Topic-icon USMLE Step 1 Sınav Deneyimi - Paylaşan "docemre"

10 years 11 months ago #1 by tulane
Mikrobiyoloji, Pharmacology ve Biochem icin sadece FA mi kullandınız? (FA yeterli demissiniz ama siz sadece FA mi kullandınız?)

Patolojide Goljanın tamamını bitirdiniz mi?

Etik icin bulabildiginiz herseyi okuyun demissiniz, siz neleri kullandınız?

Cevaplarsanız sevinirim, tesekkurler!

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #2 by m3rcury
ok kitap pdf var evet.. thx

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #3 by docemre
merhaba evet online kastettim ama şimdi hatırladım kaplan qbank'ın kitabını basılı halini de çözmüştüm onun da pdf'i olması lazım.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #4 by m3rcury
bir sey soracagim kaplan qbank ve usmle rx, bu bahsettiklerin online soru bankalarimi yoksa kitaplar mi... uw'nin ve nbmenin online oldugunu biliyoruz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #5 by docemre
Merhaba arkadaşlar bugün soru bankaları ve NBME'lerden bahsedeceğim.

Ben sınava hazırlanırken üç soru bankası kullandım. Sırasıyla UsmleRx, Kaplan, UW.

Açıkçası UsmleRx'i pek beğenmedim, sorular daha çok First Aid'i ezberletmeye yönelik hazırlanmış gibi. Soruların cevaplarında FA'da sayfa numaraları gösterilmiş. (Aynısı Kaplan'da da var.) Vakti olan arkadaşlara öneriyorum ama bence olmazsa olmaz değil.

Kaplan QBank kaliteli ve zor bir soru bankası. Ben çalışmaya başladıktan 3 ay sonra çözdüm ama geriye dönüp baktığımda keşke daha erken çözseymişim diyorum çünkü soru bankası çözmeye başlamak çalışma verimimi belki iki-üç katına çıkardı. Bunu da NBME sonuçlarıma bakarak söylüyorum. Sonuçta UW kadar benzemese de Step 1'e, Qbank soruları gerçek sınava yakın ve size nelere çalışmanız gerektiğini çok güzel gösterecektir.

Tüm soru bankalarının 'random mode'da çözülmesini öneriyorum.

Geldik UW'ye. Daha önce de belirttiğim gibi bence UW olmazsa olmaz bir kaynak. Eğer full-time hazırlanma şansınız varsa (ki benim yaz tatili sebebiyle vardı) 1 ayda bitebilir ancak daha kısıtlı zamanınız varsa aceleye gelmemesi için 1,5-2 aya yayılması daha mantıklı olabilir. Bir de eğer Kaplan Qbank'ı da satın aldıysanız (veya caps bulduysanız), son dönemde 2 Qbank'tan, 2 UW'den + istediğiniz kadar NBME olmak üzere en az 4 tane, büyük ihtimalle 6-7 deneme sınavınız olacak. Bu deneme sınavlarının her biri 200 soru ve cevaplarıyla tüm gününüzü alabiliyor hesabınızı ona göre yapın derim. UW'yi çözerken mutlaka doğru yapmış olsanız dahi her seçeneğin cevabını okuyun ve bilmediğiniz bir şey varsa FA'a not alın. Son tekrarlarda o küçük notlar çok faydalı. UW'nin self assesmentlarının sınavda alacağınız puanı sanırım bir +-10 puan aralığında başarılı bir şekilde tahmin ediyor. Ben ikisini de son hafta çözmüştüm ve ikisi de 265+ gelmişti.

NBME'ler: Bu NBME'lerde can sıkan birkaç nokta var lütfen dikkatlı okuyun. Benim forumlardan okuduğuma göre bu NBME'lerdeki sorular Step 1'in gerçek soru havuzundan çekilmiş sorular. Pek çok insanın falanca NBME'deki soru (özellikle daha yüksek sayılı 11, 12,13 gibi) aynen çıktı dediğini gördüm. Fakat büyük ihtimalle yine aynı nedenden dolayı NBME bu soruların cevaplarını açıklamıyor. Burada üç şansınız var:

1) Screenshotlardan çözmek. Doğru cevapları bulmak için en az birkaç saat forum taramak zorunda kalacaksınız. Üstelik doğru cevabı en çok merak ettiğiniz sorular çoğu zaman google'a yazıp aranabilecek türden değil. (Soruları görünce anlayacaksınız:) ) Bazı sorularda insanların sayfalarca tartışıp bir sonuca varamadığını gördüm. Genelde bu sorunlar birinin gelip "ben extended version (açıklaması aşağıda) aldım c'yi işaretlemiştim yanlış çıkmadı, demek ki cevap c." şeklinde çözülüyor ama tatmin edici bir açıklama bulunamıyor. Dahası usmle'de şu kadar doğru şu puana eştir gibi bir denklem olmadığı için gerçek skorunuzu öğrenme şansınız olmayacak. Bu yöntemi eski NBME'ler için kullandım.

2) NBME'nin sitesinden 45$'lık versiyonu almak. Ben bu seçeneği en az tavsiye ediyorum. Evet skorunuzu öğreniyorsunuz ama yanlış yaptığınız soruları göremiyorsunuz.

3)NBME'nin sitesinden 60$'lık extended versiyonu almak. Resmen para söğüşlemek için uygulanan saçma bir sistem ama sınava yakın en azından bir NBME'yi (tercihen 11,12 , 13 gibi daha güncel olanları) bu şekilde almanızı öneririm. Sınav bittiğinde dönüp yanlış yaptığınız soruları görebiliyorsunuz. Dikkat edin doğru cevapları yine göstermiyor. Ama hangi soruları yanlış yaptığını kesin olarak bilince doğruya ulaşmak çok daha kolay ve hızlı.

Bence Step 1'e ilk hazırlık gününüzde Usmle'nin yayınladığı Free 150 questions'ı çözün. Nereden başladığınızı görmek sizi daha iyi yönlendirecektir. Ben yanlış hatırlamıyorsam 196-200 arası bir şey yaptım. (Sınava 6 ay kala).

Böylelikle Step 1'le ilgili yazımın sonuna gelmiş bulunuyorum. Hazırlanırken yer yer kullandığım ama burada yazmadığım kaynaklar var ki bunun tek nedeni onlardan memnun kalmamış olmam.

Hepinize başarılar
The following user(s) said Thank You: m3rcury

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #6 by docemre
Bunlar benim kullandığım kaynaklar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago - 11 years 1 month ago #7 by tulane
Bunlar sizin ders-ders ne kullandıgınız mı, yoksa sadece öneri mi? Açıkçası ben de '240 üstü nasıl alınır'ı değil de sizin deneyiminizi ve neler kulandığınızı merak ettim. Cevaplarsanız sevinirim.

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #8 by docemre
Önce anatomiyle ilgili unuttuğum bir şeyle devam edeyim. Anatomi'de CT ve x-ray yorumlayabilmek çok önemli. Mesela sınavda CT angiography çıkıp okla gösterilen hangi cerebral arterdir gibi sorular sıkça var. Aynı şekilde duodenal atrezi gibi yapısal bozuklukları da anlayabilmeniz lazım. Kaplan vidyolarında çok güzel anlatılıyor bunlar.

Histology & Cell Biology
Histoloji için FA+Kaplan Lecture notes yeterli. Cell biology biraz daha sıkıntılı bir konu. High Yield Cell and Molecular Biology ile takviye edilebilir.

Microbiology & Immunology: Immunoloji FA+Kaplan Lecture Notes. Mikrop FA yeterli.

Nutrition: FA yeterli.

Pathology:
Geldik en baba derse. FA yeterli değil. Öncelikle internette Pathoma vidyolarını bulup izleyin derim. İnanılmaz olmuş bence, keşke fakültede de bize böyle anlatılsaydı. Pathoma'nın bir tane de bullet-point şeklinde özet kitabı var.
Bir başka review kitabı BRS pathology. Bu da genel olarak çok beğeniliyor ama şahsen ben kullanmadım. Bir de Goljan'ın Rapid Review Pathology'si var. Ben bu kitabı aldım ve ilk başta çok hayran olmuştum. Ama sonra farkettim ki kapsamlı olayım derken mikrobiyolojiye, fizyolojiye'de el atmış. Çalışmak için çok fazla detaylı derim, hatta içinde bir dolu Step 2 materyali olduğunu düşünüyorum. Yine de referans için iyi bir kitap.
Önemli bir nokta: Step 1'de her blokta 3-4 tane preparat sorusu gelmişti bana. Örneğin oligodendrogliomanın mikroskop altında nasıl göründüğünü bilmeniz ve gerektiğinde resimden tanımanız lazım. Bu konuda FA iyi bir iş çıkarmış. FA'de gördüğünüz bütün preparat resimlerine mutlaka hakim olun derim.


Pharmacology: FA yeterli.Lecture notes çok detaylı olmuş bence. Ama sarışın bir adam anlatıyor vidyolarda mutlaka izleyin onu.

Physiology: FA+lecture notes'un yanına BRS physiology kullanılmasını öneriyorum.

Bunların dışında piyasada bir dolu review kitabı var. Eğer almaya karar verirseniz ilk önce prep4usmle veya sdn gibi forumlarda insanların bu kitaplarla ilgili yorumlarını okuyun.

Benden şimdilik bu kadar. Soru gelirse yine buradan en kısa zamanda yanıtlamaya çalışacağım.
The following user(s) said Thank You: yasemenk, zafush

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #9 by docemre
Yeniden merhaba. Bugün sizlere kullandığım kaynaklardan bahsetmek istiyorum. Kaynakları dört kategoride gözden geçirmeye çalışacağım:

-Kitaplar (kaplan lecture notes, first aid vs)
-Videolar
-Soru bankaları
-NBME'ler

Başlamadan önce şunu belirteyim: Bu yazıda bahsettiğim bütün kaynaklar internette mevcut. (soru bankaları screenshot şeklinde). Malesef önümüzdeki birkaç ay daha eve dönmeyeceğim için bunları yollama gibi bir imkanım yok. Ama zaten araştırmacı gençlik için bir engel değil bu:) Yine de First Aid ve UsmleWorld soru bankasını paraya kıyıp almanızı tavsiye ediyorum. İlkine alacağınız notlar sınava yakın sizin için çok değerli olacak, ikincisi de kendinizi başka insanlarla kıyaslamanız ve de iki deneme sınavını yapmanız için önemli. (Örnek: Eğer UsmleWorld'de bazı konularda yapılma oranı %70 olan soruları yanlış yapıyorsanız bence hazır değilsiniz demektir.)

1) Step 1'e ciddi bir hazırlık için minimum hangi kaynaklara ihtiyaç var?

Bence en azından First Aid (FA) + UsmleWorld soru bankası kullanılmalı. First Aid'i ne kadar övsem az zaten, yeri geldikçe övmeye devam edeceğim. UsmleWorld'ün soruları da çok kaliteli ve Step 1'e en fazla benzeyen soru bankası. Hatta sorularını nasıl hazırlıyorlar bilmiyorum ama benim sınavımda birebir kelimesi kelimesine UsmleWorld'den iki soru gelmişti.
Başlık taşınmış ama bu yazının esas başlığı olan USMLE Step 1'de 240+ nasıl yapılır? cevabını bu şekilde vermeyi planlamıştım. Gerçekten bu iki kaynağa çok iyi hakim olan biri için 240+ çok gerçekçi bir hedef.
First Aid'de "overkill" diyebileceğim tek yer hematloji bölümünün sonunda kemoterapötik ajanların kullanıldığı kanserler olmuş (bleomycin testicular kanserde kullanılır gibi). Çok spesifik bir yer tarif ettim çünkü gerçekten bunun dışında First Aid'de bu çıkmaz, gereksiz olmuş diyebileceğim kelime dahi yok. Bu kadar konu için tek kitap çok özettir diye bakmayın, hep anahtar kelimeler verildiği için aslında çok yoğun bir kitap. E insanın da okurken gözünden kaçıyor tabii o yüzden tekrar tekrar okumakta yarar var.
FA dışında bahsedeceğim kitaplarda sık sık overkill yapılmış. Örneğin BRS physiology'nin neurophysiology kısmı, Kaplan'ın mikrobiyolojisinin çoğu vs. ama bunları zaten soru bankaları çözerken siz daha iyi farkedeceksiniz. Bu nedenle zaten aşağıda daha detaylı anlatacağım şekilde, bir an önce soru bankası çözülmesini öneririm.

Şimdi derslere göre biraz inceleyelim:

Öncelikle kaplan videoları bütün dersler için mutlaka izlenmeli diyorum (patoloji zorunlu değil). Lecture notes'u zaten çoğu zaman birebir tekrar etmeyip üstüne "trick question" denilebilecek sorular soruyolar. Bazen de gerçekten 20 dakika boş konuşuyorlar ama arada söyledikleri bir cümleyi First Aid'de ilgili yere not almak gerekebiliyor.


Behavioral Science: En sorunlu ders. Aslında biostatistics ve child development + ethics & legal issues + psikiyatri gibi düşünebiliriz. Biostatistics için FA + Kaplan lecture notes yeterli bence. Child develepment ve psikiyatri için FA yeterli. Ethics & legal issues için bulabildiğiniz her kaynağa bakmanızı öneririm - ayrıca bunlara hazırlanmanın en iyi yolu soru çözmek. Birçok kavram bize yabancı ve Türkiye'de alıştığımız uygulamalara ters.

Biochemistry: FA kesinlikle yeterli. (Yeterli derken usmle'de çıkabilecek soru kapsamını kastediyorum. Yoksa tabii ki örneğin biyokimya temeli olmayan biri için FA yeterli olmayacaktır. Çünkü FA bir dersin sıfırdan öğrenilmesi için uygun değil. Bu durumda videolara başvurmak gerekiyor.)

Genetics: Kaplan lecture notes + FA.
Gross Anatomy & Embryology: Embryoloji için FA yeterli. Gross Anatomy'de BRS anatomy'i indirebilirsiniz referans olarak ama fazla detaylı bir "review" kitabı.
The following user(s) said Thank You: yasemenk, zafush, Bilge

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #10 by docemre
Evet genel olarak kendi okulumda da iyi bi öğrenciyim diyebilirim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #11 by in ter
Tebrikler..

Duydugum en yuksek notlardan biri...

Sunu da not dusmek gerekiyor galiba. Okul basariniz epey iyi oldugunu dusunuyorum, yaniliyor muyum??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12 by abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago - 11 years 1 month ago #13 by USMER
Sayın üyemiz "docemre"

Paylaşımınız için teşekkür ederiz, kurallara uygun bir deneyim paylaştığınız için , deneyimiz USMER Tam Üye'lik için yeterli bulunmuştur, paylaşımınızı USMER Deneyim Bankası'na alıyoruz, sizi de Tam Üye olarak yetkilendiriyoruz. Lütfen katkılarınızı sürdürünüz. Tam Üyelik ile ilgili koşulları okumak için şu başlantıyı öneriyoruz :

usmer.org/usmer-uyelik.html

Sevgi ve Saygıyla

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #14 by docemre
Şu iki basamaklı skor olayı ilginç bir olay. Onu bir açıklayım yeri gelmişken (muhtemel bu sitede başka bir yerde de yazıyordur ama). Kaynakları detaylıca inceleyen bir yazı yazıcam önümüzdeki günlerde ama biraz vakit alacak heralde.

Dediğiniz gibi eskiden 240 üstü (hatta 235 üstü) otomatik olarak 99 oluyordu.

" www.usmle.org/announcements/ "
As previously reported, the USMLE program has begun the process of eliminating the reporting of results on the 2-digit score scale to parties other than the examinee and any state licensing authority to which the examinee sends results. This process began on July 1, 2011 with elimination of 2-digit scores from USMLE transcripts reported through ERAS.
The USMLE program will extend this change in reporting to include ALL score recipients (e.g., examinees, state medical boards). This means that scores on the 2-digit scale will no longer be calculated or reported. We expect to eliminate the 2-digit score on or about April of 2013. This change pertains to the Step 1, Step 2 CK, and Step 3 examinations only; Step 2 CS will continue to be reported as pass or fail.

Yani iki basamaklı skorun artık bir önemi yok. Yakında tümden kalkacak.
Aslında bu soru için teşekkür ederim çünkü önemli bir noktaya değinmek istiyorum:
Eski sistemin yaklaşık skorlarını gösteren bir resim ekledim. Mesela burada dikkat edersen 240/99 almış birinin aslında 1 SD aralığında kaldığını (yani göz kararı en iyi %20'nin içine girdiğini) söyleyebiliriz. (1 SD=34%, 2 SD: 47.5%). Yani 240/99 almış olmak %1'e girmiş olmak değil. Bunu da belirtmiş olayım. Ama zaten artık bunların bir önemi kalmadı.
Kolay gelsin
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #15 by toutlemonde
Tebrikler, harika bir puan almissin, darisi gireceklere.

2 haneli rakam neyi simgeliyor, acikcasi 240tan sonrasi 99 diye biliyorum ama yaniliyorum heralde?

Son olarak kaplan serisi uzerine hangi kaynaklardan takviye yaptigini yazabilirsen super olur.

Tesekkurler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #16 by tulane
Harikasın! Çok tebrik ederim. Dörtgözle devamını da bekliyoruz :)

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago - 11 years 1 month ago #17 by docemre
Selam arkadaşlar,

Bu başlık altında sizinle USMLE Step 1'le ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Ben Step 1'e Ağustos 2012'de, yaklaşık 6 aylık bir hazırlanma sürecinin ardından girdim ve 269/91 yaptım. Açıkçası hazırlanırken benim önümde çok fazla örnek yoktu ve aldığım tavsiyeler birbirleriyle çelişiyordu. Bu başlık altında bunlar hakkındaki kendi fikirlerimi yeri geldikçe açıklayacağım.

Umarım bu yazıyla sizlere yardımcı olabilirim.

Step 1'e iyi bir plan olmadan hazırlanmak hem vakit kaybettirir, hem de istediğiniz seviyeye ulaşmanıza engel olabilir.
Tabii ki herkesin çalışma yöntemi farklıdır ve kendi kişisel stratejiniz sizin için en iyisidir. Açıklayacaklarım tamamen kişisel fikirlerim ve her türlü eleştiriye, yoruma açığım.

Yazı akıcı olsun istedim o yüzden biraz soru cevap şeklinde gidelim isterseniz:

1)Step 1'e önümüzdeki sene girmeyi düşünüyorum. Şu an ne yapabilirim?

Dediğim gibi, Step 1'i iyi tanımak çok önemli. Bu konuda bana en yardımcı olan, ilgili forumlar oldu. SDN (student doctor network) sanırım bu konudaki en büyük forum. Buradaki gibi farklı başlıklar altında Step 1le ilgili hemen her şeyi bulabilirsiniz. Size tavsiyem siteye girmeniz ve son 3-4 senenin deneyimlerinin anlatıldığı başlıkları okumanız. (Step 1 Experience 2011 vs). Tecrübeyle sabittir, hem insan motive oluyor, hem de üç ay boyunca giren herkes keşke Neuroanatomy kesitlerine biraz daha baksaydım deyince korkup bakıyorsunuz.


3) Kaçıncı sınıfta USMLE'ye girmek uygundur? TUS'tan sonra girmek şart mı?

Ben hazırlanırken birçok insan bana 4. sınıftan önce girmenin yanlış olduğunu, en az 5. sınıf olmak gerektiğini, hatta TUS sonrası girmem gerektiğini söyledi. Buna iki nedenle kesinlikle katılmıyorum: Öncelikle bu sınava Amerikalı öğrenciler 2. sınıfın sonunda (yani temel bilimlerin sonunda) giriyorlar. Henüz dahiliye vs almadan. Bu bile başlı başına yeterli bir gösterge. İkinci neden de ben üçüncü sınıfın sonunda, hiç staj almadan girmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Step 1'de bir tane bile "bu staj sorusu, keşke staj alsaydım" dediğim bir soru olmadı. Step 1 temel bilgileri,mekanizmaları sorgulayan bir sınav. Bu demek değil ki dahiliye almış olmak hiçbir işinize yaramayacak, ama açıkçası size önemli bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum.
Step 1'in bence TUS'tan en büyük farkı (ki herhangi bir TUS dershanesine gitmediğimi ya da TUS'a yönelik bir hazırlık yapmadığımı belirteyim, yani yanılıyor olabilirim) kendi başınıza hazırlanabileceğiniz bir sınav olması. Forumları incelediğinizde Amerikalı öğrencilerin çoğunun ikinci sınıfın bitişinde 4-5 hafta kendi kendilerine çalışıp girdiklerini görebilirsiniz. Tabii bu bir anlamda yanıltıcı, çünkü onlar iki sene bu sınavın bilinciyle derslere giriyorlar. Bizim için bu süre bence minimum 3 ay.
İkinci soruya dönersek, TUS'tan sonra girmek açıkçası bilgi dağarcığınızın maksimum seviyede olması nedeniyle mantıklı gözüküyor. Ama burada gözden kaçırılan bence çok önemli birkaç nokta var:

1) TUS başarısı Step 1'de yüksek skorun garantisi değil. Bu lafı çok rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü çıkmış TUS temel bilim sorularının internetteki çözümlerini izledim. Açıkçası hiçbir işime yaramadı. TUS'un temel bilimden kastettiği şeyle Step 1'in kastettiği şey her zaman aynı değil.

2) Step 1'e muhteşem TUS seviyesinde detaylı patoloji bilgisi fakat özümsenmemiş sallantılı behavioral science bilgisi ile girmek bence çok hatalı bir yaklaşım. Behavioral science genelde bizim gibi IMG'lerin en sıkıntı çektiği ders olduğu için söyledim. Evet, patoloji yine en baba ders, en fazla soru oradan gelecek küçük konular çok can yakıyor. Ayrıca konular arasında TUS'taki gibi kalın çizgiler yok. Bunu sınava hazırlanırken çok net görüyorsunuz. Biyokimya sorusu olarak başlayan bir soru (ki bunu vakit kaybettirmek için çok yapıyorlar. Yeri gelmişken söyleyeyim, step 1 gibi soruların lab değerleriyle bazen bir sayfa yer tutabildiği bir sınavda sorunun en son cümlesini okumak çok vakit kazandırıyor) farmakolojiye dönüp en sonunda aslında biyoistatistik sorusu olabiliyor. Behavioral science'im çok kötü geldi diyen arkadaşlarım çok var. O yüzden siz siz olun belli konulara derinlemesine inmeden önce genel seviyenizi yükseltin derim.

3) Gördüğüm kadarıyla TUS'u hazırlayanlar zor soru hazırlamak için resmen dipnot tarıyorlar. Step 1'de zor sorular genelde "A new research shows that .....", " A newly created drug has the effect.." gibi hipotetik durumlar üzerinden giderek temel bilgilerinizi gerçek hayata uygulayıp uygulayamadığınızı ölçecek şekilde hazırlanıyor.

4) İki sınavın imkanları aynı değil. Step 1 computer-based olduğu için sınavda anatomi sorularının neredeyse tamamı BT, x-ray şeklinde geliyor. Kalp, akciğer seslerini kulaklıkla dinliyorsunuz. Hatta bu konuda çok ciddiler. Benim sınavımda çıkan kalp sesi sorusunda kalbin dört odağını da dinleyebiliyordunuz ve hepsinden farklı ses geliyordu. Buna rağmen hastayı kliniğiyle beraber değerlendirip doğru kapak patolojisini bulmanızı istiyorlardı.

Malesef bugünlük bu kadarla bitirmek zorundayım. Önümüzdeki günlerde kaynakları ve konuları gözden geçireceğim. Görüşmek üzere

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.514 seconds