Topic-icon ABD'de "Preliminary" programa yerleşmek "Categorical" programa yerleşmek için avantaj sağlar mı?

12 years 6 months ago #2 by Alaydın
Başvuru koşullarına baktığım "preliminary" programlar "categorical" programlarla aynı şartları yerine getirmenizi istiyor. Buna rağmen bir IMG olarak "preliminary" ihtisas dallarına yerleşme şansımız daha yüksek olabilir mi?
The topic has been locked.
More
12 years 6 months ago - 12 years 6 months ago #3 by kerim
Avantaj saglar tabi ki. Sonucta amerikadaki saglik sisteminin icine girmissinizdir ve sistemin icine girdikten sonra onunuzdeki hedeflere ulasmak icin sansiniz daha fazladir. 'Preliminary' yil 1 seneliktir. Burayi bitirdikten sonra 'categorical' dahiliye programlarina veya farkli dallara basvuru yapabileceginiz gibi, yine bazi dahiliye, noroloji,... gibi programlara 2. seneden baslamak uzere basvuru yapabilirsiniz.
Yalniz sunu untmayin ki, 'preliminary' ye 1 temmuzda basladiktan 2 ay sonra yani 1 eylulde bir sonraki 'match' program basvuru sureci baslamis olacaktir.
'Preliminary' senesi, istenilen hedefe ulasilamadigi durumlarda iyi bir alternatif olabilir. Ayrica, daha yarismali bolum ve programlara basvuru yapmak isteyenler tarafindan da tercih edilebilen bir yoldur.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: Alaydın
The topic has been locked.
More
12 years 6 months ago - 12 years 3 months ago #4 by Alaydın
ABD'de uzmanlık eğitimi için ilk önce bir "preliminary" programa yerleşmiş olmak daha sonra yapacağımız asistanlık başvurusunda bir avantaj sağlar mı? Mesela dahiliye "preliminary" programını bitirince "categorical" dahiliye, nöroloji, ftr programına yerleşmek daha kolay olur mu?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.282 seconds