Topic-icon ABD de uzmanlık eğitimi alırken aldığımız ücret ya da bursun devamlılığını sağlayan kriterler var mı?

13 years 3 months ago #1 by umc

acerit85 wrote: bursun yada maaşın başarısız kalınması durumunda kesilmesi ya da çalışmalar sonrası arttırılması gibi durumlar varmıdır?


Daha once sorulmamis bu guzel soru icin tesekkur ederim.

ABD'de asistanlik egitimi maas alarak yapilmaktadir. Burs ile asistanlik egitimi yapmak mumkun degildir.
Onu bastan soylememiz lazim. Asistanlik kontratlari senelik olarak yapilir ve senelik ucret 15 gunluk peryotlarla asistanlara odenir. Bu ucretin devamliligini saglayan kriterler vardir. Bu da akademik performanstir. Akademik performans klasik olarak ACGME kriterlerinde 6 ayda bir yapilir. Asistanliga giren kisi ilk 6 ayin sonunda 6 aylik akademik performansi uzerinden degerlendirilir. Basarisiz bulunursa akademik gozetim altina alinir (academic probation). Asistanlik bitimine kadar 6 ayda bir degerlendirmeler devam eder. Asistanin aldigi maasta pek tabii ki akademik basarisinin devamina baglidir.


Dipnot : USMER Eksper olabilmenin sartlarindan birisi olan minimum 6 aylik asistanlik sarti yukarida anlatilan sebeptendir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 11 months ago #3 by acerit85
bursun yada maaşın başarısız kalınması durumunda kesilmesi ya da çalışmalar sonrası arttırılması gibi durumlar varmıdır?
The following user(s) said Thank You: umc
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.260 seconds