Topic-icon Gözlemcilik ve benzeri deneyimlerinin öncesinde tavsiye mektubu (LoR) beklentisinden bahsedilebilir mi?

12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #1 by umc
Evet.

Öncelikle şu konuları okumanızı tavsiye ederim.

Tavsiye mektubu (Letter of Recommendation) nasıl istenir?

Tavsiye mektubu (Letter of Recommendation) istenecek kişi nasıl seçilmelidir?

Bu başlıklarda sorunuzun yanıtlarını bulacaksınız. Bunlara ek olarak ve özetle, tavsiye mektubu konusu ABD'de çok net bir konudur. Sağlık ortamında herkes tarafından bilinir ve uygulanır. Bazen doğu kültürüne yakın olan bizler tarafından tavsiye mektubu ve benzeri şeylerin istenmesi bizim kültürümüzce "yüzsüzlük" ya da aşırı girişken gibi algılanabiliyor ancak batı kültüründe bu gibi konularda girişken olunmadığı takdirde karşı taraf bunu yeterince ilgi verilmiyormuş gibi alıglayabiliyor. Tecrübelerimize göre, tavsiye mektubu sürecin her aşamasında açıkca konuşulabilirü tercihen tecrübe sırasında istenmelidir, ama önceden de bahsetmek yanlış olmaz, bu biraz da duruma göre değerlendirilmelidir. Yapılmaması gereken en büyük yanlış ise tavsiye mektubundan hiç bahsetmemek ve bunu gizli bir gündem olarak uygulamaya kalkmaktır. Bu mektup istenecek kişi tarafından anlaşılmayabilir ve olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu konuda dürüst olmak, en başından itibaren kişiye bir şey kaybettirmez, ancak tecrübelerimize göre en doğru zaman tecrübe sırasında bu konuyu açmaktır. Şayet tecrübe sırasında bu konuyu konuşmak için yeterince zaman olacaktır, önceden bahsedilmesine bu anlamda gerek yoktur, ama bahsedilmek istenirse de yanlış olmaz.



bozkan wrote: Research fellowluk ve ya observerlik için yazışmalar devam ederken açık bir şekilde LOR beklentisinden bahsetmeli miyim?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: dikoza
The topic has been locked.
More
12 years 10 months ago #2 by bozkan
The topic has been locked.
More
12 years 10 months ago #3 by bozkan
bu konuda ulaş ın cevabını merak ediyorum,çünkü amerika lılar açık ve net insanlar
herşeyi açık olarak konuşulsun istiyorlar
The topic has been locked.
More
12 years 10 months ago #4 by cash
The topic has been locked.
  • cash
  • cash's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #5 by bozkan
Research fellowluk ve ya observerlik için yazışmalar devam ederken açık bir şekilde LOR beklentisinden bahsetmeli miyim?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.286 seconds