Topic-icon 2013 eşleştirmesine başvurmak için en geç ne zaman USMLE sınavlarının geçilmiş olması gerekir?

12 years 9 months ago #1 by USMER
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #2 by umc
A senesinde yapılan başvurular A+1 senesinin Temmuz ayında işbaşı yapmak üzere yapılır.

A + 1 senesinde işbaşı yapmak için yapılacak başvurular A senesinin Eylül ayında açılır, çoğu eğitim programı başvuru dosyalarının yollanması işlemini en geç Aralık başında kapatır, ancak görüşme davetleri ve görüşme trafiği A + 1 senesinin Şubat sonuna dek devam eder. (Match, rank order list submission deadline)

Teorik olarak hiçbir sınav sonucu dahi adayın elinde olmasa bile, aday A senesinin Eylül ayında başvurabilir ve görüşmeye çağırılabilir, ancak eşleştirme listelerinin bildirilmesi için son günden önce (Şubat 28-29 gibi) tüm sınav sonuçlarının elinde olması ve ECFMG sertifikasının da ilan edilmiş olması gerekir. (issue) . Bu koşullar sağlandığı sürece kişi A + 1 senesinin Mart 2. haftasında sonuçlanacak olan eşleştirmeye katılabilir.

Teorik olarak hiçbir sınav sonucu elinde olmadığı halde başvurulabileceğinden ve görüşme alınabileceğinden bahsetsek de, pratik olarak çoğu program kurulları en az bir sınavı geçmemiş bir adayı, azımsanamayacak kadar bir kısmı da ECFMG sertifikasını görmeden görüşme teklifi vermezler. Hal böyleyken, tüm sınavların A senesinin Eylül ayında geçilmiş olması idealdir, eğer bu ideal koşul sağlanamıyorsa, hiç olmazsa skor ile değerlendirilmeyen sadece geçti kaldı şeklinde değerlendirilen Step 2 CS sınavının sona bırakılması bizce tavsiye edilendir. Bu sınav da A + 1 senesinin Ocak ayının ortasına dek alınabilir, daha geç kalınırsa, A + 1 senesi Şubat sonuna sınav sonucu yetişmeyeceğinden kişi görüşmelerde beğenilmiş bir aday olsa dahi program kurulu tarafından eşleştirme listesine (rank order list) alınamaz.

Ayrıca USMER Forumdan önerilen diğer başlıklar :

ECFMG sertifikilandırma sureci (gerekli olan tüm USMLE sınavlarının tamamlanması) en iyimser kosullarda ne kadar bir sureyi kapsamaktadir?

ECFMG sertifikasi nedir ve nasıl alınır?

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: eguerre, deniz, drpb
The topic has been locked.
More
12 years 9 months ago #3 by kerim
The topic has been locked.
More
12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #4 by bozkan
2013 match ine başvurmak için en geç ne zaman sıvanları almış olmalıyım?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.272 seconds