Topic-icon Research Fellowship Belgeler

10 years 6 months ago #1 by rabinovich2006
Anladim. Bu konuda bilgim yok, ben amerikadaydim o an ve amerikadaki banka cuzdanimi gozterdim o yuzden sorun olmadi.
aklima gelenler:
Notar ile onaylanmis ingilizce tercumesi olsa da olmazmi yani?
Turkiyede ingilizce banka cuzdanini veren banka var mi acaba. HSBC verir mi acaba? ve hani HSBC Amerikada olan bir banka Yoksa adamlara durumu anlatman lazim bence, hani burasi Turkiye kardesim de, baska ulke yani, resmi dili de Turkce, Ingilizce degil, bu evragin ingilizcesini istiyorsaniz ancak noterde onaylanmis yeminli antetli tercumana cevirtip oyle verebilirim, baska turlu adami hasta etmeyin de))))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #2 by fuchs
Replied by fuchs on topic Research Fellowship Belgeler
merhaba, tam olarak ilk paragrafta yazdığın gibi. ama ben hala vizeye başvuru aşamasına gelemedim çünkü hastanenin istediği banka hesap bilgileri sorunsalını gideremediğim için j1 için formu göndermiyorlar. ısrarla hesap dökümü ingilizce orijinal olsun deyip duruyorlar. bankalar satır satır olan hesap dökümünü sadece türkçe veriyor, ingilizce olarak da bankamızda şu kadar parası vardır diye bir mektup yazıyorlar. bunları mail olarak gönderdim. ama kabul etmediler. aradım, "posta yoluyla gönderseniz de bunlar olmaz" dedi telefonda.

hastane yine ısrarla orijinal ingilizce döküm istiyoruz diyor. banka hesap cüzdanına ingilizce hareket dökümü yapamıyor diyor. velhasıl zor durumdayım.
The following user(s) said Thank You: rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #3 by rabinovich2006
Merhabalar
Buyuk ihtimalde bir senelik J1 visa icin basvuruyorsundur. Simdi bu vize gocmen olmayan vize oldugu icin sana calisma izni (form DS-2019) verecek olan kurum sana maas vermeyecegi icin senin maddi acidan stabil biri oldugunu resmi bir belgeyle bilmek istiyorlar, cunku gocmen olmayan vize bu, kendi devletine diyecek ki: bakin benim davet ettigim kisi paraya para demiyor, maddi durumu cok iyi masallah, ve Aerikaya gelip sorun yaratmaz yani, aha buyrun orijinal evrak. Sehirden sehire degismekle birlikte 15-20 bin dolar arasinda gostermeleri istiyorlar.
Simdi senin bu evraklari kabul olduktan sonra sana DS-2019 (vize degil calisma izni gibi bir sey) gonderecekler, sonra SEVIS parasini odeyeceksin, vize randevusunu alacaksin ve vize gorusmesinde de, sana maddi durumunu belgeleyen bir evrak sorabilirler, yani simdi amerikaya gonderecegin evragin bankadan iki tanesini al, konsoloslukta isine yarar, bir de konsoloslukta bu para nereden diye sorabilirler. ;)
Bir de neden amerika diye sorabilirler? Bende Amerika dunyada tip arastirmalarin merkezidir dedim, ayrica gidecegim yer amerikanin top 10 hastanesindir dedim, ve modern bir doktor bilimsel arastirma yapmadan meslegini surduremez gibi bir sey dedim. Adam tabi havaya girmis, basmis vizemi)))
Basarilar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #4 by fuchs
Merhaba,

Basvurduğum klinikten buradaki banka hesap bilgilerim istendi. Bankalar satır satır hesap dökümü değil de bankanın antetli kağıdına hesap bilgilerini ve usd olarak karşığını ingilizce olarak ve türkçe imza sirkülerini verdi. Klinikteki görevliye mail olarak attım, ısrarla orijinallerini postayla gönderin diyor. Arayıp bu belgeleri postayla göndereceğimi söyledim. Yine ısrarla orijinalleri olmalı diyor. Bu kişiler tam olarak ne istiyor? Bilginiz varsa çok sevinirim.
The following user(s) said Thank You: rabinovich2006

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.221 seconds