Topic-icon Yale'de staj / gözlemcilik deneyimi - Hazırlayan : "Okan"

13 years 6 months ago #1 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 50 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir. Buradaki paylaşımınız kısa bir süre sonra deneyim bankasına taşınacaktır.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #2 by deniz
Security service denenmiş ve çok faydalı bulunmuştur. :)) hatta dışarı eğlenme amaçlı çıksanız bile ..bir de international student muhabeti yaparsanız gelip sizi almamaları soz konusu bile olmaz..
NY tavsiyesinede katılıyorum. mutlaka gidin hatta her fırsatta bir kaç kere gidin!
ben de çok Türkle tanıştım orda, öyle yada boyle gerçekten cok faydalı bir yatırım.
deneyimlerin için teşekkürler Okan..

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago - 13 years 6 months ago #3 by okan
Arkadaşlar ben de gözlemcilik deneyimim hakkında bir şeyler söylemek isterim. Bu yaz 1,5 ay süreyle Yale Üniversitesi Patoloji bölümünde gözlemcilik yapma imkanım oldu. Mail atma işi konusunda fazla tavsiye veremeyeceğim, çünkü benim kabulüm biraz şans oldu gibi. Yani farklı yerlerdeki hocalara 30 küsür mail attım. Şansına bir tane Türk hoca kabul etti. O yüzden bu konuda pek bir taktik kullanamadım. Daha önce Yale'de kalacak yer hakkında bilgi vermiştim. Forumda ararsanız bulabilirsiniz. Yale hakkında bir iki şey söyleyeyim. Arkadaşlar bir şekilde gitme şansınız olursa size tavsiyem oradaki Türklerle tanışmaya çalışın. Çok Türk var orada. Gidin onların tecrübelerini dinleyin, kendi planlarınızdan bahsedin... Deneyin yani bunu. Ben hiç düşünmediğim branştaki hocalarla bile konuştum. Sırf tanışmış ve konuşmuş olmak için. İnanın çok şey katacak size. Bunun dışında, Yale'in güzel yanı ücretsiz shuttle servisinin olması, bilmiyorum her yerde var mı ama çok güzel bir şey. Hafta sonları akşam 6'dan sonra başlıyor çalışmaya, ama o saatten önce kampüs içinde bir yere gidecekseniz Yale Security'i arıyorsunuz, 15-20 dak. içinde size bir araba gönderip aldırıyorlar sizi. Ben bizzat denemedim ama ev sahibimden öğrendim. Giderseniz forumda ismini verdiğim kişinin evini tavsiye ediyorum. Tek sorun fiyat olabilir belki ama sıkı pazarlık yaparsanız indirim yapacaktır mutlaka. Onun dışında evin lokasyonu bence çok güzel. Grocery ve durağa oldukça yakın.

Ayrıca unutmayın Yale'in bulunduğu New Haven şehri, New York'a da çok yakın. Tren biletleri 14 dolar kadar. Ama çok rahat trenler... 1,5 saate sizi New York'a götürüyor. E orayı da gezmeden gelmeyin sakın Ve bence Empire State'in tepesine mutlaka çıkın. Özgürlük anıtına çıkmasanız da olur, daha doğrusu isteseniz de çıkamıyorsunuz, çünkü 3 ay önceden rezerve ediyorlar. Sadece adaya gitmek için 20 dolar vermeye değer mi, o da size kalmış.

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım. Sevgiler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.301 seconds