Topic-icon staj için başvuru dönemi?

12 years 2 months ago #1 by tulane
Replied by tulane on topic staj için başvuru dönemi?
Öncelikle bu klinik stajlar esnasında amaçlarımızı kısaca hatırlarsak; Amerika'daki hastane sistemini, işleyişi, doktorların çalışma şartlarını, hastaya yaklaşımlarını, hastalığa yaklaşımlarını, hasta profillerini görmek, Amerika'da doktorluğun kendine uygun olup olmadığını görmeye çalışmak, gelecekte işimize yarayacak referans mektupları almak vs'dir. Yapılan masrafı da göz önünde bulundurursak, Amerika'da klinik stajdan maksimum verim alabilmek için bana kalırsa o stajları Türkiye'de almış olmak, konuları görmüş olmak önemlidir. Nitekim bilgilerinizle, mantıklı ve yerinde sorularınızla hocaların gözünde yükselir ve güçlü mektuplar alabilirsiniz. Hastaya ve hastalıklara yaklaşımı bildiklerinizle kıyaslar, Amerika hakkında daha doğru bilgilere sahip olursunuz. O nedenle bence henüz klinik bilim görmediyseniz; bir araştırma projesine katılmanız, klinik staj yapmanızdan daha mantıklıdır. Araştırma projesi esnasında da pek çok hocayla tanışırsınız, ve çok muhtemel yayınlanan makalede adınız da geçer. Ben klinik görmeden klinik staj yaptım ve keşke bu sene gitseydim, bazı şeylere daha çok dikkat ederdim diyorum.

Didem Uzunaslan
The following user(s) said Thank You: umc, BOZDAG, Cansın, dr_volkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #2 by in ter
Replied by in ter on topic staj için başvuru dönemi?
Yaz tatilini Amerika'da degerlendirmek icin bence ne kadar erken mail atmaya baslarsan o kadar iyi. Hem istedigin seyi yapabilme acisindan tercih sansin hem de vize vs icin yeterli vaktin olur. Aylaar oncesinden arastirmaya baslayabilirsiniz?

Uzmanligi Amerika'da yapma istediginize gelince enine boyuna iyice dusunmenizi tavsiye ederim. Amerika'da bir hastanede bulunmanin yaninda sinavlar, sinavlar sonrasi asistanliga giris donemi, Amerika'da yasam konusunda inceleme yapmaniz sizin acinizdan faydali olacaktir.

Basarilar...
The following user(s) said Thank You: umc, tuğba121, dr_volkan, dr.h.e.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #3 by tuğba121
:dry: arkdaşlar merhaba ben 2. sınıf tıp öğrencisiyim.ben de uzmanlığımı amerika da yapmayı istiyorum.merak ettiğim bir konu var.yazın staja gitme açısından en uygun dönem hangisi klinik eğitime geçmeden gitmek doğru olur mu ya da kabul alan öğrenciler genelde klinik öğrencileri mi bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
The following user(s) said Thank You: okopac, dr_volkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.214 seconds