Topic-icon Araştırma Pozisyonu Ayarlama Deneyimi - Paylaşan : "Yiğit"

11 years 10 months ago #1 by Yiğit Baykara
Ya doğru ama uzatmak ta pek istemiyorum okulu. Değişim öğrencisi olarak gidebilsem aslında süper olur ama sistemimiz farklı mı değil mi onu da bilmiyorum ya da böyle bir şey mümkün mü. O yüzden en iyisi böyle yazın gitmek gibi geliyor.Belki rotasyonlarımdan birini orda yaparım.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #2 by rabinovich2006
Bence de kacirma Yigit! uzatmani bile goze alabilirsin! bir seneligine dondursan okulu bir sene boyunca amerikada kalip arastirma yapsan! sinif arkadaslarindan bir sinif arkada ama 2 yayin amerikan deneyimi, inanilmaz gorus, tecrubeye ile onde olursun!!! karar sende tabi!
saygilar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #3 by Yiğit Baykara
Yok İngiliz doktor değildi :D bir yanlış anlaşılma olmuş. İngiliz olan bir konsey üyesiydi. Yoksa dediğin gibi illa Amerika olmasına gerek yok ama nedense bana Amerika hep İngiltere'den daha cazip geliyor. O yüzden sadece ordaki hocalara mesaj atıyorum. Haklısın her projenin uzun olması gerekmiyor ama hoca öyle diyince ben de olsun ben yine de geliyim diyemedim :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #4 by ardaakoluk
ingiltere`deki hocanin yanina gitmeyi de dusunebilirsin.Simdik tekrardan ayrintili olrak okudum ilk mesaji illa amerika olmasina gerek yok,boyle birini bulduktan sonra kacirma derim,amerikadaki kisilerin cogunu taniyordur o ingiliz,bircok kapiyi acicaktir sana

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #5 by ardaakoluk
Bu arada 3 aylik sure oldukca yeterli hatta sadece 1 yayin degil 2 yayinlik proje bile bitirebilirsin.

1 yil bile yetmeyebilir bazi projelere,bu mantiktan nefret ediyorum yani,12 yillik projeler var kimse zaten sana 3 ayda nature yada science de cikicak yayin yap demiyo,basit bir hucre kulturu calismasi,hayvan deneyi yada retrospektif calismalar yeterli olucaktir.Eger memnun kalirsan verirsin bir sene ara gidersin basladigin projeye devam edersin yada gelistirir daha buyuk butceli bir proje yaparsin mesala ?
The following user(s) said Thank You: rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #6 by ardaakoluk
yazdigim tecrubelerin hepsini okumani tavsiye ederim sanirim 6 tane var,hepsini bulup oku,nasil ayarladigimi ayrintili olarak anlattim,vaktim olsun bir yazi daha hazirlicam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #7 by Yiğit Baykara
Tavsiyelerin için çok çok teşekkürler :D . Gerçekten bunlara dikkat etmek gerekiyor. Dün hocadan mail geldi tekrardan. Benimle çalışmak istediğini fakat 3 aydan(yaz tatili) daha fazla süreliğine gelmem gerektiğini çünkü laboratuarda yapılan işleri öğrenmenin zaman alıcağını söyledi. Ben de okulum olduğu için yalnızca 3 ay müsait olacağımı söyledim. Hoca o zaman daha uzun süreliğine müsait olursan bana mesaj at dedi. Yalnızca kabul almak yetmiyor sanırım kalma süresi de önemli. Arda'nın dediği gibi en iyisi daha fazla kişiye mesaj atıyım. Ama gerçekten yorucu bir iş teker teker hocaları bulup maillerine mesaj göndermek.:D
The following user(s) said Thank You: Altunsoy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #8 by ardaakoluk
20 cok az bir rakam,en azindan 200 kisiye farkli mesajlar ve dogru mesaj sistemiyle yollaman lazim.

Yazdigin mesaj cok onemli,cv`n cok onemli,arastirma deneyimin varsa bunu yazman onemli.Para istemedigini yazmayi unutma mesajinda.

Bunlari dogru yaptiktan sonra turklerden baslamani tavsiye ederim,cok secici olma sadece prof isterim diye dusunme,mesajinda gonderdigin kisinin ilgi duydugu alani yazmayi unutma ben de o konuda ilgileniyoru vs. diyebilirsin mesala.

Umarim burdan kabul alirsin ama almazsan da moralini bozma sen bedava iscisin herkes ister senin gibi calisacak adami

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #9 by Yiğit Baykara
hehe :laugh: evet olabilir. Umarım kabul gelir. Bekliyoruz artık. Gerçi olumlu da olumsuz da olsa geri döner heralde bu noktadan sonra değil mi? Yoksa CV'imi mi beğenmedi diye üzülürüm :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #10 by m3rcury
hakkaten literature yeni bir yontem olarak da girebilir. mesela unlu profesorlerle isim benzerligi olan congressman, sir'ler bulunarak mail atilabilir.:)))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #11 by m3rcury
olur insallah olmazsa basligi degistirirsin, "research ayarlamaya ramak kalma deneyimi" ya da "research ayarlayayazma deneyimi"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #12 by abdulkadir1983
gerçekten çok şanslı bir adamsın yiğit:))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #13 by umc
Paylaşım için çok teşekkürler ama halen kesinleşmedi sanırım? Umarım olumlu yanıt alırsın...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #14 by Yiğit Baykara
Üniversiteye girdiğimden beri gözlemcilik pozisyonu ayarlamak isteği içerisindeydim. Hatta daha üniversiteye girmeden bile bu bu siteden okuduklarım kadarıyla ben de gözlemcilik yapma isteği doğmuştu. Tabi ki çok bilgisiz bir şekildeistiyordum. Birinci sınıfta olmama rağmen klinik bir gözlemcilik pozisyonu ayarlamaya çalıltım. 10-15 kadar hocaya (Türk hocalarda dahil) mesaj gönderdim. Mesajlarımın hepsine "Dear Sir/Madame" diye başladım. Her hocaya mesaj gönderdikten ümitle cevap beklemidim ama gelmedi :). Gelmedikçe sinirlendim. Sonra devreye Amerika'da doktorluk yapan amcamı soktum. Ama o da bana klinik gözlemcilik için çok erken olduğunu bana 4.sınıftan sonra gelmemi söyledi. Ben de kabullendim ve 4.sınıfı beklemeye razı oldum. Daha sonra aklıma madem klinik gözlemcilik için erken o zaman ben de araştırma pozisyonu için gidiyim dedim. Ama bu sefer mesajlarımı çok daha ustalıkla attım. Ulaş abi'nin kıs-kaç soru bankası videolarını seyrettim ve bu konuda bilgi sahibi oldum. Daha sonra düşündüm hangi konuda araştırma yapıyım diye ve neuroscience hakkında yapmaya karar verdim.-Bu konuya zaten önceden biraz ilgim vardı ve okulun fizyoloji ve biyofizik lablarında hocalarımı gözlemlemiştim ve makalesaatlerine katılmıştım- Sonra başladım hocalara mesaj göndermeye açtım Harvard, Stanford, Yale, Pittsburgh,Miami üniversitelerinin Neuroscience Departmanlarına mesaj atmaya. 20 tane mesaj gönderdim 6 tanesinden mesaj geldi. Bu 6 tanenin de 5'i olumsuzdu. 1 tanesini de yanlış yere göndermişim. Yanlış yere göndermemin nedeni de web sitesinde mesaj atmak istediğim hocanın e-mail'i yoktu. Ben de hocanın adnı google'a yazıp ilk çıkan e-mail'e mesaj göndermek gibi bir saflık yaptım. Ama iyiki yanlış göndermişim. Mesaj gönderdiğim kişi doktor olmadığını ve Amerika'da yaşamadığını söyledi. İngiltere'de yaşıyordu söylediğine göre. Daha sonra tekrar mesaj attı ve benim için göndermek istediğim hocanın e-mail'ini bulduğunu söyledi. Çok şaşırmıştım bana neden bu kadar yardım etmişti ki? Sabah uyanıp maillerime tekrar baktığım da İngiltere'de yaşayan kişiden tekra mesaj gelmşti. Mesaj ilginçti. Çünkü mesajda benim email'imi doktor hocaya gönderdiğini ve hocanın benim farkımda olduğunu yazmıştı. Daha sonra gerçekten doktor olan hocadan bana bir mail geldi. Laboratuarına olan ilgim için bana teşekkür etmiş ve benden CV'imi ve araştırma deneyimimi anlatmamı söylemişti. Daha sonradan öğrendim ki İngiltere'de mesaj gönderdiğim kişi aslında konsey üyesiymiş. Başta kandırıldığımı düşündüm ama araştırdım ki gerçekten konsey üyesiydi. Onun mu faydası oldu bilmiyorum ama Amerika'lı hocanın ilgi göstermesi çok hoşuma gitmişti. Ben de CV'imi hazırladım, araştırma deneyimimi yazdım vehocanın mesajında 3 gün sonra yani dün hocaya gönderdim. Şu an hala cevap yok ama umarım mesaj gelir. Hoca beni kabul ederse ve Miami'ye gidebilirsem deneyimlerime devam ederim. Kabul gelmezse de yazmaya devam :). Ulaş abi'nin dediği gibi bu işin çözümü yazmak,yazmak, doğru bir şekilde yazmak... :D
The following user(s) said Thank You: umc, Hell_Spawn, deniz, leila, rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.292 seconds