Topic-icon Asistanlık eğitiminde akademik performans nasıl değerlendirilir?

12 years 4 months ago #1 by umc
ABD'deki asistanlık eğitiminde, asistanların akademik performansı ACGME denilen kuruluş (Uzmanlık Öğrenci İşleri Birliği gibi bir tanım) tarafından akredite edilmiş (denklik verilmiş) eğitim programlarının hepsinde 6 ayda bir yapılır ve buna "6-month-evaluation" denir. 6 ayda bir yapılan bu değerlendirmede, asistanların (ve de akredite "fellow" ların) o güne kadarki performanslarının dikkatli bir incelemesi yapılır, beraber çalıştıkları kişilerden aldıkları geribildirimler dikkatli bir şekilde incelenir. Olumsuz geribildirimler üzerinde düşünülür ve iyileştirilmesi için bir plan yapılır ve bu plan asistan ve program direktörü tarafından imzalanır. Bu görüşmeler genellikle sadece program direktörü, ve bazen de yardımcı program direktörü eşliğinde asistanla özel olarak yapılır. Bu görüşmeler de ayrıca senelik asistan yeterlilik sınavı sonuçları (genellikle 2. 6 ay görüşmesinde) tartışılır, kişinin teorik yeterliliği de ulusal normlar esas alınarak değerlendirilir.

Bu değerlendirmelerde başarısız olan asistanlar kurumdan kuruma değişmekle birlikte bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalırlar. Genellikle yaptırım algoritması şu şekilde ilerler :

1.Sözlü uyarı
2.Yazılı uyarı (deficiency letter)
3.Akademik Gözetim peryodu (acedemic probation)
4.Akademik gözetim peryodunun uzatılması
5.Ücretsiz izin (medical leave) gibi bazı ara yollar
6.İşe son verilmesi (Termination of employment and dismissal from the program)


Not: USMER Eksper statüsüne yükselmek için ECFMG sertifikası ya da ABD'de asistanlığa girmek yeterli bir edinim değildir. USMER Eksper olabilmek için Asistanlığa girmenin ötesinde bu 6 ay değerlendirmelerinin ilkinden geçer değerlendirme alabilmek ve yola devam edebilmek gereklidir. USMER Eksper gereklilikleri arasında , "asistanlıkta en az 6 ay geçirmiş olma" kriterinin altında yatan neden budur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #2 by acerit85
Asistanlık eğitiminde akademik performans nasıl değerlendirilir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.199 seconds