Topic-icon Chicago gezisini ilerideki hedefim için faydalı bir basamak haline getirebilir miyim?

7 years 10 months ago #1 by mymett

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #2 by Bilge
Merhaba.

Şu anda ikinci dönem öğrencisiyim. ABD'de, özellikle Chicago'da psikiyatrı ihtisası yapmak uzun zamandır hedefim. Üçüncü sınıfın bitiminde USMLE Step 1'i almak istiyorum, bu yaz bunun için çalışmaya başlayacağım. Üçüncü sınıfın yazında sadece gözlemci olarak gitmek, veya dördüncü sınıfın başlarında stajlarımdan birini ABD'de yapabilmek için hocalara ve üniversitelere mailler göndermeyi planlıyordum sene içinde. Fakat bundan ayrı olarak, bu yaz bir ay gibi bir süre için Chicago'da bulunma ihtimalim var. Görünürde amacım gezmek ve şehri tanımak olsa da ben bu sürecin oradaki psikiyatri departmanlarıyla tanışabilmem için bana bir imkan sağlayıp sağlayamayacağını merak ediyorum. Sadece tanışmak ve hastanelerin nasıl işlediğini öğrenip doktorları çalışırken izleyebilmek mümkün müdür, mümkünse bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir?

Uzun zamandır USMER Forum'u okuyorum. Yüzden fazla kişiye mail atan arkadaşlarımın yaklaşık %80'inden cevap alamadığını ve geri dönüşlerin de çoğunun olumsuz olduğunu öğrendim. Bu yüzden şunu merak ediyorum: Herhangi bir bölümden bu konuda bir kabul alabilirsem eğer, bu süreçte onların yanında bulunmamın yanı sıra psikiyatriye ilgim olduğunu anlatıp branşın doktorlarıyla tanışmam için bana yardımcı olmaları mümkün olur mu? Psikiyatri departmanındakilerle şahsen tanışmam halinde, daha sonraki zamanlarda direkt psikiyatri için kabul almam daha kolay olmaz mı? Yani psikiyatri bölümlerinden cevap almamın düşük olasılığını hesaba katarak diğer bölümlerin hocalarına mail atmam doğru olur mu?

Bütün bunların hayalini kurarken bu arada, Chicago'nun psikiyatri bölümlerinin göçmen doktorlara karşı nasıl bir tutum izledikleri hakkında en ufak bir fikrim yok. Göçmen doktorların kabulünde kolaylık sağlamaları konusunda hastaneler, bölümler ve şehirler arasında çok büyük farklar olduğunu biliyorum. Acaba baştan imkansız bir hayalin peşine mi takıldım merak ediyorum, öyle ise eğer birinin bu konuda bana yol göstermesini çok isterim.

Bu konudaki sorularımı direkt kime yönlendireceğimi bilmediğim için buraya bir konu açmayı tercih ettim. Umarım yanlış bir yerde yanlış bir konu olmamıştır. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.213 seconds