Topic-icon "Observership" seçeneklerim arasında karar vermemde yardımcı olabilir misiniz?

11 years 4 months ago - 11 years 4 months ago #1 by in ter
Talhacim oncelikle 'observershiplik icin teklif aldim.' her ne kadar biz anlatmak istedigin seyi anlamis olsak da, dogru bir kullanim degil. Bilmeyen arkadaslarda yanlis anlasilmalara sebebiyet verebiliyor boyle kullanimlar.

Sonucta gozlemcilik icin biz email vs ile basvuruyoruz ve bazen de hocalar bize secenek sunabiliyorlar.

Benim nacizane tavsiyem kendini yakin duydugun bir alanda degerlendirmen vaktini. Daha sonra istedigin bolumle ilgili baska bir basvuru yaparken o alanda daha once bir sekilde ilgilenmis olman, cv de cok guzel durup, ilgi cekebiliyor, avantaj sagliyor.

Basarilar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #2 by in ter
Genel olarak gozlemcilik icin turist vizesi yeterli, uzun sure kalmak isterseniz 1 yillik j1 lar var ama onu da gidip ben j1 istiyorum diye alamiyorsunuz, gittiginiz yerin sizi j1 icin desteklemesi lazim. Eger skorlariniz, cvniz iyi ise, cok iyi mektuplar alabileceginiz yerlere nokta atis yaparak 6 aylik donemde sinav ve gozlemciligi yapabilirsiniz ama is interview kismi eger nisan gibi girerseniz, interview donemine kadar kesintisiz kalamayabilirsiniz.

Iki defa gidip gelmek sorun olmayacaksa, nisan gibi gidip 2 yerde gozlemcilik yapip iyi hazirlanip sinavinizi alip (nisan mayis haziran) 3 ay kalip , 1 ayligina turkiye ye donup agustosa tekrar ayarladiginiz bir arastirma, klinik pozisyon mektubuyla geri girebilirsiniz, ilkinde 6 ayi doldurmadiginizdan ve ikinci defa girecek olmanizdan sorun olmaz diye dusunuyorum ama ucuncu sorun olabiliyor. Agustos ta da gidip hem bir yerde bir pozisyonda olup hem de gelen interviewlere katilip aralikta donersiniz.
Ayarlamalari guzel yapmak lazim.

Basarilar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #3 by isko_1305
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim in ter. peki observership e turist vizesi hariç başka bir vizeyle gitme imkanımız yok değil mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4 by talhadurant
Benim çok önemli bir sorum olucaktı yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten. Şu an 3 tane yerden observershiplik teklifi aldım. Bunlardan ilki UCLA da inflammatory bowel disease hakkında araştırma yapan bir doktor bioistatistik bölümünde çalışmamı teklif etti. Diğeri Upstate Medical Center da bir doktor ortopedi cerrahı aynı zamanda oncologist o da hem klinik hem de ameliyatlarda observershiplik yapmamı istediğim şeyleri söylememi ve ona göre yardımcı olmaktan çok mutlu olacağını söyledi. Diğeri ise buffalo da Roswell Cancer Institue da Türk bir doktor daha çok temel bilimler alanında çalışmalar yapan ama research kısmı baya geniş bir doktor ucu açık bir teklif sundu. Yani benim çaılşmalarımı incele sen PubMed den ona göre istediğin ilgini çeken varsa gel beraber çalışalım dedi. Ben henüz 3.sınıfım ve hangisinin benim için daha faydalı olacağını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #5 by talhadurant
Niçin observership ben o kısmı anlayamadım mesela ben henüz 3. sınıfım ve bu yaz observershiplik yapıcam ayarladım kendime. Fakat mezun olduğumuz zaman veya 4 ,5. sınıfa geldiğimiz zaman clerkship yapamaz mıyız veya elektif staj daha mantıklı olmaz mı ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6 by in ter
Turist vizesi ile yaptiginiz ne olursa olsun 6 aydan fazla kalamazsiniz. Genelde 6 aya izin veriyorlar, bazen daha az sure de izin verebiliyorlar. Kalis suresi uzatilabiliyor bildigim kadariyla makul bir gerekce var ise ama daha sonra vize almada vs sorun teskil ediyormus.

Planlarinizi 6 aya gore yapmanizi oneririm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago - 11 years 3 months ago #7 by isko_1305
Merhaba. Tecrübeli arkadaslara bir sorum olacak. Yeni mezunum. Step 1 i verdim. Bu ay step 2 ck ya girecem ve mayıs ayında da step 2 cs ye girmeyi düşünüyorum. 2013 eylüldeki başvuralara yetişmeye çalışacam. Nisan ayının başında observership ayarlayıp gitmeyi düşünüyorum ve 2013 aralık sonuna kadar yani interview dönemi bitene kadar Amerikada kalmayı düşünüyorum. Eylül ayına kadar nisandan itibaren 5-6 ayım var ve en az 2 hastanede observership yapmayı planlıyorum. Birinci sorum eylül ayından aralığa kadar hiçbiryerde observership yapmasam yani öyle boş dursam vizeyle ilgili bir sorun yaşarmıyım? vizeyle ilgili hiçbir bilgim olmadığı için soruyorum. Vize alırken ne kadar duracağımızı, süresini kesin tarihlerle belirtiyorumuyuz? İkinci sorum eylülden aralığa kadar da bir yerde observership ayarlasam faydası olur mu sonuçta eylül ayında başvuruyu yapmış olacam?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.273 seconds