Topic-icon Thomas Jefferson Universitesi Hematoloji Araştırma Deneyimi - Paylaşan : "cenedra"

10 years 6 months ago - 10 years 6 months ago #1 by USMER
Universitedeki 4. yilimda internet uzerinden yaptigim tum arastirma ve girisimlere ragmen kendime yaz aylari icin bir Amerika deneyimi ayarlayamamistim. Bunun ustune ilgimi ceken bir alan olan hematoloji bolumunden bir hocamla gorusmeye karar verdim. Kendisi bana Amerika'da calisan ve arastirma yapan tanidiklarindan yardimci olabilecegini dusundugu doktorlarin iletisim bilgilerini verdi.

Hangi universitede kacinci sinifta oldugumu yazip kendimi tanitan kisacik bir paragraf yazdiktan sonra laboratuvar arastirmalarina ilgi duydugumu ve Amerika'da boyle bir deneyim aradigimi anlatan bir mail yazdim. Herhangi bir ucret talep etmedigimi, mevcut vize durumumu ve ozgecmisimi de ekledim. Bu maile iletisim bilgilerini kimden aldigimi yazip cc bolumune de universitemdeki hocamin adresini koydum. Bu sayede 1 ay icinde Thomas Jefferson University'de Hematoloji bolumundeki laboratuvar stajim belli olmus oldu.

Laboratuvarda sitokinler, kemik iligi nakli ve kanser hucreleriyle savasta T lenfositlerin gorevleri hakkinda arastirma yaparken akim sitometrisi, fare deneylerinde uygulanan prosedurler ve hucre kulturu yapmak gibi pek cok laboratuvar islemi hakkinda bilgi ve deneyim kazandim.

Bunlarin yaninda orada bulunmanin USMLE calismalarimda bana kazandirdigi motivasyonla Step 1 icin yogun bir calisma temposuna baslangic yapmis oldum.

Bu deneyimi Philadelphia gibi guzel bir sehirde gecirmek de benim icin beklenmedik bir keyif oldu.

Tanidik olmadan, sadece internet uzerinden boyle deneyim firsatlarini bulmak ve ayarlamak mumkun olmakla birlikte zor olabiliyor. Bu yollarin ise yaramadigi noktada universitenizde arastirmalari yakindan takip etmesiyle bilinen ya da daha once yurt disi deneyimi oldugunu bildiginiz bir hocaniza danismanizin guzel kapilar acacagini dusunuyorum. Hele ki bu hocaniz yardimsever birisiyse eminim size yol gosterecektir. Bu yontem universite ogrencisi oldugum sure icinde bana 2 farkli Amerika deneyiminin onunu acti.

Umarim faydali bir paylasim olmustur.

Herkese basarilar ve bol sans dilerim =)

Paylasan : cenedra

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: badybody, dikoza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.209 seconds