Topic-icon ECFMG sertifikasının ABD dışında da geçerli olduğu durumlar var mıdır?

13 years 3 months ago - 10 years 8 months ago #1 by umc

november wrote: ECFMG sertifikasi sadece Amerikada mi gecerli? Bu sertifika ile baska ulkelerde de doktorluk yapmak mumkun mu?



ECFMG ABD'de NBME tarafından yapılan USMLE sınavlarını tıp fakültesini ABD dışında okumuş olan hekimlere uygulayan, o hekimlerin ABD dışındaki tıbbi eğitimlerini doğrulayan ve bunu teyit eden özel bir kuruluştur. Aynen TOEFL sınavını hazırlayan ETS özel kuruluşu gibidir. ECFMG sertifikası sahibi olmak Amerika'da mezuniyet sonrası eğitim için gerekli olan asgari koşulların sağlandığını yine ABD'deki kuruluşlara bildirir belgedir.

Başka bir ülkede geçerli olup olmadığını ben şahsen bilmiyorum.


Not: ABD'de uzmanlık sınavları ilgili uzmanlık kurulları ayrıdır. İlgili uzmanlık için gerekli olan uzmanlık sınavlarının alınmasına "American Board of UZMANLIK ALANI" denir ve bunları almış kişilerin denkliği her ülkede farklıdır ve birbirinden bağımsızdır. Türkiye'de uzmanlık denkliklerini YÖK'e bağlı Üniversiteler Arası Kurul değerlendirir. Bu denkliğin ECFMG sertifikası ile hiçbir ilgisi yoktur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by onur
Direkt olarak ECFMG sertifikası geçerli olmasa bile, bu sertifikanın denkliğini almanın birçok ülkede kolay olduğunu okumuştum.

Fakat bazen denkliği almak göründüğü kadar kolay olmayabilir, Amerika'da dahiliye yapıp Türkiye'de denklik almak bu duruma örnek verilebilir mesela. Çünkü eksik olan senelerin tamamlanması istenebiliyor Türkiye'de. Bu durum da birçok uzman için sorun yaratabiliyor. Ama isteyen ve kararlı olan kişiler her koşulda bunun da üstesinden gelebiliyorlar.
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #3 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 10 months ago #4 by november
ECFMG sertifikasi sadece Amerikada mi gecerli? Bu sertifika ile baska ulkelerde de doktorluk yapmak mumkun mu?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.300 seconds