Topic-icon Yandal (Fellowship) ile "J-1 Waiver" aynı zamanda yapılabilir mi?

12 years 8 months ago #1 by USMER
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #2 by umc
Hayır.

"j-1 waiver" denilen konumda ihtisas hayatınıza devam edemezsiniz. Uzman hekim olarak çalışabilirsiniz ancak yandal yapamazsınız. Yandalınız yine J1 vize ile devam etmek zorundadır. "waiver" yandalı kesintiye uğratmaz, "waiver" sonrası yeniden yandal yapabilirsiniz. Ancak "waiver" ile aynı anda yandal yapamazsınız.

"Waiver" hiçbir koşulda önceliğe sahip değildir, bu önceliği belirleyecek kişi hekimdir. "Waiver" "j" vize bitiminde "h1" vizeye başvurabilmenin önünde bir engeldir, başka bir yola engel veya koşul olamaz. J1 ile ihtisas bitiren kişi h1 ile çalışma vizesi almak istediği konumda 2 yıl kuralı ya da "waiver" şartına takılır. Bunun dışındaki hiçbir durumda bir zorlama, ya da öncelik zorlaması olamaz.

Özetle, klasik olarak yapılan, ihtisas bitiren hekim ABD'de kalmak istiyorsa, "waiver" pozisyonlarını araştırır ve bulduğu pozisyonlardan birini kabul ederek H1 vize ile waiver yapmaya başlar, "waiver" bitiminde de h1 vize ile serbest kalır.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by zebir
Merhabalar,

Asistanlık dönemini bitirdikten sonra vize değişimi için yapılması gereken iki seçenekten biri olan waiver'ı yapmak için gittiğimiz hastanede yan dal da yapılabilir mi?Yoksa waiver başlı başına bir durumdur,yan dalı kesintiye mi uğratır?

Bir de asistanlık bitirildiğinde fellowship için başvurmak istiyorsak bu durumda waiver önceliğe mi sahiptir?Yoksa yan dala başlanır,bitirilir,sonra mı waiver yapılmalıdır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.514 seconds