Topic-icon Görüşme tarihleri ne zaman ve nasıl ayarlanmaktadır?

12 years 4 months ago #1 by umc
Görüşme tarihleri tüm programlar için aynı zaman periyodu içinde olmayabilir, genel olarak ERAS başvurusu ve MATCH tarihi arasındaki zamana tüm programlar uysa da, görüşmeler için değişik programlar değişik tarih pencereleri kullanabilirler. En genel haliyle, görüşmeler Eylül ayında başvurulardan hemen sonra teklif edilmeye başlar, ve "rank order list" son tarihine olan Şubat sonuna kadar devam eder. "Karnı tok" alıcılar (kompetitif hastaneler/programlar, işlerini daha önce bitirip görüşme teklifi yollamaya Ocak sonunda kesebilirler. Bu süreç dinamiktir, sürekli ve her programa göre değişken olabilir.

Hastaneden teklif aldıktan sonra, program koordinatörü kişiyle temasa geçerek ona uygun tarihler sunar, adaydan yanıt bekler. Örneğin "biz salı ve cuma günleri görüşüyoruz, size falanca hafta uygun mu" gibi diyaloglar geçer. Bir kere görüşme teklifi yapıldıktan sonra, olabildiğince adaya kolaylık sağlanır, imkanlar izin verdiğince esnetilir. Ama prensip olarak görüşme teklifi alınır alınmaz, mümkün olan en kısa zamanda görüşülmelidir.

Birden fazla görüşmeyi aynı haftaya ya da yakın tarihlere gruplamak zaten ülke dışından gelenle adaylar için yaygın bir uygulamadır. (Ben 2 hafta arka arkaya her güne başka bir şehirde başka bir görüşme şeklinde ayarlamış idim asistanlık başvurularında) Bu kadar sıkışık bir program ayarlamaktansa, araları açmak daha akıllıca olabilir.


downmania wrote: 1)Görüşme tarihleri tüm programlar için aynı zaman periyodu içinde midir ?

2)Bir hastaneden görüşme kabulu aldıktan sonra bu tarihi kendimize uyacak şekilde ne kadar esnetebiliriz ?

3)Birkaç görüşmeyi yakın tarihlere almak mümkün olabilir mi ?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: pazure, neox, leila
The topic has been locked.
More
12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #2 by downmania
1)Görüşme tarihleri tüm programlar için aynı zaman periyodu içinde midir ?

2)Bir hastaneden görüşme kabulu aldıktan sonra bu tarihi kendimize uyacak şekilde ne kadar esnetebiliriz ?

3)Birkaç görüşmeyi yakın tarihlere almak mümkün olabilir mi ?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.255 seconds