Topic-icon Üniversitemin Denkliği Yok!

9 years 5 months ago #1 by chonsfe
Denkliği olmayan okuldan 1 ders bile almışsan denkliğin yok sayılıyor.
Çok saçma emin misin böyle olduğuna. Yatay geçiş yaptığın zaman yatay geçiş yaptığın fakültenin diplomasını alıyorsun 6 yıl orada okuyanla bir farkın olmuyor diploma bakımından ayrıca zaten sen o fakültede ders saydırıyorsun. Yani senin yaptığın dahiliye, kadın doğum vs. stajının zaten gittiğin fakültedeki eğitime denk olduğunu ilgili anabilim dalları kabul ederek seni alıyorlar. Farabiyle, erasmusla listede olmayan okuldan ders alanlara peki ne olacak? neyse buradaki daha bilgili insanlar yazışma yolunu öneriyorlar zaten.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago - 9 years 5 months ago #2 by umc
Replied by umc on topic Üniversitemin Denkliği Yok!
Boyle bir sey nedeniyle USMLE'den vazgecmek diye bir sey soz konuu degil. Bu gayet basit yazisma ile hallediliyor, bircok USMER uyesi bunu halletti okullarini listeye soktular. Forum Kazan Ben Kepce modulunu kullanarak forumdaki basliklari konulari tarayabilirsiniz. Asagidaki baslikta detaylar yazilmis, ama en az bir buyuk baslikta daha tartisildigini hatirliyorum.

www.usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=29&id=18#10819

Ayrica USMER Deneyim Bankasinda bu arkadas bu isi detaylariyla maddelemis ve aciklamis

www.usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=216&id=10948

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago - 9 years 6 months ago #3 by Sydrsydr
YÖK'ü arayıp "USMLE" desem telefona bakan kişi ERROR verir muhtemelen, değil mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #4 by Sydrsydr

chonsfe wrote: Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş çıktı. ÖSYM'de yerleştirildiğin puanla daha sonraki yıllar yatay geçiş yapabiliyorsun not ortalamana bakılmadan. Ama sadece daha düşük puanlı yerlere geçebiliyorsun. 2 sene felan oldu çıkalı. Ne yazık ki üniversitelerdeki hocaların çoğu USMLE hakkında bilgi sahibi değil. Hatta bazıları USMLE'nin ne olduğunu bile bilmiyor. Koşuşturduğunla kalırsın. Umurlarında olmaz. Zaten verdiği "benim zamanım yok" cevabından belli sürecin nasıl yürüyeceği dekan mektubu felan bunun ilerisi de var daha. En kötü ihtimalle yüzüncü yıl listede var. Baktım az önce. Hiçbiri tutmuyorsa Yüzüncü yıl/Van'a yatay geçiş yap MYP ile 5. döneme (6'yı kabul ediyorlar mı bilmiyorum).

Denkliği olmayan okuldan 1 ders bile almışsan denkliğin yok sayılıyor. Ben Van'a bile geçsem Namık Kemal'den saydırdığım dersler sebebiyle denklik alamayacağım. Sırf bunun yüzünden USMLE'den vazgeçmek de istemiyorum açıkçası. Dekanla konuşsam faydası olur mu? Dış işlerden sorumlu kişi dekan yardımcımız çünkü.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5 by chonsfe
Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş çıktı. ÖSYM'de yerleştirildiğin puanla daha sonraki yıllar yatay geçiş yapabiliyorsun not ortalamana bakılmadan. Ama sadece daha düşük puanlı yerlere geçebiliyorsun. 2 sene felan oldu çıkalı. Ne yazık ki üniversitelerdeki hocaların çoğu USMLE hakkında bilgi sahibi değil. Hatta bazıları USMLE'nin ne olduğunu bile bilmiyor. Koşuşturduğunla kalırsın. Umurlarında olmaz. Zaten verdiği "benim zamanım yok" cevabından belli sürecin nasıl yürüyeceği dekan mektubu felan bunun ilerisi de var daha. En kötü ihtimalle yüzüncü yıl listede var. Baktım az önce. Hiçbiri tutmuyorsa Yüzüncü yıl/Van'a yatay geçiş yap MYP ile 5. döneme (6'yı kabul ediyorlar mı bilmiyorum).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #6 by in ter
Yok yapiyor bu isleri Turkiye'de. Sizin mudehale edebileceginiz bir sey degil. Okulunuz ve yok istenen belgeleri yolluyor.

'Cok yogun' olan hocaniz bi' zahmet ilgilenebilirse zor bir sey degil. 4-5 yil once bu konuyla ilgilenen yok calisanina kadar yazmistik.

Kolay gelsin...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #7 by mazide
başvuru yapabilmen için bunun olması lazım. Sonra başvuru işlemlerine başlayacaksın. Rica ederim. Başarılar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #8 by Sydrsydr
Peki okulun bilgilerinin bu sitede yer alması yeterli midir USMLE'ye girebilmem için?
The following user(s) said Thank You: mazide

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #9 by Sydrsydr

mazide wrote: Yanlış anlaşıldı galiba. İlgili bilgileri fakülte, yök, sağlık bakanlığı'ndan birinin bu adrese göndermesi gerekiyor. Mesela imed.faimer.org/details.asp?country=902&...code=902080&psize=25 antalya'nın bilgilerine buradan bakabilirsin. Burda email olarak This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. verilmiş. Baska yerde tipfakültesi@inonu.edu.tr veren var. Yani hocanın özel şahsi emailinden ziyade tıp fakültesinin veya dekanlığın(dekanın değil) email adresinden gönderilmesi daha doğru olur kanaatindeyim.

Anladım. Bizim adres internet sitesinde This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. gözüküyor yani bundan atılacak mail. Çok teşekkür ederim hocam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #10 by mazide
Yanlış anlaşıldı galiba. İlgili bilgileri fakülte, yök, sağlık bakanlığı'ndan birinin bu adrese göndermesi gerekiyor. Mesela imed.faimer.org/details.asp?country=902&...code=902080&psize=25 antalya'nın bilgilerine buradan bakabilirsin. Burda email olarak This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. verilmiş. Baska yerde tipfakültesi@inonu.edu.tr veren var. Yani hocanın özel şahsi emailinden ziyade tıp fakültesinin veya dekanlığın(dekanın değil) email adresinden gönderilmesi daha doğru olur kanaatindeyim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11 by Sydrsydr
Okulun yökle ve SB ile yazışması derken ne kastediyorlar acaba. Söylediğiniz e mail'in atılması yeterli midir? Bir de okulun resmi e maili derken neden bahsettiniz? Hoca muhtemelen kendi maili üzerinden gönderecektir, bu dikkate alınır mı?
The following user(s) said Thank You: mazide

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago - 9 years 6 months ago #12 by mazide
imed.faimer.org/ sitesinde tanınan tıp fakültelerimiz arasında yok Namık Kemal. Sitede şu tabir geçiyor:

"Medical school, Ministry of Health, or other appropriate government agency officials who wish to provide updated medical school information should contact FAIMER at the address below. General questions concerning IMED may also be directed here:

International Medical Education Directory (IMED)
FAIMER
3624 Market St.
Philadelphia, PA 19104
USA
Fax: 215.386.9767
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it."

Tıp fakültesi,sağlık bakanlığı veya YÖK senin okuduğun fakültenin tanınması için ilgili bilgileri yazışmaları gerek. Bizde genellikle hocalar zamanım yok dese de aslında durum farklıdır :)

Gerekli bilgiler;
Current and former official names of the medical school
Name of the university with which the medical school is affiliated (if applicable)
Medical school address, telephone/fax numbers, and e-mail address
Medical school website
Degree title (title of the medical degree currently awarded by the medical school or university)
Graduation years (These are the calendar years during which the medical school has been operating and recognized by the appropriate agency in the country where the school is located. Although individual medical schools may have been recognized prior to 1953, IMED generally only provides graduation year information beginning with 1953.)
Year instruction began
Language of instruction
Duration of the curriculum
Entrance examination requirement
Eligibility of foreign (non-national) students
Total enrollment


Gerekli bilgileri sen kendi fakültene göre yazdıktan sonra dekanın yanına gider, " Hocam ben herşeyi hazrıladım. Şu bilgileri email olarak fakültemizin resmi emailinden göndermeniz gerekiyormuş." diyeceksin. That's all :))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #13 by Sydrsydr
Namık Kemal Üniversitesinde okumaktayım. Üniversitemin USMLE için denkliği bulunmuyor. Sorumlu hocamla konuştuğumda "gerekli belgeleri getir ben imzalayayım, benim zamanım yok" dedi. Okulun denklik başvurularıyla ilgili hangi belgeler gerekiyor, bu belgelere nasıl ulaşabilirim bilgisi olan var mı? USMLE'yi cidden kafaya takmış durumdayım yardımcı olabilirseniz, hiç değilse beyin fırtınası yapabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.403 seconds