Topic-icon Mt. Sinai Elective

7 years 6 months ago #1 by kultursay
Replied by kultursay on topic Mt. Sinai Elective
Bilgiler için teşekkür ederim. Kardiyo ve kalp cerrahisi ilk tercihlerim olacak belki yerleşemem ama diğer bölümlere olsa da kabul olurum gibi geliyor.

Bir diğer seçeneğim de Cornell, sitesinde yabancı ülkeleri sıralamışlar ama Türkiye yoktu, bugün sordum kabul ediyorlarmış. Başvuru ücreti çok daha uygun ama çok rekabet olduğu için kabul almak zor. Bu iki okul hakkında başka tecrübesi olan var mıdır? Olur da hiçbirine kabul alamazsam observer olarak da olsa bir yere gitmemi önerir misiniz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #2 by altunkayamd
Replied by altunkayamd on topic Mt. Sinai Elective
Ben intornken genel cerrahi stajı için 1 aylığına Transplant cerrahisi bölümüne gitmiştim. Pek kabul alamayan duymadım ben de. Gayet güzel bi hastane. Yeri de güzel, eğitimi de çok iyiydi. Hocalar çok ilgiliydi. Gerçi Transplant cerrahisi bölümü öğrenci için biraz ağır ve spesifik bi bölümdü.

Kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #3 by kultursay
Mt. Sinai Elective was created by kultursay
Selam herkese, uzun zamandır elective için okul araştırıyorum ve step1 istemeyip yabancı öğrenci kabul eden hastanelerden biri de Mount Sinai.

Öğrendiğime göre yerleşmek için en uygun dönem ocak-şubat-mart gibiymiş, önümüzdeki sene intörn oluyorum ve kışın rahatlıkla gidebilirim okulum programı ayarlıyor.
Size sormak istediğim iki soru var birincisi aranızda daha önce Mt. Sinai'ye giden varsa biraz bilgi almak isterim.

İkincisi de başvuru için 1000 usd alıyorlar ve reddedilme durumunda iade edilmiyor. Başvuru ücreti yüksek olduğundan genelde çoğu öğrenci kabul oluyormuş, ben de 2018 ocak-mart stajı için 2017 ocakta başvuruyor olacağım, yani başvurular açıldığı an. Bildiğiniz reddedilen kimse var mıdır? Sitesinde 6-8 ay öncesinde başvuru yapın deniyor ben neredeyse 1 yıl öncesinde yapıyor olacağım ama yine de bir risk var, bu riski almaya değer mi?

Teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.280 seconds