Topic-icon Minimum USCE ne kadar olmalıdır?

10 years 10 months ago #1 by umc
Bazı filtrelerin olduğu doğru, ama bunu USCE gibi biraz sübjektif rapor edilen ve değerlendirilebilen bir başvuru detayı hakkında otomatize edilebileceğini zannetmiyorum, en azından ben asistan seçme kurulunda görev yaparkenki tecrübelerimde böyle bir şey filtre görmemiştim. Bir takım filtreler sözeldir, bir takım filtreler otomatize edilmiştir. Örneğin ECFMG sertifikanızın olup olmaması kolaylıklar otomatize edilebilir ve sertifikası başvuru esnasında "pending" olan ya da halen bir son sınava girmemiş olan bir kişi direk olarak bilgisayar tarafından isteğe göre filtrelenir. Bu şekilde taramalar yapar program yetkilileri. Ancak örneğin, USCE, çok değişik bir değerlendirme gerektirebilir, kişi nerede ne yapmıştır, içeriği nedir, ne pozisyonda yapmıştır, observership mi yapmıştır, başka bir görevi olmuş mudur gibi karmaşık şeyler filtrelenemez. Bunları başvuru şartları arasında yazarlar ama değerlendirmenin bir insan tarafından yapılması gerekir.

Bunların bir limiti yoktur, her program direktörü kendi inisiyatifinde bunları yazar, değiştirir, kaldırabilir, bazen istisnasını da yapar. Benim tecrübem, en az 3 ay USCE , (o da genellikle observership veya öğrenci iseniz staj şeklinde olur (clerkship) yapılması, mümkünde başvuruya yakın bir zamanda blok halinde yapılması iyi olabilir.

toutlemonde wrote: İnterview'ler için daha önce yapılan ABD klinik tecrübesi ve alınacak referans mektupları çok büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Peki programların step puanlarını filtreden geçirmesi gibi USCE diye tabir edilen observership, elective, subinternship sürelerinin alt limiti var mıdır? Bunun için belirlenmiş alt sınır süre ne kadardır (var ise)?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: tulane, Aurarix

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #2 by vioxx
Programlar bence yapıp yapmadığını filtreleyebilir (bilgisayar filtresi), süre olarak filtre edebildiklerini sanmıyorum. Başvurun bu bilgisayar filtresinden geçirdikten sonra göz ile filtre edebilir biri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #3 by toutlemonde
İnterview'ler için daha önce yapılan ABD klinik tecrübesi ve alınacak referans mektupları çok büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Peki programların step puanlarını filtreden geçirmesi gibi USCE diye tabir edilen observership, elective, subinternship sürelerinin alt limiti var mıdır? Bunun için belirlenmiş alt sınır süre ne kadardır (var ise)?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.342 seconds