Topic-icon USMLE Step 2 CK çalışma deneyimi : Paylasan : "in ter"

12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #1 by in ter
Usmle steplerine hazırlanmanın bilgi yükü açısından tusa hazırlanmaktan çok daha rahat olduğu bir gerçek. Usmle hakkında bir avantaj gibi görünen ama genelde dezavantaja dönüşen ise sınav tarihini kendimiz belirlememiz, hiçbir zaman kendimizi hazır hissetmediğimizden sınav günü almakta tereddüt ediyoruz, hatta deneme yapmak bile bir korku haline geliyor.

Nacizane tavisiyem kabaca bir süre belirlemek, okuma hızına göre değişir, okunması gerekenleri sonucu sınav tarihi düşünmeksizin okumak, örneğin step 1 için 3 kere kitapları okumak (first aid belki daha fazla), iki kere q bank ve uw okumak, bitince bir deneme yapmak sonra gelen sonuç tatmin edici ise tereddüt etmeden mümkün olan en yakın güne sınav randevusunu almak...

Step 2, 1 e girdikten ve iyi bir sonuç aldıktan sonra gireyim de kurtulayım gözüyle çok daha hızlıca alınabilecek bir sınav...Step 1 atılması gereken en büyük adım bence...

Step 1 için, hazır değilim, olmayacak, vs düşüncelerini kafadan atmak, sonucudüşünmeden kısa vadeli planlarla bu gün şu, bu hafta şu bitecek gibi çalışmayı bitirip sınava girmek..

Ben genelde img lerin yazdığı forumları ve usmleturk ten başlayıp usmer i takip ettim. Img lerin step 1 için ne kadar çok kitap okuduklarını görüp şaşkınlığa düşüyorum açıkçası. Oraları okuyup da kafanız karışmasın, eminim bütün üniversitelerimizde verilen eğitim, biz zaman zaman şikayet etsek de bu sınavlarda ve meslek hayatımızda bize büyük yarar sağlıyor.
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, sultans, deniz, _burcu_, leila

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #2 by nilufer
Gozun aydin su an seni cok kiskandim :D bir an once keske ben de stepleri alip kurtulsam. Daha birincisine bile calisamiyorum. Konsantrasyon sifir, bir tatil havasidir gidiyor :ohmy: :dry:
3 hafta sonrasinda sonucunu alinca, deneyimlerini yazmani dort gozle bekliyoruz :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by kerim
umarım bu sınavdan da step 1 deki gibi yüksek bir skor alırsın.

üzerinden büyük bir yük kalkmıştır şimdi.

tabi sabırsızlıkla sonucunu bekleyeceğin bir 3 haftan var.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #4 by USMER
Sayin Üyemiz 'in ter'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 90 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #5 by in ter
Bir yılan hikayesinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Sınavı aldım. Paylaşarak yardımcı olmayı çok istiyorum ama umarım benim gibi düzensiz ve özensiz bir insanın deneyimlerini paylaşması kimseyi olumsuz anlamda etkilemez.

Birincisi step 1 de belki heyecanlanmıştım biraz ama inanın step 2 için gittiğinizde zerre heyecan duymayacaksınız. Sınav yeri bildik, masa, kulaklık hepsini daha önce kullanmışsınız.

Sınava yaklaşık 4 ay çalıştım. 3 ayı internken geçti. 1 ay tamamen boştum. Boş olan 1 ayın 15 gününü gerçek anlamda sıkı çalışarak geçirdim ve bu 15 günün sonunda deneme yapmadan sınava girmeyi bile düşündüm.

Toplamda iki defa kaplanın 5 tane konu kitabını iki kere okudum. İkinci okuyuşumu gerçekten hızlı bir şekilde bitirdim. -daha önce de söylemiştim. bu hız anlayışı değişken, ben hızlı okumazsam dikkatim dağılır, daha az anlarım, gibi geliyor bana- UW yi 1 kez tüm açıklamalarıyla okudum. İkinci uw okuyuşumda belki bir kısmını tüm açıklamalarıyla, bir kısmını sadece educational objective ni okuyarak, sona kalan ve dona kalan az bir kısmını da hiç okumayarak bitirdim.

sırasıyla,
1 kaplan
2 uw
3 kaplan
4 uw

Sınav sorularının çok uzun olacağı gerçeğine alıştırmıştım kendimi. O yüzden belki çok uzun gelmedi. Tüm sayfaya sığmayan sorular olduğu gibi, nispeten daha kısa sorular da vardı. Sorular denemeden farklı geldi. Sınav sonucum gelene kadar yorum yapamayacağım. Sınav çok kolay dediğim de oldu. Zor dediğim de.

Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, step 1 i aldıktan sonra fazla ara vermeden rahatlıkla 2-3 ayda alınabilecek bir sınav.

Herkese başarılar...
The following user(s) said Thank You: umc, kerim, sultans, deniz, nilufer, abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.212 seconds