Topic-icon ABD'de dahiliye ihtisası için nasıl bir yol izlemeliyim?

12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #1 by umc
Sevgili Murat,

"observer" diye gitmek denilen durumunun tek başına hiçbir anlamı yoktur. Bu tecrübe" başvuru öncesi meslektaşlarla ilişkileri güçlendirme çerçevesinde" ele alınması gereken ara bir tecrübedir. Gözlemcilik tecrübesi bir araçtır, tavsiye mektupları alabilmek için bir araç olarak görülmelidir. ABD'de tıpta uzmanlık başvurusu çerçevesinde yapılması gereken insan mühendisliği operasyonunun bir parçasıdır. Bu tecrübe olmadan ABD'den bir destek yakalaman zordur, olsa bile ABD'de edinilmiş bir tecrübeye dayanmayacağı için o desteğin de etkisi zayıf olur. Bu nedenle gözlemcilik" ya da benzeri resmi olmayan "ilişki" kurulmasına yönelik tecrübeler "de facto" bir mecburiyet haline gelmiştir.

Bu durumun çok detaylı analizini 4.USMER KapKon 'da yapacağız.


muratozbalak wrote: Teşekkürler Deniz Hanım, aslında sormak istediğim bir nokta da, observer olarak gitmek şart mıdır yoksa bu açığı kapatmanın bir yolu mevcut mu? Çünkü observer olarak gitmek ek bir mali yük demek bildiğim kadarıyla.
Gönderdiğiniz linkleri inceleyeceğim.

Murat


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: m3rcury
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #2 by muratozbalak
Teşekkürler Deniz Hanım, aslında sormak istediğim bir nokta da, observer olarak gitmek şart mıdır yoksa bu açığı kapatmanın bir yolu mevcut mu? Çünkü observer olarak gitmek ek bir mali yük demek bildiğim kadarıyla.
Gönderdiğiniz linkleri inceleyeceğim.

Murat
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #3 by muratozbalak
Cevabınız için teşekkür ederim. 2012 match'i için yetişmem zor mu? açıkçası zaman kaybetmek istemiyorum ve önerinize ihtiyacım var. Biraz inceledim:
www.nrmp.org/res_match/yearly.html
adresinde schedule açıklanmış Match için son gün 22 Şubat 2012, 6 aylık süreçte STEP 2 CS'i halledebilirim diye düşünüyorum. Observer olarak orda zaman geçirmem şart mı? Yoksa yaptığım çalışmalar bana yardımcı olabilir mi?
Ama benim için önemli bir nokta da orda iyi bir üniversiteden sizce kabul görme şansım var mı? Teşekkürler.
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #4 by deniz
Murat Bey Merhaba,

Öncelikle USMER'e hoşgeldiniz.. :laugh:
Stepleri almanız büyük bir avantaj, ayrıca çalışmalarınız bulunması da size katkı sağlayabilecek önemli deneyimler.. Bunlar dışında Amerika'da ayarlayabileceğiniz gözlemcilik gibi bir pozisyon ve dolayısıyla alacağınız tavsiye mektubpları da önemli.. Uluslarası kongrelerde de bir çok yabancı hekimle tanışarak çevrenizi genişletebilir, kendinize hiç umulmadık kapılar bulabilirsiniz,,

Size yararlı olabilecek bir kaç başlığın bağlantısını ekliyorum. Forum Kazen Ben Kepçe'de daha da ayrıntılı yaparak istediğiniz noktaları içeren başlıklara ulaşabilirsiniz.

Sevgiler


University of Minnesota Dahiliye Programına Yerleşme Tecrübesi - Paylaşan : "stajyer"

Cleveland Clinic Dahiliye Bölümü Asistanlık Eğitim Programı Tanıtım Yazısı (internal medicine residency training program)

"Asistanlığa Girmek" - Makale Çevirisi

ABD'deki tüm dahiliye asistanlık programları tam listesi, iletişim ve eposta bilgileri - 2011

ABD' de en gözde iç hastalıkları tıpta uzmanlık eğitimi veren klinikler/fakülteler hangisi/leri?

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #5 by in ter
Şimdiden kolay gelsin diyorum...

Skorlarınız ve asistanlık tecrübeniz Amerika'da asistanlık yolunda size avantaj sağlayacaktır.

Asistanlık için ayrıntılı bilgilere ilgili başlıklarda ulaşabileceğiniz 'Match' ile yerleşiliyor ve senede 1 defa yapılıyor ve işe başlama zamanı temmuz. Bu seneki yani 2012 Match i için bir şeyler yaptınız mı? yetişebilirmisiniz bilemiyorum.

Fazla tecrübem olmamasından size benim nacizane tavsiyem, benim de şu anda yapmaya çalıştığım, '2013 match' ine hazırlanmak.

ECFMG sertifikası için 4 gereklilik var. Usmle sınavları, çalışıp uygun bir zamanda (mesela yıllık izninizde, buradaki asistanlığınızı da aksatmadan) step 2 cs i alabilirsiniz. Aynı zamanda 4. gereklilik olan 'medical education credentials' ı halletmemişseniz onu halledebilirsiniz. (Diploma fotokopisi vs)

Tekrar yolunuz açık olsun diyorum.
The following user(s) said Thank You: m3rcury
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #6 by muratozbalak
Merhaba, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde dahiliye asistanı olarak görev yapmaktayım, ismim Murat Özbalak, asistanlığa gireli 14 ay oldu. Uzun süredir aklımda Amerika'ya gitme fikri vardı ve burdaki sistemi içeriden de gördükten sonra, git gide tatmin olamadığımı ve ilerde bu işi severek yapamayacağımı farkettim. Ulaş Bey'e mail ile ulaştım ve buradan bana yardımcı olabilecek birçok exper olduğunu belirtti. Durumumu özetlemem gerekirse:

USMLE Step 1'den 97 puan aldım (232/336)
USMLE Step 2'den 99 puan aldım (234/352)
Burada kimi çalışmalara katılıyorum, hematoloji ile ilgileniyorum ve ilerde de bu yönde ilerlemek istiyorum. Yurtiçinde ulusal kongrelerde çeşitli bildiriler yayımladım ve sözlü sunumlar yaptım. Uluslararası dergilerde yayımlanmış ufak bir çalışmam var ve yayınlamayı planladığım daha büyük bir çalışmam var.

İstediğim şey ise Amerika'da iyi bir Üniversite'de dahiliye ihtisası yapmak, klinik olarak çalışmak ve aynı zamanda çalışmalara katılma fırsatım olması. Ne yapabileceğimi bilmiyorum ama önümü açan bir yerde bulunmak istiyorum. Bu konuda Ulaş Bey'e ulaştığımda buraya mesaj atabileceğimi belirtmişti.

Henüz Step 2 CS'e girmedim. Amerika üniversitelerinde dahiliye yapan USMER üyeleriyle bağlantıya geçmek ve onlardan ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Sorular kısmında birçok başlık var, ancak buradan beni yönlendirmeniz bana zaman kazandıracak, çünkü artık harekete geçmek istiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Murat Özbalak
CTF Dahiliye
Asistan Doktor
The following user(s) said Thank You: m3rcury
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.291 seconds