Topic-icon Step 1 Yazilip para odeyip girilmezse....

10 years 3 months ago - 10 years 3 months ago #1 by deniz
Eger form186 bir kere onalylanmissa 5 yil gecerlidir. Tekrar gondermenin gerekmez. Benzer sey diger dokumanlar icin de gecerli dir. Bir kere onaylandiktan sonra takrar gonderilmesi gerekmez. (Tabi burda yine maksimum bir sure olabilir 5 yil gibi). Ancak ogrenciyken sadece form 186 ile basvurmus sonra mezun oldugunuz doneme erteliyorsunuz sinavi o zaman tekrar basvurularda sizden diploma vb isteyeceklerdir.
Sinav basvurusunu yapip ucreti yatirdiniz, ama eligibility periodunuzu veya gununuzu daha almadiniz. Yatirdiginiz para 2 yil ECFMG hesabinizda kalir.
Para yatirdiniz eligibility period/gun aldiniz, sinava 1 ay kalaya kadar ucretsiz erteleyebiliriz. Erteleyeceginiz tarih ayni eligibility periodunda olmasi sarti ile birden fazla kere erteleyebilirsiniz. Ya da sadece bir kereye mahsus olmak uzere eligibility periodunu bir sonraki 3 aya erteleyebilirsiniz. bunun icin bir para odeniyormuydu hatirlamiyorum ama 50-60 dolar gibi bir seydi sanirim. Eger bu periodda da girmezsiniz ,paraniz yanar.
Ertelemeler ECFMG transkriptinde gozukmuyor. Sadece sinava girdiginiz tarihler var sanirim.

Deniz

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #2 by canferit
Bu konuyu ECFMG'ye mail atarak sordum. Gönderdikleri cevapta bunun transkriptte görünüp görünmeyeceğinden bahsetmemişler, ancak mantıken bir randevu alınmamışsa görüneceğini sanmıyorum. Yalnız periyot geçtikten sonra yeni bir başvuru ve ücretin yatırılması gerekeceğini söylemişler. Mailimde yeniden belgelerin gönderilip gönderilmeyeceğini de sormuştum, bunu da tam cevaplamamışlar ancak forumlarda gördüğüm kadarıyla eğer Form 186 vs onaylandıysa gerekmemesi lazım. Yalnız periyot bittikten sonra bir sonraki başvuruyu en erken iki hafta geçtikten sonra başlatabileceklerini söylemişler. Ayrıca sınav başvuru ücreti 1000 doları buluyor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #3 by cirit
60 dolar mı? sanki 1000 dolara yakın birşeydi. yanlış mı biliyorum ki.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #4 by SlowVT
Arkadaslar bir konuda saglikli ve net bir bilgiye ihtiyacim var. Bu konuda google'a basvurdum ancak anahtar kelimeleri alakasiz baska sitelerde daginik daginik buluyor.

Belgeleriniz kabul oldu parayi yatirdiniz, yazildiniz,60 dolari verdiniz, ertlediniz, artik yumurta kapiya dayandi ancak istediginiz persentillere ulasamadiniz ve sinava girmeyeceksiniz, bu transkriptinizde geciyor mu? Ayni dusuk notlar gibi match'de negatif etkisi oluyor mu?

Sevgiler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.229 seconds