Topic-icon USMLE sınavında derece yapanlar açıklanıyor mu?

11 years 11 months ago #1 by umc
USMLE sınavı hazırlanışı ve uygulanışı açısından TUS'tan çok farklı bir sınavdır. Büyük bir soru bankasından, sınavı alacak kişinin bilgisayarına sınav günü seçilmiş soru paketi şeklinde internet üzerinden ulaştırılır. Bu nedenle her sınav farklı sorulardan oluşabilir, ve bireyseldir. Sınava giren herkesin ayrı soru grubuyla test edildiği bir durumda en yüksek alanların sıralanması nasıl olacak bilemiyorum. Zaten USMLE sınav soruları hiçbir şekilde açıklanmaz, sınav sonuçları ve istatistikleri de "geçti/kaldı" değerlendirmesinin ötesinde açıklanmamaktadır. Bugüne kadar NRMP, ECFMG gibi kuruluşların web sayfalarında sınavların kümülatif başarı değerlendirmelerine dair veriler yayınlanmıştır ama skorlardan hiçbir resmi kaynakta bahsedilmemiştir.

USMLE sınav skorları standart sapma değerinden ibarettir, başarının sınav sorularının uygulandığı diğer adayların başarılarına göre karşılaştırılmasının bir ifadesidir. Sınavın amacı ekarte etmeye yönelik olmadığı için başarı sıralamalarının yapılmasının da ne kadar bir anlamı olacaktır o da tartışılabilir.

abdadir1983 wrote: Geçen düşünürken aklıma geldide bizde tus sınavında ilk 3 yada 5 e girenler yayınlanıyor resimleri çıkıyor.Usmle de de derece yapanlar belli oluyormu mesela birinci ikinci üçüncü?Bunların dereceleri başvuruda etkili oluyormu?birde hiç derece yapmış türk varmı acaba ?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: abdulkadir1983, ramin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 11 months ago - 11 years 11 months ago #2 by abdulkadir1983
Geçen düşünürken aklıma geldide bizde tus sınavında ilk 3 yada 5 e girenler yayınlanıyor resimleri çıkıyor.Usmle de de derece yapanlar belli oluyormu mesela birinci ikinci üçüncü?Bunların dereceleri başvuruda etkili oluyormu?birde hiç derece yapmış türk varmı acaba ?
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.217 seconds