Topic-icon Teksas MD Anderson Kanser Merkezi Araştırma Deneyimi - Paylaşan : "Kameyok"

11 years 4 months ago - 11 years 4 months ago #1 by erseven
Kameyok , tebrik ederim. Guzel bir tecrube. Sinavlarini al da bakarsin tekrar ayni yere research yapmaya gidersin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by USMER
Merhaba.

katıldıgım bir reseach programı hakkında deneyimimi belirteceğim. hacetepe unıversitesi tıp dönem 4 ten 5 e gecerken ıkı aylıgına MD Anderson Cancer Center Stem Cell Transplantation and Cellular Therapy bolumunde klinik research yaptım. Kabul almak için öncelikle basit ayrıntılarla hangı okulda okudugumu neden ilgi duydugumu ve ne kadar kalmak istediğimi o bolumun hocalarına mail attım. sonunda birisi pozitif yanıt verdi fakat bunu neredeyse ıkı aylık bir yazışma donemı takıp etti. kabul eden hocanın departmanın administrator denen secreterin gelişmiş versiyonu bir bayan bana yıgınla formlar gonderdi. Hepsini doldurdum posta yoluyla gerı gonderdım. B1 istediler vize olarak onuda hallettım. birde bu kabul yazısmaları surecımde benden okulumdakı ıkı hocamın recommendation letter ini istediler onuda gonderdim. amerıkada kı bu reseach ıkı aylıktı. temmuz basında gidip eylul basında turkiye ye geri dondum.
MD Anderson kesinlikle mukemmel bir arastırma merkezi ve aynı zamanda hastane. Ki zaten Houston da MD anderson gibi cokca hastaneler tıp okulları ve arastırma merkezlerı bir arada Medical Center seklinde semt gibi bir yapı kazanmıs gidenlerin cok sevecegine eminim ama yaz ayları cok sıcak ve nemlı olması dezavantaj.
ılk oraya vardıgım gun vize ve bazı gırıs islemlerim yapıldı. Bana verdikleri kımlık kartı sayesınde cok rahatlıkla giris cıkıs yapabılecektim calısacagım bolume ve diger bolumlere. bu sekılde kartla serbest gecis kolaylıgı observerlara ve bazı staj calısmaları ıcın gelenlere verilmiyordu. ıkıncı gunumde ıse hocamın yanındaydım bana allogenic stem cell transplantatıon sonrası neden immunızasyonlar basarılı olmuyor seklınde bir topic verdi bunu ilgili yayınlardan arastırmamı istedi. sonuclarımı haftada bir sunum yapacaktım ve bu sekilde iki hafta makaleler yayınlar arastırdım sunum yaptım. sonra hocam bana hasta adları verdi. onların aldıgı ılacları aşı takvımlerını ..... gibi ayrntıları raporlayıp ilişkilendiriyor ve hocaya sunuyordum. calısmam bittiginde gelmeme bir hafta kala hocam bana araştırmamla ilgili bir yazı yazdırdı. sonuçlarmı ve bu sonuclara gore hangi tezi savundugumu yazdım. yaklasık bir haftamı aldı bunu yazmak. zor olsada bitirip hocaya verdim. sonrama ulkeme dondum. arastırmada bana verilen gorevi yerine getirdim. umarım guzel bir yayın olacak.
aile dostumuz olan birinin evinde kalabilme avantajım oldugu için Houstonı sectşm ve cok memnun kaldım yazımdan.
Herkese tavsıye ederım fakat klinik research e basvuracak arkadaslara tavsiyem ingilizcelerinin bir lab research yada observer olanlara gore cok daha ıyı olmaları gerektıgını bılmelerını isterim. ayrıca md andersonda cok guzel egitimler veriliyor arastırma yapmak adına pubmed ve makalelerle ilgili ben cok sevmistim. gideceklerin haberi olsun muhakkak katılsınlar.
herkese başarılar.

Paylaşan : kameyok

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: umc, downmania, omersarac

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.289 seconds