Topic-icon Observer için yazışmaları İngilizce mi Türkçe mi yapmalıyım?

9 years 4 months ago #1 by umc
CV ingilizce olabilir, ama lütfen Türk olduğundan emin olduğunuz, Türkçe bildiğini bildiğiniz birine "İngilizce" mesaj yazmayınız. Çok rahatsız edici olabiliyor. Bana ingilizce yazan arkadaşlar olduğunda çok antipatik karşıladığımı açıkca ifade etmek isterim. Türkün Türke, Türkçe bildiğini bile bile İngilizce yazmasının mantığını anlayabilmiş değilim, birilerinin bizlerin "İngilizce" yazılmasından hoşlandığımıza diğerlerini nasıl ikna edebildiğini de çözebilmiş değilim, dahası bunu yapanların kendilerine , kimliklerine, dillerine yönelik böyle bir tavizi nasıl açıkladığını da kavrayabilmiş değilim.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 days ago #2 by ors
Şuradan fikir edinebilirsin; www.usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=26&id=12960

Mailin ve CV nin İngilizce olması daha uygun olur diye düşünüyorum. Mail örnekleri için yukarıdaki linkten faydalanabileceğin gibi internette "cover letter for observership" yazıp aratabilirsin de. Kolay gelsin!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 days ago #3 by Anonymous
çok saçma olacak belki ama nasıl yapacağımı şaşırdım... observership için başvurularımı yapıyorum, biryurtdışında olan Türk hocaya mail atarken hitap vs nasıl olmalı, CV ingilizce mi türkçe mi olmalı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.192 seconds