Topic-icon New York Üniversitesi Langone Medical Center Beyin Cerrahisi - Paylaşan : "ercan"

12 years 10 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımlarınızın toplamını USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 90 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir. Buradaki paylaşımınız kısa bir süre sonra deneyim bankasına taşınacaktır.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #2 by ercan
Merhaba
Açıkçası bilmiyorum fark var mı ,benim şansım lafı geçen forsu olan bir hocadan referansım olmasıydı. Daha önce Helsinki'de çalışma imkanım olmuştu Juha Hernesniemi adında alanında öncü kabul edilen bir cerrahla,onun aracılığıyla NYU'daki bir hocayla direk temasa geçtim o da beni yönlendirdi. Başvuru sürecindeki sıkıntılar aşamaların yorması ve uzun sürmesi. İlk önce başvuru şansı için bir ön-başvuru yapıyorsunuz sonra zat-ı şahaneleri bölüm sekreterliği staja başvurmanıza izin veriyor. Bu süreçte malpraktis sigortası, sağlık sigortası, New York Eğitim Board'undan izin, Amerikan Sağlık Hukuku,Hasta Hakları,Sağlık Bilgilerinin Saklanması vs üzerine bir internet kursu, adını tam hatırlayamadığım ama özet olarak temizlik üzerine başka bir kurs, ingilizce yeterliliği derken öhhh yani diyorsunuz. Bunları toparlayıp zamanında gönderebilirseniz karşıdan da bir sıkıntı olmazsa ki olabiliyor ( Kendi kişisel sağlık sigortanızda niye şu kapsam içi,şu kapsam dışı diye dönebiliyorlar size ) kabul ediliyorsunuz. Bir aylık staj için aylarca uğraşmak biraz sövmenize yol açsa da teknik engelleri aşıp kliniğe gittiğinizde en azından değdiğini söyleyebilirim. Skalp açma kapama,kafa kemiğinin hazırlanması,duraya iki dikiş derken ( ki tabii ki bunlar esasında cerrahinin angarya kısmı) kendinizi lord gibi hissediyorsunuz ( ben 6 yaşından beri beyin cerrahisi yapıyorum :lol: )
The following user(s) said Thank You: umc, deniz, rzdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #3 by deniz
Merhaba Ercan,

Paylaşımın için teşekkürler..
NYU nun yabancı öğrenci kabul etmediğini biliyorum, sen "genelde etmiyorlar" demişsin. Ben de 2010 da stajımı yapmıştım ama NYU baştan başvuruyu bile almadı..Belki branşlarla ilgili farklılık oluyordur?? Ya da sen nasıl becerdin :)) Başvuru surecinin sıkıntılı olmasından çok da kolay olmadığı anlaşılıyor..Bu donemde neler yaşadığını başvurularını nasıl hallettiginiden de bahsedebilir misin biraz?

Ben Yale'de psikiyatri stajımı yaparken yan odamdaki çocuk da beyin cerrahisindeydı yapıyordu..Dediğin gibi saat 5 te cıkıp gece 10'larda geliyordu..ama hastaya dokunduğunu hatta ameliyatlara asiste ettiğini biliyorum..!

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #4 by ercan
2010 Şubat ayı boyunca NYU'da Beyin Cerrahisi'nde seçmeli staj yapma şansım oldu. Her ne kadar yaklaşık bir yıl süren başvuru ve bürokratik terane kısmı insanı çileden çıkarsa da oldukça faydalı bir tecrübe oldu benim için. Programın avantajları ve dezavantajlarını (benim görebildiğim kadarıyla ) sizle paylaşmak istiyorum. En başında çalışma saatleri olarak yıpratıcı gerçekten, asistanlar onlardan bile önce gelip, saat 5 gibi, vizit için hastaları hazırlamanızı istiyorlar. Eğer Manhattan'da oturmuyorsanız sadece evsizlerin etrafta olduğu bir New York enteresan bir deneyim :). çıkışınız da çoğu zaman 8-9u buluyor. Genelde yabancı öğrenci kabul etmedikleri için haklarınızı tam olarak bilmeyebiliyorlar eğer klinik tecrübe için hevesliyseniz ( acile indirsinler,ameliyata alsınlar ) bu konuda insiyatifi elinize almanız gerek . Bir kez bunu aştıktan sonra ise hastalara müdaheleniz konusunda huysuz değiller hatta oldukça rahatlar diyebilirim. Haftada bir akademik gün var size de bulunduğunuz ay içerisinde seçtiğiniz bir konuda sunum yaptırıyorlar. Benim tanıyabildiğim kadarıyla akademik kadro da (uzman,hoca) diyaloğa girmesi rahat insanlardan oluşuyor, çekinmeniz gereken,tersler mi kaale almaz mı diye düşünmeniz gereken kimseye rastlamadım. Yanına gidin, alanına ilginiz olduğunu onunla çalışmak istediğinizi söyleyin, eğer sizin yapabileceğiniz bir şey varsa mutlaka sizi yönlendirir.
Umarım anlattıklarım kafanızda bir fikir oluşmasına katkıda bulunmuştur,başarılar
The following user(s) said Thank You: deniz, irem, rzdede, yasemenk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.298 seconds