Topic-icon Transitional year yorumlari

10 years 6 months ago #1 by Danube
Replied by Danube on topic Transitional year yorumlari
Amerika'da staj yaparken orada matche başvuran diğer IMG'lerle konuştuğumda, transitional year'ın preliminary surgery/medicine'e göre çok daha rahat geçen,iş yükü az olan bir yıl olduğu, bu nedenle PGY-2 ile başlayan uzmanlıkların ilk yılı için Amerikalılar tarafından, prelimlere göre daha çok tercih edildiğini söylediler. bu nedenle IMG oranı, transitional year'da prelimlere göre daha düşük olsa gerek. Zira konuştuğum kişiler radyoloji istiyordu bunun için transitional araştırıp vazgeçtiler, prelim surgery tercihi yaptılar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #2 by ReSu
Replied by ReSu on topic Transitional year yorumlari
Transitional Year
Residents
Total number of active residents/fellows 969
Average number of residents/fellows 8.8
Average percent female 36.8%
Average percent international medical graduates 8.3%

burdan anladigim kadariyla img-lerin orani 8.3 . Aslinda cok da yuksek bir deger degil bence. Bu 2012 verileridir, FREIDA -dan alinmistir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #3 by suzi
Replied by suzi on topic Transitional year yorumlari
Transitional year ya da preliminary year asistanliklarina yabancilarin daha cok girdigi dogrudur. Hatta surgery preliminary de match sonrasi bir suru bos yer kalir. Gecen sene yanlis hatirlamiyorsam MGH surgery prelim de acik vardi.

Amerikalilar genelde surgery prelim tercih etmek istemiyorlar, cunku oldukca agir.
Yabancilar icin de prelim biraz riskli. Eger prelim kazanip, ardindan kategorik bir pozisyon bulamazsaniz, j1 vizesi bitecegi icin 2 year rule kurali devreye girer, ulkenize geri donmek zorunda kalirsiniz. Ama eger kazanir, Temmuz da baslar, daha sonra Eylul ayinda da basvurunuzu yapip, martta da eslesirseniz, olabilir. Ama yabancilar bunu cok yapmiyorlar, nedeni herhalde bu vize sikintisi olmali.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #4 by in ter
Replied by in ter on topic Transitional year yorumlari
'Preliminary' ve 'transitional' bir yillik programlar, mezuniyetten sonra 1 yil mezuniyet sonrasi egitim isteyen bolumler icin var. Sisteme girmek icin diger alanlara gore istatistiksel olarak imkan daha fazla oldugundan denenebilir ama vizeye dikkat edilmelidir. Vatandas degilseniz, green kartiniz yoksa, ya da bu bir yili h1 la yapmayacaksaniz, ya da baska vizeler bilemiyorum, standart vize j1 vize oluyor, bu vize de de 2 yil kurali var ve diger j1 lar gibi 'wave' edilemiyor. Daha sonra vizeden sikinti cekmemek icin iyi arastirilmali bence.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #5 by TANER OZDEMIR
Transitional year bir yıl boyunca ama klinik branşların rotasyonlarının yapıldığı, ikinci seneden itibarende asistan alan nöroloji, ftr, anestezi vs gibi branşlara daha sonra devam edilebilen yabancıların "rotational internship" olarak ta tariflediği bir yıllık bir dönem. Tam olarak hangi uzmanlığı istediğinden emin olmayan taze mezunlar için amerikan sisteminin sunduğu mükemmel bir fırsat. Ben eski mezun olduğum için ve matcharesident gibi sitelerde puanlarım ve diğer özelliklerime göre durumuma uyan sadece 10-12 tane program olduğu için ben başvurmayacağım. Bence eğer gerçekten dahiliye istiyorsan preliminary medicine veya surgerylere başvur, sonrasında dahiliye ye devam edersin. Bunlar benim kendi düşüncelerim. Tam olarak doğrudur diyemiyorum. Tamamen internetten edindiğim bilgiler. Doğruluğu tartışılır. İyi akşamlar.

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #6 by vertigo
Merhabalar. Transitional yilla ilgili cok fazla bilgi bulunma akta. Bu bolume yabancilarin girme sansi diger bolumlere nazaran daha iyi istatistiklere gore, sizce transitional year , dahilie yada istediginiz bolumden sonra ^back up^ olarak yazilabilir mi? Hem hands on deneyim hem de lor kapma acisindan. Yoksa hic gerek yok mu? Saygilar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.257 seconds