Topic-icon ABD'de Kadın-Doğum ihtisası'na (OB-GYN) kabul edilmek zor mudur?

11 years 10 months ago #1 by GAMZE
Bu isin bir recetesi yok. Cok istisna durumlar olabiliyor ben genel icin konustum. Herkesin durumunu ayri ayri degerlendirmek gerekir. Cok buyuk sehirlerde, mesela New York gibi, bircok devlet hastanesi var. Bazen kadrolarini dolduramadiklari bile oluyor dahiliye, pediatri, kadin dogum gibi kadronun daha fazla oldugu bolumlerden bahsediyorum. Tabii sadece bir kadronun oldugu beyin cerrahisi ya da dermatolojinin acik kadro birakma ihtimali cok cok dusuktur. Bu noktada ancak mantikli spekulasyon yapilabilir, hicbir sey icin bu budur, baska da yolu yoktur diyemem. Deneyip gormek gerekir. Bir de yildan yila da genel aday havuzu degisir. Amerikan mezunlari bir bransi ya da bir kurumu digerine tercih edebilir/etmeyebilir. Bu temel belirleyicilerden biridir. Amerikan mezunlarinin dolduramadiklari kadrolar icin diger IMGlerle yarisirsiniz, bu noktada da IMG aday havuzunun kalitesi belirleyici olur.

Dr.Gamze Balci Camsari
The following user(s) said Thank You: TANER OZDEMIR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #2 by TANER OZDEMIR
Cevaplar için teşekkürler(Gerçi soruları ben sormadım ama yinede teşekkürler:) ). Kendimce internetten bazı programların sayfalarına giriyorum,(-kendimce derken ben 2001 mezunuyum, burada yapdığım uzmanlık dışında ECFMG sertifikası alabilirsem 2013 eşleşme başvurusu için ek olarak şu anda yapabileceğim fazla birşey yok), Texas tech üniversitesinin kadın doğum programında imgler için Amerika klinik tecrübesi, en az skor ve mezuniyet sonrası yıl sınırlanması taleplerinin olmadığı yazmakta buradan sizde bakabilirsiniz. www.ttuhsc.edu/odessa/som/obgyn/application.aspx
Fazla hayal perest olmak ruh sağlığı için zararlı bunun farkındayım ama amerika tecrübesi olmadan herhangi bir amerikalı hocadan mektup almadan hedeflerimizi "state hospital" seviyesinde tutsak ECFMG şemsiyesi altına bir şekilde girip daha iyi yerleri daha sonra hedeflemek özellikle benim durumumda olan birisi için ne kadar gerçekçidir. Şu anda sistemin içinde aktif yer alan birisi olarak benim durumum mevcut koşullar altında zaten kaybedilmiş bir mücadele gibi mi gözükmekte veya öyle denebilir mi? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dr.Taner Özdemir
The following user(s) said Thank You: GAMZE, abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago - 11 years 10 months ago #3 by GAMZE
Bir arkadasimiz bana asagidaki sorulari sormus, cevaplarimi buraya kopyaliyorum.

SORULAR:
1-Ob/Gyn Residency Kabul edilme Zor mu?IMG Friendly bölümler çok mu?
2-Ben eğitim araştırma hastanesinde çalışıyorum ve iş yoğunlugundan dolayı research veya bir yayınım yok.Sadece USMLE sınavlarında yüksek bir puan alıp Match için başvuru yapacağım sizce bu yeterli mi?
3-Bayanlara residency sırasında öncelik tanıınmakta mı?Araştırduğım çığu sitede Residency lerin çogu bayandı.
4-Bana yeni Ob/Gyn Residency için Yola çıkmış biri olarak yapmamı önerebilceğiniz bişey var mı?


CEVAPLAR:
1- OB/GYN yabancilarin rahatlikla girebildigi bolumler arasindadir

2- Butun yabancilar girecekleri bolum ne olursa olsun zaten yuksek puan aliyorlar, bu gerek-sart gibi bir sey ama yeter-sart degil. Tavsiye mektuplari almaniz gerekiyor, bu mektuplarin yazarlari Amerika' da ne kadar taninmis, ne kadar basarili ise o kadar iyi. Mektup almak icin de Amerika tecrubesi sart. TR'den de mektup alabilirsiniz ama etki faktoru cok dusuk olur. 4 mektup gerekiyor basvuru icin, birini TR den alabilirsiniz yine de. Puanlardan cok mektuplarinizin onemi var. Tabii ki ne kadar iyi puanlar alirsaniz o kadar faydaniza olur. Iki durumu karsilastirirsak: A- diyelim ki 99 99 99 aldiniz ama mektuplarinizin hepsi TR'den B- Puanlariniz 80-90 arasi ama cok onemli isimlerden samimiyetle yazilmis guzel mektuplariniz var(mektuplarin niteligi de onemli, cogunlukla iste iyidir hostur, ise gelip gitmistir gibi jenerik seyler yazarlar ama bazen sizi kisisel olarak over, ozelliklerinizden bahsederler tabii ki onem siralamasi: 1- Amerika'dan mektup 2- Amerika'da onemli bir isimden mektup 3- Amerika'da onemli bir isimden samimi ovucu bir mektup). B basvurusu A basvurusundan daha guclu bir basvurudur.

3- Cinsiyet ayrimi yoktur ama etnik koken cesitlemesi yapmak tercih edilir. Yani siz Nijerya'dan basvuran bir zenci olsaydiniz sansiniz daha yuksek olabilirdi. Tabii bunlar cok detay, buraya kadar her seyin harika gittigi bir durumda dusunulmesi gereken seyler. Bayanlarin cogunlukta olmasi bayanlarin daha zeki ve/veya caliskan olmasindan kaynaklanabilir :)

4- SABIR SABIR SABIR... Bu yol zor degil ama cok uzun bir yoldur, devamli kendinize hatrilatmaniz gerekir. TR' deki gibi sinav sonucuyla kadro verilmedigi icin, sinavlar tek baslarina buyuk onem ifade etmezler, bircok acidan elinizin guclu olmasi gerekir. Uzerine basa basa belirtmek isterim ki sabir ve kararlilikla ilerlediginiz halde basarinin kacari yok! Ve elbet AMERIKA TECRUBESI(TAVSIIYE MEKTUPLARI)! Yuzlerce binlerce email... Kendinizi tanitan, ne yapmak istediginizi anlatan ve yanlarina gelmekten buyuk mutluluk duyacaginizi belirten emailler. Program sayfalarindan emaillere ulasip hocalara gondermek en anlamlisi. Bir arkadasim Yale' de iki sene research yapmisti ,OB/GYN, para verilerek basvuruluyor (birkac bin dolar gibi bir seydi) bir suru ayrintiyi by-pass edebilirsiniz. Ben detay bilmiyorum, Yale' in sayfasindan ya da international office' e yazarak ogrenebilirsiniz,

Dr.Gamze Balci Camsari
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, Hell_Spawn, abdulkadir1983

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.311 seconds