Topic-icon "USMER EKSPER ÜYE" SISTEMI

14 years 1 day ago - 13 years 6 months ago #1 by umc
USMLE STRATEJİ MERKEZi'nin temel gayesi ABD'de eğitim alan ve pratik yapan hekimlerimizin bilgi ve tecrübelerinin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tıp fakültelerimizde okuyan hekim adaylarımıza yönelik olarak sağlıklı bir aktarımını sağlamaktır. Bilindiği üzere bilgilerin ve tecrübelerin paylaşımında ve aktarımında , bu aktarımların kimler tarafından yapıldığı çok büyük önem taşımaktadır. Bilinmeyen bir yolda ilerleyen öğrenci arkadaşlarımız ve genç meslektaşlarımız, bilgilere ve tecrübelere en çok ihtiyaçları olduğu dönemlerde bu bilgilerin nereden geldiği ve ne derecede güvenilir olduğu konusunda yeterince eleme yapabilecek durumda olamamaktadırlar. USMER bu konuda çok yeni bir uygulamayı ve profesyonel bir girişimi benimsemiştir. USMER forumlarında ve danışma bölümlerinde mevcut forum rütbelerine ek olarak USMER Eksper Üye rütbelerine de rastlayacaksınız. Bu üyelerin sizlere verdiği bilgilerin ve tecrübelerin bir standardı olduğunu ve bu bilgiyi veren kişinin asgari başarılarını bilmek aldığınız bilgiyi ve dinlediğiniz tecrübeleri daha anlamlı kılacaktır. Bu şekilde çok hızlı bir şekilde büyüyen ve yakın zamanda çok daha büyük kitlelere ulaşacak olan USMER usmle portalının internette çok sıklıkla rastlayabildiğimiz "referansı olmayan bilgi çöplüklerine" dönüşmesinin önlenmesi amaçlanmaktadır.

"USMER Eksper Üye" olabilmenin akademik şartları :

1-ECFMG sertifikası sahibi olmak (USMLE Step 1, Step 2 CK, Step 2 CS sınavlarının tamamını geçmiş olmak ve diploma denkliğini almış olmak)
2-ABD'de herhangi bir eğitim kuruluşunda ACGME akredite bir "klinik" branşta (residency ya da fellowship) en az 6 ay tamamlamış olmak.


Bu iki şartı yerine getiren üyeler USMER yönetimine Eksper Üye'lik statüsü için başvurabilirler. Eksper Üyeler 1 seneliğine atanacaktır.

6 ay süresi ABD'de ACGME eğitim programlarındaki ilk eğitim değerlendirmesinin yapıldığı nokta olduğu için sınır olarak seçilmiştir.

Yukarıdaki şartlara ek olarak :

USMLE Step 3 sınavını geçmiş olan ve ABD'de herhangi bir eğitim kuruluşunda ACGME akredite bir "klinik" branşta (residency ya da fellowship) en az 3 yıl tamamlamış olan üyelerimiz "USMER Kıdemlı Eksper Üye" statüsüne hak kazanırlar.

3 yıl süresi, dahiliye, pediyatri, psikiyatri ve cerrahi gibi temel tıp branşlarında yandallaşma sürecinin ortalama başlangıcı olduğu için sınır olarak seçilmiştir.


USMER sitesi Türkçe yayın yapan bir sitedir, ve hedef kitlesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Bu nedenle Eksper Üyelerde aranan bir başka özellik ise Türkçe'ye olan hakimiyet ve kullanımdaki özendir.


Eksper Üyelik için yöneticiye başvuru yapiniz...

USMLE STRATEJi MERKEZi

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: hejar
The topic has been locked.
  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.246 seconds