Topic-icon Certification of Identification Form (Form 186) - Certification by Notary Public

6 years 4 months ago #1 by Buse
Ben de aynı sıkıntıyla karşılaştım mezunum sadece noter onaylı versiyona ulaşabiliyorum.Bu durumda olup da okul onaylı versiyona ulaşabilen olduysa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #2 by montres
Gönderdiğim Form 186 kabul edildi.

Formu Amerikan Konsolosluğunda onaylattım. Aynı durumu yaşayan birçok kişi bana ulaştı. Bu yöntemi burada duyurmak için değerlendirmenin sonuçlanmasını bekliyordum. Dün, kabul edildiğine dair e-posta aldım. Noterlik hizmeti veren bir ABD konsolosluğunda güvenle formu onaylatabilirsiniz.

AYRINTILAR: E-posta ile İzmir Fahri Konsolosluğundan randevu aldım. (Telefonla randevu verilmiyor.) Hafta sonu ile birlikte 3 gün sonra gelen cevap mailinden 2 gün sonraya randevu verildi. (Yine noterlik hizmeti için İstanbul Başkonsolosluğuna başvuran bir arkadaşıma hemen bir gün sonraya randevu verildi.) Form 186 üzerinde yazdığı üzere kimlik tespiti yapma amaçlı bir belge. Konsolosluk temsilcisi kimlik doğrulayabilmek için pasaport bilgilerim ile form bilgilerimi, fotoğraflar ile benim görünüşümü karşılaştırdı. Sonra ‘’Şimdi sizden elinizi havaya kaldırıp bu formu hür iradenizle imzaladığınıza dair yemin etmenizi istiyorum.’’ dedi. Başta şaka yapıyor zannettim. Kendisi sağ elini kaldırıp ‘Bakın, böyle.’ dedi. Ben de aynı şekilde elimi kaldırdım ve ant içtim. Sonra imza attım. (Formu yanlışlıkla konsolosluğa gitmeden imzalamayın.) Formda imza atılan yerde parantez içinde ‘Latin karakterlerle’ yazıyor. Bu biraz kafamı karıştırdı. Bu yüzden konsolosluk temsilcisinin önerisiyle imza için ayrılan kısımda çizginin üzerine imzamı atıp altına ad-soyadımı yazdım. Her bir konsolosluk temsilcisinin imzası karşılığı 50 dolar isteniyor. Form 186’ya tek temsilci imza attığı için 50 dolar ödedim. (Ödeme dolar olarak nakit veya kredi kartı ile yapılabiliyor.) Formda fotoğraflı kısma ilk bakışta fark edilmeyen, renksiz, büyük bir mühür vuruldu. Alta da imza atıldı. Herkesin yaptığı şu yarısı fotoğrafın üzerine gelecek şekilde mühür üzerine imza atılması olayını sordum konsolosluk çalışanına. ‘’ABD’de mühür üzerine imza atılmaz. Burada da zaten öyle bir şey yazmıyor. Yine de isterseniz atayım.’’ dedi. ‘’Haklısınız. Yok, atmayın.’’ dedim. Alt kısımda sadece imzadan söz edildiği için mühür vurdurmadım. Yani toplamda konsolosluk 1 imza ve 1 mühür atmış oldu.

Kolaylıklar dilerim
Metin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #3 by kaplan
Amerikan konsolosluğunun noter hizmeti varmış.Amerikan konsolusluğu vatandaşlık hizmetleri altında noter hizmetinden randevu alınıp konsolosluktan hallediliyor. Ben birgün sonrası için hemen randevu aldım.Konsolos önünde imzalıyorsun.Normal noterler ingilizce olduğu için imzalamıyorlar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #4 by Msaydin
merhaba,
bende aynı durumla karşılaştım, formumda sadece noter onayı istiyor.Daha notere gitmedim.
herhangi bir çözüm getirebildiniz mi diye sormak istedim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #5 by kaplan
benim yeni aldığım form 186 da hem noter hem dekanlık onayı istiyor. noter onayını ne yaptınız acaba .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #6 by montres
Merhaba Arkadaşlar,

Diğer üniversitelerden tanıdıklarım online başvurularını tamamladıktan sonra sistem aynı Form-186’nın biri noter diğeri fakülte tarafından onaylatılabilecek iki farklı formatını sunmuş. Normalde bu iki formdan herhangi bir tanesini doldurup göndermek yeterli oluyormuş. Tanıdığım herkes fakültede onaylatılabileni seçmiş.

Fakat ben online başvurumu tamamladıktan sonra sistem bana yalnızca noterde onaylatılan tek bir Form-186'yı seçenek olarak sundu. Açıklama olarak şu yazıyor:

Because your medical school participates in EMSWP Status Verification, you are required to complete a "Certification of Identification Form (Form 186) - Certification by Notary Public."

Bu durumla karşılaşan başka biri var mı?

Noter, yeminli tercüman tarafından yapılmış çevirisi yanında olsa bile orijinal İngilizce forma hiçbir şekilde imza mühür atamayacaklarını söylüyor. USMER'de çok eski başlıklarda noterde onaylattığını yazanlar olmuş ama o başlıklar çok eski olduğu için yeni bir başlık açıp sormak istedim: Form 186'yı noterde onaylatan var mı?

Nasıl bir çözüm geliştirebilirim?

İyi Çalışmalar,
Metin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.243 seconds