Topic-icon Türkiye'de uzmanlık eğitimini tamamladığımız bir branş için ABD'de yeniden başvuru yapıldığında önceki eğitimimiz başvuruda avantaj sağlar mı?

13 years 3 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc
Genellikle evet. Başvuru dosyası kalın bir dosyadır, yapılan herşey genellikle avantajdır. Önceden yapılan uzmanlık eğitimini beyin cerrahisi gibi alanlarda neredeyse tercih edilmektedir. (gereklilik olduğundan değil,tamamen ihtiyaç fazlası durumundan kaynaklanan şımarıklıktan). Mezuniuet yılı üzerinden çok zaman geçmesi gibi bazı durumlar bu noktada dezavantaja dönüşebilir. Çok nadir hallerde, çok başvuru alan görece nitelikli ABD mezunlarının başvurularına doyan programlar daha önce eğitim almamış olanları tercih etmek isteyebilirler (benim de asistan seçme kurulu toplantılarında nadiren şahit olduğum o durum şudur ki daha önce eğitim almış kişiyi yeniden eğitmenin daha zor olacağına inananlar olabilir). Diğer yandan cerrahi gibi branşlarda el becerisi eğitimi ön planda olduğu için önceki eğitim daha çok tercih edilebilir ama dahili alanlarda tercih etmiyoruz diyen olursa şaşırılmamalıdır, böyle yerler vardır ama azınlıktadır. En genel haliyle kimse kalifiye hekimi reddetmek istemez.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #3 by furkan
biraz sacma bir soru benimki ama,
''sen zaten yapmissin uzmanligini.niye ayni seyi tekrarlamak istiyorsun?'' diye sorarlar mi acaba?
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 11 months ago #4 by eguerre
Amerika da uzmanlik basvurusunda ayni bransda Turkiyede uzmanlik yapmis olmak, deneyimli olmak, yaptigimiz yayinlar avantaj saglar mi?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.254 seconds