Topic-icon IMG hekimler uzmanlık eğitimi sonrasındaki dönemde Amerika'da iş bulmakta güçlük çekerler mi?

12 years 5 months ago #1 by umc
IMG (Tıp fakültesini ABD dışında tamamlamış hekimler, ABD'de uzmanlık eğitimlerinin tamamladıktan sonra (residency training) ve ABD'de herhangi bir eyalette çalışma lisansı aldıktan sonra (USMLE Step 3 ve lisans başvurusu gerekir), eğitim aldıkları uzmanlık dalında her türlü yetkiyle mesleki pratik yapabilirler.

ABD'de hemen hemen bütün branşlarda uzman hekimlere büyük ihtiyaç vardır. ABD'deki tıp fakülteleri mezunları bu ihtiyacı karşılamaya yetmemektedir. Bu temel nedenle ABD, yurt dışından hekim ithal etmektedir. ABD'nin doğu ve batı yakaları arasında kalan orta, güney ve kuzey Amerika'daki eyaletlerin büyük çoğunluğunda hemen hemen tüm branşlardaki uzmana ihtiyaç vardır. O nedenle, ABD'de mutlaka kalmak isteyen bir uzman hekim eğitimini tamamladıktan sonra çok büyük bir ihtimalle iş bulma sıkıntısı çekmeyecektir.

Eğitimlerini J-1 ECFMG-ECVSP sistemi ile tamamlayanlar, eğitimlerinin bitiminde ABD'de kalmak isterlerse 3 yıl süreliğine "ihtiyaç bölgesi" olarak tarif edilmiş (kabaca yukarıda bahsettiğim bölgeler) bölgelerde çalışarak ABD'de herhangi bir yerde çalışabilmek özgürlüğünü alırlar. ABD'de ihtiyaç bölgesinde çalışmak istemeyen kişiler ise Türkiye'ye dönüp 2 yıl çalışarak (ya da kendi ülkelerine) aynı gerekliliği yerine getirerek ABD'de H-1 vizesi ile dönebilirler.

Özetle, ABD'de uzman hekim ihtiyacı çok fazladır, asistanlık eğitimini ABD'de tamamlayanlar için iş bulma diye bir sorun pratikte yoktur.


kontalba wrote: IMG olarak Amerika'da asistanlık eğitimini tamamlayan bir hekim, Amerika'da iş başvuruları konusunda bir problem yaşar mı? Yani IMG olması ona bir dezavantaj sağlar mı? Akademik pozisyonlarda da sıkıntı yaşanır mı? Yoksa her anlamda bir eşitlik söz konusu mudur?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: in ter, rzdede, kontalba, toutlemonde
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #2 by kontalba
IMG olarak Amerika'da asistanlık eğitimini tamamlayan bir hekim, Amerika'da iş başvuruları konusunda bir problem yaşar mı? Yani IMG olması ona bir dezavantaj sağlar mı? Akademik pozisyonlarda da sıkıntı yaşanır mı? Yoksa her anlamda bir eşitlik söz konusu mudur?
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.228 seconds