikla yapabilirsiniz. Ben sinavdan bir gun once okuyarak yapmistim mesela o soruyu. Kaplan'da bulamayacaginiz tek konu o. Ama zaten en fazla bir soru geliyor.

Resimli sorular az degildi, ancak Goljan yeterli oluyor.

Patoloji sorulari dogal olarak cok fazla, ama yapilabilir sorulardi. Goljan'i cok cok iyi calisinca hic korkmaya gerek yok.

Farmakolojiden deney sorulari da geliyor, ancak TUS gibi direkt saf bilgi sormuyorlar genelde. Bana bir tane sormuslardi. Kaplan yine yeterli.

Mikrobiyoloji icin de Kaplan yeterli ve guzel bir kaynak. Sorular zor degil.

Biyokimya sorulari genelde klinik agirlikli. Yine Kaplan diyecegim. Kaplan Biyokimya Kaplan'in en guzel kitaplarindan biri. Ama guzel calisin. Tekrarlar hizli bitiyor zaten.

"Behavioral Science" sorulari genelde hasta-hekim iliskisi uzerine yorum sorulariydi. "Vakayi verdikten sonra, bu durumda ne yaparsiniz?" gibi. Ekte bununla ilgili de >130 soru var, sanirim bunlarin da faydasi olur.

Anatomi az soruyorlar, HY'lar bence Kaplan'dan daha guzel.

Noroanatomi'de ise Kaplan da cok guzel, HY da iyi.

Immunoloji'de Kaplan yeterli ve guzel. Az sayida immunoloji sorusu vardi ve onlar da immun yetmezliklerle ilgiliydi. Ancak temel immunoloji bilgilerini de ihmal etmeyin sakin.


Step1'i bu sekilde atlattik. Daha iyileri girecek arkadaslarin basina...

Bazen sorular geliyor sinav zamanlamasiyla ilgili olarak. Bence ilk dort sene okul derslerinize cok iyi calisin, ne TUS ne USMLE dusunmeyin. 5. sinifta baslarsiniz. Isterseniz 5. sinif sonunda girilebilir; ancak bana verilen bir tavsiye vardi o zamanlarda, "internluk cok sey katacak sana, ondan sonra gir" diye. Ben de o zamanlar o tavsiyeye uymustum. Iyi ki de uymusum, bence de internluk cok sey katiyor insana. Bence 6. sinif sonuna dogru veya bitirince girmek guzel olur.


Daha guzel gunlerde gorusmek uzere,

Henuz yolun basindayiz


Ahmet

neuro

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: sultans, leila, rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.300 seconds