Topic-icon Tıpta uzmanlık süreci ve mezuniyet sonrası çalışma olanakları açısından ABD'de butun eyaletlerde aynı kurallar mı geçerlidir?

13 years 4 months ago #1 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazanmıştınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması nedeniyle 15 puan daha eklenmiştir.


Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #2 by november
işin aslı yan yollar aramak ya da sınavlardan yırtmak arzusunda degılım. Fakat sinav donemi bitinceye kadar bir doktor olarak meslegimi nasil icra edebilirim kaygisi tasiyorum. Maddi karsiligi olmasa bile kendimi sistemin disina itilmis hissetmemek icin calismak istiyorum. iyi calismalar. sevgiler...
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #3 by umc
november yazan:

Tıpta uzmanlık süreci ve mezuniyet sonrası çalışma olanakları açısından ABD'de butun eyaletlerde aynı kurallar mı geçerlidir? Bazi eyaletlerde USMLE sinavina girmeksizin calisilabilecegi yonundeki soylemler ne derece dogrudur?


Çok güzel bir soru.

Bazı eyaletlerde örneğin IOWA gibi, eyalet tıbbi kurullarının (medical board of the state) ECFMG sertifikasını gerektirmeden ihtisasa başlamayı mümkün kılan bazı yan yollar sunulmaktadır. Bu bilgilerin detaylarını ilgili eyalet kurul sitelerinden (örnegin iowa medical board gibi)öğrenebilirsiniz. Bu tip yan yollar kağıt üstüne olabiliyor gibi görünse de kanımca çok riskli yollardır ve Türkiye'den zaten birçok riski alarak bu yola giren hekimlerimiz için riski getirisinden çok daha fazla bir durum oluşturabilir. Benim kanımca bu tip istisna yolları aramak yerine bu işin %99 oranında takip edilen standart yolunu izlemek en doğru karardır. ECFMG sertifikası ve USMLE sınavlarından "yırtmaya çalışmanın" bir hekim için ABD'de ilk etapta yan yollar bulabilse de uzun vadede mutlaka komplikasyonları olacaktır. Bu tip yollar uzun süreçlerde sadece büyük riskleri beraberinde getirmez aynı zaman kurumlar içerisine çatlaklardan sızılsa bile saygınlık kaybına yol açabilir.

ABD'de ihtisas yapmak ya da çalışmak isteyen tüm hekimlerimiz için bilinen en "normal" ve sağlam yol ECFMG sertifikasını almaktan geçer. Diğer yollar her zaman taşlıdır, risklidir, zaman ve enerji kaybınayol açar, uzun vadede geriye dönülemeyecek hasarlara yol açabilir, herşeyi bir tarafa bırakın altı üstü 2 tane sınava girmemek için bu yollara girmeye değmez. Sonuçta çıkabilecek sorunlar ve girilen geri dönülmeyen yollar bu sınavların size vereceği sıkıntıdan çok daha fazlasını eninde sonunda size verecektir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #4 by november
Bu sorumun cevabını gercekten cok merak edıyorum. umarım en kısa zamanda cevap alabılırım.
sevgıler. binnur
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #5 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 12 years 11 months ago #6 by november
Doktor olarak calismak icin USA'de butun eyaletlerde ayni kurallarmi gecerlidir. Bazi eyaletlerde USMLE sinavina girmeksizin calisilabilecegi yonundeki soylemler ne derece dogrudur?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.308 seconds