Topic-icon Emory Üniversitesi Anatomik Patoloji Staj Deneyimi - Paylaşan : toutlemonde

10 years 7 months ago #1 by umc
Merhaba
"subintern" terimi ABD'de tıp fakültesi son sınıf için kullanılıyor, 4 senelik eğitimin son senesi. İntern terimi ise asistanlığın ilk senesi olarak. O nedenle her ne kadar Türkiye'deki sisteme göre "subintern" staj yapanlar için kulağa mantıklı gelse de ABD'de sistemde olanlar için kafa karıştırıcı olacaktır.

Benim yine önerim tüm observer tecrübeleri için şu şekilde :

Tüm Öğrenciler : Clerkship
Tüm mezunlar: Externship/Visiting Physician

Hiç kimse size neden "observer" terimi kullanmıyorsunu diye hesap soramaz, çünkü "observer" resmi hiçbir formata uyan bir pozisyon değildir, ve ne yazık ki amacını çok aşmış bir kavramdır artık. Neredeyse McDonald'da çalışmaya gelip öğle aralarında hastanedeki konferanslara katılan birisine bile "observer" denmektedir, kavram bu derecede yozlaştığı için, akademik düşünenlerin bu terimi kullanmalarını yıllardır tavsiye etmiyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: drnihat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #2 by toutlemonde
Sorunuzu sonradan gordum. Short-term scholar J1 vizesiyle kisa sureli(3 veya 6 ay) akademik amacla gidenlere verilen statu diyelim. Gittiginiz yerin uluslararasi ogrenci veya bilimadami ofislerinden bir tanesi sizin adiniza gerekli evraklari hazirlayip, SEVIS denilen bir kurumun verdigi form ile elcilige giderek vizenizi aliyorsunuz kisaca ozetlemek gerekirse.

Ulas Abi'ye katkilari icin tesekkurler, eger ogrenci iken her arastirma/klinik gozlem clerkship sayiliyorsa ve bu daha kolay anlasilabilir ise tabi ki oyle yapmak daha dogru olacaktir. Peki elektifi elektif veya subinternlugu subinternluk olarak yazmak da bir sakinca olmamali diye dusunuyorum Ulas Abi yoksa onlar da mi hala ogrencilik oldugu icin clerkship olmalidir, sen ne dersin?
The following user(s) said Thank You: drnihat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago - 10 years 7 months ago #3 by umc
Bence bir öğrenci için en uygun terim "clerkship" olur. "short term scholar" daha çok akademisyenlerin kullanacağı bir terimdir ve öğrenci tecrübeleri için pek kullanıldığını duymadım.Bu daha çok "J1 vizenin DS formunda" bu şekilde yazar. Bu ABD vize kategorilerinden J vizenin alt alanlarına ait bir tasnifi belirtir, akademik olarak ne iş yaptığınızdan CV'de ki işlenişinden bağımsızdır. Kafa karıştırabilir de. CV de şişirme teknikleri her zaman uygulanabilir ve meşrudur (fair game) ama dikkat edilmesi lazım. Ben şahsen "Observer" kelimesinin kullanılmaması gerektiğini hep söylüyorum, öğrenci iseniz her zaman "clerkship" olarak işleyin CV ye, mezunsanız "externship ya da visiting physician" tarzı bir terim kullanılması daha uygun olur. Bu konuda bana güvenebilirsiniz ve bu terimleri dediğim şekilde kullanabilirsiniz.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: drnihat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #4 by drnihat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #5 by toutlemonde
Merhaba,

Genel olarak toplamak gerekirse

Ucak bileti
Konaklama ucreti
Beslenme
Ve yapacagin diger harcamalar

Yukardakilerden bir tanesi haric kisiden kisiye cok degisir(ucak bileti icin alinan tarih, aktarma sayisi, veya yapilacak alisveris vs). O yuzden tamamen sana bagli. Konaklama icin Villa International'i oneririm, mukemmel bir yer. Bir aylik 500 $ dolar civarinda bir kalma ucreti var.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #6 by drnihat
gittiğin bu stajın sana maliyeti ne kadar oldu acaba? :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago - 11 years 6 months ago #7 by toutlemonde
Herkese merhaba,

Gecen yaz(2012 yili) 2 ayimi gecirdigim Atlanta'daki Emory tecrubemi sizinle paylasmak istiyorum. Umarim yaz tatillerini benzer sekilde degerlendirmek isteyen arkadaslara faydasi dokunur.


Ben short term scholar pozisyonunda gittim. Davet mektubumda bu cocuk ozellikle research yapacaktir laba girecektir dedigi icin B1 vermediler, git J1 belgelerini getir dediler. Ben de eyvallah Co sakin ol dedim. Aslina bakarsaniz J1 almanin avantajlari da yok degil. Bir kere resmi oluyorsunuz ve programinizin bitiminde sertifika alabiliyorsunuz, bunlarin yaninda gittiginiz okulun kimligini isteyebiliyorsunuz ki bu da yerine gore cok avantajli olabiliyor. Emory'deki avantajlari spor salonunu ucretsiz kullanabilme ve kafeteryalarinda yemek indirimi alabilmekti. Gecen seneki Brown kimligim daha cok seye kadirdi. Diger basliga gidip bakabilirsiniz :) Tabi bir de short term scholar observer'dan daha havali duruyor cv uzerinde B)

Anatomik patoloji nedir derseniz bizim Turkiye'de bildigimiz patoloji. Orda bir de klinik patoloji var ki o da kan bankasi olsun, molekuler laboratuvari olsun bizim ulkemizde hematolog, mikrobiyolog vs gibi uzmanlarin yuruttugu bolum dali. Amerika'da patologlar lab direktoru olarak ve gerekli yurutmeyi/kalite-kontrolu saglayarak guzel paralar kazanabiliyorlar. Ve asistanlik egitimi ( 4 yil) her iki egitimi de kapsiyor ( biz de sadece anatomik patoloji).

Bana verilen projelere 4. sinif sonu tip bilgimle elimden gelen katkiyi yaptim. Kah rapor okuyup hasta sectim kah mikroskop altinda inkluzyon aradim. Arada asistanlarin egitim toplantilarina da girdim. Hoca-asistan iliskisindeki tipik ciddi atmosferden ziyade herkesin, isterse en sacma soru olsa da rahatca sordugu bir ortam. Gercekten eglenceli ve ogretici. Guneyin sicakkanliligini da katarsak, birazcik guleryuz ve dil yeterliligi ile aslinda yapmak isteyip de yapamayacaginiz cok az sey var aslinda. Her sey size bagli.

Kaldigim yer ise hemen CDC( center for disease control and prevention)'nin yanindaki villa international diye bir yerdi. 10 numara bir yer. Kalan kisilerin cogu saglik camiasindan. Hintli match'e hazirlanan tipcilar da var, kalp cerrahi da var. Fiyati en uygun orasiydi zaten. Arada ziyafetler, kurabiyeler vs akiyor ( kilolara dikkat!). ATLANTA'YA GIDERSENIZ BASKA YER ARAMAYIN!!!

Baska detay merak eden olursa mesaj atabilir sevgili hekimler.

Esenlikle kalin.
The following user(s) said Thank You: umc, Hell_Spawn, vioxx, tulane

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 1.136 seconds