Topic-icon USMLE Step 1 sınavına önceden kayıt olup sonradan girmek mümkün müdür?

12 years 11 months ago #1 by umc
Önceki mesajda üyemizin verdiği cevap doğrudur. Eklenecek çok fazla bir şey yok. Özetle, başvurunuz kabul olduktan sonra sınav günü alabilmeniz için size bir "permit" verilir. Eskiden bu "permit" posta ile gönderilirdi, forforlu turuncu bir kağıttı. Bunun üzerinde bir numara olurdu, o numara ile telefon ya da internet üzerinden sınava gireceğiniz tarihi belirlerdiniz. Buna "scheduling permit" denir. Şimdiki sistemde bu eposta ile yapılmaktadır. Sınav başvurunuz kabul edilir edilmez, size bir eposta gelir, bu eposta içinde "prometric" sitesi internet adresi, sizin numaranız vb gibi detaylar yer alır. Bu siteye girip size verilen "permit" numarasını yazarsınız ve karşınıza çıkan takvimde, istediğiniz sınav merkezini seçersiniz (Türkiye'de halen sadece Amerikan Kültür Ankara'dır), bu takvideki boş günlerden biri onarsınız ve size başka bir eposta gelir. Burda sınav için belirlediğiniz gün onaylanmıştır, ve size adres telefon gibi bilgiler verilir. Bu tarihi de değiştirmek isterseniz, bunu yapabilirsiniz, belli kuralları vardır. Dilediğinizde erteleyebilirsiniz. Ama ertelemenin koşulları almış olduğunuz "elgibility period" için geçerlidir. Bu peryot içinde daha özgürce değiştirebilirken, bu peryot dışına ertelemenin belirli kısıtlamaları vardır (en fazla iki kere vb gibi)...

Soruya verilen cevaplar yeterlidir. Soru bankasına aktarılmıştır...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: sultans
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #2 by nilufer
Bunu ogrendigim iyi oldu. Tesekkurler.
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #3 by kerim

nilufer wrote: Kendin bir tarih belirleyemiyorsun. Onlar sana 3 aylik periyot icerisinden uygun bir tarih soyluyorlar. 3 aylik periyot icerisinden birkac tarih verip, o tarihler arasindan secebiliyor musun yoksa sadece bir tarih mi veriyorlar orasini cok net bilmiyorum. Ben de yeni yaptim basvurumu onaylanmasini bekliyorum.


evraklarini gönderip başvurun onaylandıktan sonra bunu belirten bir onay maili alırsın.
bu onaydan sonra sınav merkezlerınden sorumlu olan Prometric'ın ınternet sıtesıne girersin.
ınternet sitesi üzerinden aynen otobüs yada ucak bileti alırken olduğu gibi hangi gün sınav merkezinde boş yer olduğunu görür ve seçtiğin 3 aylık periyottaki boş olan günlerden herhangi bir istediğin günü sınav tarihin olarak seçersin.
yani sınav tarihini kurum değil sen belirlersin.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc, sultans, ercan
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #4 by nilufer
Kendin bir tarih belirleyemiyorsun. Onlar sana 3 aylik periyot icerisinden uygun bir tarih soyluyorlar. 3 aylik periyot icerisinden birkac tarih verip, o tarihler arasindan secebiliyor musun yoksa sadece bir tarih mi veriyorlar orasini cok net bilmiyorum. Ben de yeni yaptim basvurumu onaylanmasini bekliyorum.
The following user(s) said Thank You: ercan
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #5 by ercan
içime su serpildi,teşekkürler geç karar versem de geç kalmamışım. peki bu 3 aylık periyot içerisinde hangi gün sınav olacağına onlar mı karar veriyor yoksa gene ben mi ? mesela ben 15 Ağustos 2011 de girmek istiyorum diyebiliyor muyum , bunun kıstasları nelerdir ?
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #6 by USMER
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #7 by nilufer
Simdi yap bence basvurunu agustosta da girersin sinava. Cunku basvurularda bircok aksaklik cikiyor. Geri donebiliyor. Garanti olsun diye su an basvurunu yapip temmuz-agustosta da girebilirsin. Zaten girmek istedigin zamani secerken 3 aylik periyod seciyorsun. Temmuz-agustos-eylul, agustos-eylul-ekim gibi mesela
The following user(s) said Thank You: umc, ercan
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #8 by ercan
Mayıs 2011 tusuna hazırlanıyorum,mayıs tusunun(15 Mayıs 2011) ardından ECFMG'ye başvuruda bulunup ( tus asistanlık arasındaki yaklaşık 3 aylık aralığı düşünerek) bu 3 aylık periyotta Step 1'e girmem mümkün mü ? Belli bir zaman aralığına kayıt en geç ne zaman yapılır ? Hazır Tusa çalışmışken Step 1'i aradan çıkarmak istiyorum.
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.363 seconds