Topic-icon Amerika'da hekimlerin hasta seçme özgürlüğü var mı?

13 years 3 weeks ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: elifson
The topic has been locked.
More
13 years 4 weeks ago #2 by umc
Evet.

ABD'de hem hekimlerin hem de hastaların seçim özgürlüğü vardır. İster hekim, ister hasta istediği zaman değişiklik yapabilir. Hekim eğer özel bir hastane için çalışıyorsa, o hastanenin bu konudaki yönetmeliğini uygulamak zorundadır ve hasta reddetmenin belirli koşulları olabilir. Devlet kurumu oran VA sisteminde ve bazı eyalet hastanelerinde de bu süreç özel koşullar ve kurallara tabi olabilir. Ancak en genel anlamında bu özgürlük vardır.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: elifson
The topic has been locked.
More
13 years 4 weeks ago #3 by elifson
Amerika'da hekimlerin hasta seçme özgürlüğü var mı? Türkiye'de hastanın hekim seçme özgürlüğü varken hekimin hasta seçme özgürlüğü yok.Gerekçe olarak hastanın muhtaç olma durumu ön plana çıkarılıyor.Hastanın hekim seçme özgürlüğünün ortaya çıktığı bir durumda muhtaçlık ne kadar söz konusudur?Bu durumda hekimi mağdur duruma düşüren hastaları hekim muayenesinden neden çıkaramamaktadır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.366 seconds