Topic-icon Nükleer Tıp mezunlarının geleceği

12 years 6 months ago #1 by TANER OZDEMIR
Haklısınız. İnsan söyleyeceklerini çok iyi ölçüp biçmeli. Biraz acele etmişim. İşinin hakkını vererek yapanların hakkını yememek lazım. Ayrıca bahsettiğim insanlar meslektaşlarım ve hiçbirini suçlamıyorum. Ama yapılan onca hataya alet olan biz hekimlerinde vakti zamanında birlik olarak karşı bir duruş göstermesi gerekirdi. Benim esas üzüldüğüm konu Tus, asistanlık vs. derken en güzel yıllarınızı geleceğiniz için yatırım yaparken, birde bakmışsın imamlar, polisler senden daha fazla kıymet görüyor ve daha fazla maaş alıyor. hadi biz neysekte, profesör olmak için yıllarca uğraşan insanların hakkını nasıl ödeyecekler, hesabını nasıl verecekler...

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #2 by elifson
Söylediklerinizde haklı taraflar olsa bile bunların ifade ediliş tarzı bence uygun değil.Kelimeleri çok iyi seçmek , üzerinde düşünerek kullanmak; anlattığınız populasyonun içinde pozisyonu çok haklı olanları incitmeyecektir. Ve ki subjektif bir bakış açısının gerçeği yansıtması da pek düşünülemez.


TANER OZDEMIR wrote: Serdar sana öyle söyleyenlere kulaklarını kapat. Ben uzmanlık eğitimimi ülkemde aldım ve keşke hiç almasaydım ve senin yaşında olup Amerika'da uzmanlık eğitimi almak için uğraşsaydım. Çünkü ne yazık ki ülkemizde alınan uzmanlık eğitiminin değeri yok. Uzmanlık eğitimi sırasında çekilen kahırların, uykusuzlukların ve hepsinden önemlisi harcadığın gençliğinin karşılığını almayı bekleme. Çünkü bunların farkında olup ta, farkında değilmiş gibi davranmak isteyenler var. Böyle daha çok işlerine geliyor. Değer görmek istiyorsan Atamızın dediği gibi muasır medeniyetlere gitmen lazım. Ben asistanken, bir gecede aile hekimi olan arkadaşlarım şimdiye kadar dünyalığını çoktan yaptı. Şimdilerde bana branşımla ilgili anlamadıkları şeyleri soruyorlar. Sordukları absürt soruları duydukça çileden çıkıyorum. Mesela "Vertigolu hastaya kulaklarının arkasındaki mastoid kemiğe masaj yaptırmanın faydası olur mu?" gibi saçma sapan sorular. Ve bu arkadaşlar bu bilgi düzeyiyle herşeye yetişmeye, sözüm ona aile hekimliği yapmaya çalışıyorlar. Kimsede bu arkadaşlarımızın verdiği hizmetin kalitesini sorgulamıyor. Aldıkları eğitimle orantılarsan çok iyide ücret alıyorlar. Halkımız verilen hizmetten çok memnun. Çünkü doktorluk yapmıyor hastayı memnun etmek ve bakılan hasta sayısını arttırmak üzere çalışılıyor. Tamamiyle gayri bilimsel bir yolla. Nasıl mı? "Bana 500 lük antibiyotik yazmışsın bu sefer 1000lik yaz" diyen, istediği zaman şikayet edebilen, devletimiz tarafından şımartılan hastalarla. Tabii ki onların suçu değil birileri alet etti onları bu düzene. Çok doluyum ben çok. Muasır medeniyetlerde seni bir eğitime tabi tutacaklarsa sonrasınıda hesap ederler, boşuna seni yıllarca kazındırmazlar. O yüzden sen Nükleer tıp uzmanı olabilir miyim diye endişelen, olduktan sonrasını için değil. DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #3 by TANER OZDEMIR
Serdar sana öyle söyleyenlere kulaklarını kapat. Ben uzmanlık eğitimimi ülkemde aldım ve keşke hiç almasaydım ve senin yaşında olup Amerika'da uzmanlık eğitimi almak için uğraşsaydım. Çünkü ne yazık ki ülkemizde alınan uzmanlık eğitiminin değeri yok. Uzmanlık eğitimi sırasında çekilen kahırların, uykusuzlukların ve hepsinden önemlisi harcadığın gençliğinin karşılığını almayı bekleme. Çünkü bunların farkında olup ta, farkında değilmiş gibi davranmak isteyenler var. Böyle daha çok işlerine geliyor. Değer görmek istiyorsan Atamızın dediği gibi muasır medeniyetlere gitmen lazım. Ben asistanken, bir gecede aile hekimi olan arkadaşlarım şimdiye kadar dünyalığını çoktan yaptı. Şimdilerde bana branşımla ilgili anlamadıkları şeyleri soruyorlar. Sordukları absürt soruları duydukça çileden çıkıyorum. Mesela "Vertigolu hastaya kulaklarının arkasındaki mastoid kemiğe masaj yaptırmanın faydası olur mu?" gibi saçma sapan sorular. Ve bu arkadaşlar bu bilgi düzeyiyle herşeye yetişmeye, sözüm ona aile hekimliği yapmaya çalışıyorlar. Kimsede bu arkadaşlarımızın verdiği hizmetin kalitesini sorgulamıyor. Aldıkları eğitimle orantılarsan çok iyide ücret alıyorlar. Halkımız verilen hizmetten çok memnun. Çünkü doktorluk yapmıyor hastayı memnun etmek ve bakılan hasta sayısını arttırmak üzere çalışılıyor. Tamamiyle gayri bilimsel bir yolla. Nasıl mı? "Bana 500 lük antibiyotik yazmışsın bu sefer 1000lik yaz" diyen, istediği zaman şikayet edebilen, devletimiz tarafından şımartılan hastalarla. Tabii ki onların suçu değil birileri alet etti onları bu düzene. Çok doluyum ben çok. Muasır medeniyetlerde seni bir eğitime tabi tutacaklarsa sonrasınıda hesap ederler, boşuna seni yıllarca kazındırmazlar. O yüzden sen Nükleer tıp uzmanı olabilir miyim diye endişelen, olduktan sonrasını için değil. DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM.

Dr.Taner Özdemir
The following user(s) said Thank You: Dr.Serdar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #4 by umc
Aşağıdaki istatistiklere göre mezun olanların yalnızca %1 kadarı işsiz görünüyor. Bu sadece rakamlar. Benim kişisek görüşüm, ABD'de genel olarak her uzman hekim çok değerlidir, ve işsiz kalmak istemediği sürece kalmaz, senelik en az 150.000-250.000 dolar gelir sahibi olacaktır. "Parlak" derken tam olarak neyi kastett
iğini anlayamadım, ekonomik bir parametre ise, her durumda parlak olacaktır, akademik bir parametre ise çok kişiseldir, branştan bağımsızdır. Aşağıdaki istatistikler branşın ABD'deki genel durumunu yansıtmaktadır.


Nuclear Medicine


General program information
Academic year 2010
Number of accredited programs 54
Length of accredited training 3
Minimum number of prior years required 1
Offers graduate year 1 positions, available immediately upon medical school completion No
Average number of PY1 interviews 7.2

Residents
Total number of active residents/fellows 141
Average number of residents/fellows 2.6
Average percent female 39.6%
Average percent international medical graduates 59.7%

Faculty
Average number of full-time physician faculty 5.4
Average number of part-time physician faculty 0.6
Average percent female full-time physician faculty 19.6%
Average ratio of full-time physician faculty to resident/fellow 2.4

Resident work hours (PY1)
Average hours on duty per week 47.2
Average maximum consecutive hours on duty 12.9
Average days off duty per week 1.7

Work environment and compensation(PY1)
Average percent of training in hospital outpatient clinics 62.8%
Average percent of training in non-hospital ambulatory care community settings 3.0%
Average resident/fellow compensation $48,514
Average number weeks of vacation



In 2010, 67 residents or fellows completed training in Nuclear Medicine. Program directors knew of the plans of 50 (74.6%). Please interpret the following accordingly.
Completing training 67
With known plans 50 (74.6%)
Pursuing more training 14 (28.0%)
Practicing in the US 15 (30.0%)
Group practice 53.3%
In same specialty 66.7%
In same state as program 20.0%
In NHSC or similar underserved area 0.0%
Academician 12 (24.0%)
Full-time 100.0%
Military 1 (2.0%)
Non-clinical research 6 (12.0%)
Non-medical career/left country 1 (2.0%)
Unemployed 1 (2.0%)

Kaynak : www.ama-assn.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: TANER OZDEMIR, kerim, Dr.Serdar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #5 by Dr.Serdar
Ben Nükleer Tıp asistanlığı yapmayı düşünüyorum fakat İnernette bazı Amerikalılar bu branşın iş olanağı olarak çok parlak olacağını,bazıları ise tam tersini söylüyorlar.Bu konuda benim kafam karıştı.Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.286 seconds