Topic-icon USMLE başvuru formunda "diploma alabilmek için intörnlük" yapılması gerekli mi sorusuna ne cevap vermeliyim?

12 years 11 months ago #1 by umc
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki intörnlük ile Türkiye'de bahsedilen intörlük aynı şey değildir. ABD'deki intörnlük olarak bahsedilen tecrübe, asistanlığın ilk yılına verilen isimdir, PGY1 senesi olarak da geçer. Değişik branşların değişik rotasyon kombinasyonlarından oluşan değişik intörn seneleri (PGY1) seneleri vardır. Temel olarak cerrahi intörnlük, dahiliye intörnlüğü, "preliminary", psikiyatri intörnlüğü gibi değişik isimler alabilir. USMLE başvurusunda bahsedilen intörnlük budur. Türkiye'de intörn senesi bilindiği gibi tıp fakültesinin son senesidir, ve ABD'deki intörnlük ile ilgisi yoktur. O nedenle sorulan bu soruya gerçek anlamında "hayır" cevabının erilmesi gerekir. Ancak "evet" şeklinde de yanıtlanırsa sorun olmaz. Çünkü her iki şekilde de sorulduğu zaman ne olduğu açıklanabilir. Bu tip yoruma dayalı olabilecek maddelerin ileride ne olduğu açıklanabilecek olduğu sürece bir sorun yaratması pek mümkün değildir. O nedenle, kanımca kaygılanacak bir durum yoktur.


nilufer wrote: Usmle basvuru formunu online olarak bugun doldurdum; fakat diplomani alman icin internship yapman gerekli mi kismina daha onceden usmleye basvuran bir arkadasa sorarak evet cevabi verdim. Hayir vermem gerekliymis. Herhangi bir sorun olusturur mu?:dry:


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: nilufer
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #2 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #3 by nilufer
Usmle basvuru formunu online olarak bugun doldurdum; fakat diplomani alman icin internship yapman gerekli mi kismina daha onceden usmleye basvuran bir arkadasa sorarak evet cevabi verdim. Hayir vermem gerekliymis. Herhangi bir sorun olusturur mu?:dry:
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.223 seconds