Topic-icon Amerika'daki genel hasta profili nasildir?

12 years 4 months ago - 12 years 4 months ago #1 by umc
Çok güzel ama yanıtlanması da bir o kadar zor bir soru bu. Bir tek görüş bu soruyu hakkıyla yanıtlamaya yetmez. Ancak yine de ABD'de 6 yıldır hekim olarak çalışan ve 3 ayrı kurumda psikiyatri alanında çalışmış birisi olduğum bilgilerini vermek suretiyle soruyu yanıtlamaya çalışacağım.

ABD'deki hastaların genel populasyonundan bahsetmek çok zor diyebilirim. Bulunduğunuz bölgeye göre, eyalete göre, bu eyaletin politik eğilimlerine, eğitim düzeyine, ırk ve etnik dağılımına göre hasta populasyonu ciddi şekilde değişiklik göstermektedir. Ohio eyaleti için bu çok farklı iken, Maryland eyaleti için çok daha farklıdır. Eminim (şu ana dek hiç bulunmadım) California ve güney bölgelerinde çok daha farklı bir populasyon ile karşılaşılağına eminim. Temel olarak beyaz Amerikalı, siyah Amerikalı ve "hispanik" dedikleri İspanyol, Karayipler ve Güney Amerika ülkelerinden köken alan etnik grup olmak üzere 3 temek pouplasyondan bahsetmek mümkündür. (Çok kabaca). Bunlara bir ABD dışında gelenler, Hindistan, Çin ve diğerleri olarak gruplayacağımız populasyon katılacaktır. Bulunduğunuz yere göre bu populasyonların dağılımı da ona göre değişecektir. Örneğin Cleveland ve Baltimore'da çok yüksek oranda Siyah Amerikalı Populasyon varken, Boston bölgesinde herhangi bir hastane koridorlarında yürürken nadiren Siyah Amerikalı görürsünüz. (kişisel gözlem) Bir de olaya hastane ve kurum açısından bir yorum getirmek gerekirse Cleveland Clinic, Mayo Clinic , Johns Hopkins Hospital , Massachusetts General Hospital, New York Presbyterian Hospital, UCLA gibi uluslararası hasta populasyonuna da gözünü dikmiş bazı kurumlarda dünyanın ve ABD'denin her yerinden hastalar görmek mümkündür. Prestij ve Ticareti beraber aynı potada eritmeye çalışan bu tarz hastaneler, dünya populasyonuna kanca atmaya çalıştıkları için buralarda eğitim almanın bu açılardan avantajları olabilir.

eguerre wrote: Genel olarak Amerika'daki hastalarin hekimden ve tedaviden beklentileri, davranis bicimleri, hastaliga ve hekime yaklasimlari,genel saglik bilgileri nasildir? Turkiyedeki hasta populasyonundan ne gibi farkliliklari vardir?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: in ter
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 4 months ago #2 by eguerre
Genel olarak Amerika'daki hastalarin hekimden ve tedaviden beklentileri, davranis bicimleri, hastaliga ve hekime yaklasimlari,genel saglik bilgileri nasildir? Turkiyedeki hasta populasyonundan ne gibi farkliliklari vardir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.323 seconds